Resime göre anlatacak olursak bir panel yapacağız ve üzerinde 4 adet tuş olacak 4 adet görüntü girişi 1 adet görüntü çıkışı olacak.ben bu girişleri A-B-C-D olarak adlandırdım.
Örnek olarak bu şekilde 4 tane görüntü girişini aynı anda bağlayacağım.4 cihazdan kablo çıkıp yapacağım panele girerek.Birtane de Çıkış olacak hergiriş için resimde de anlattığım gibi tuş olacak.Benim düşündüğüm şey ordan hangi tuşa basarsam çıkışa onun yönelmesi.Yani B seçili iken mesela basacağım C tuşuna çıkışa hemen C girişinde ne varsa o gidecek.Bu işlerden pek anlamıyorum sadece kaba anlatımını yapabildim size benim öğrenmek istediğim bunun devre şeması nasıl olur.Netür alet edevat gereklidir.Yardımlarınızı bekliyorum...
quote:
Orijinalden alıntı: kenakord08
bunun için 4066 ile kolayca yapabilirsiniz yıllar önce ben yapmıştım böyle bir devreyi yarın arşivime bakar size yollarım şemasını
Çok teşekkürler beklemedeyim ....
Mesaja anca cevap yazabiliyorum.Şehir dışındaydım ve uzun süre foruma bakamadım.Öncelikle uğraşıp aktardığınız buraya koyduğunuz için çok teşekkür ederim.Yanlız anlamadığım konu şimdi pekte bilgili değilim ben ses devresi istemiyorum onu nasıl çıkartabiliriz...