Şimdi Ara

Görüntü Dağıtıcısı ve Seçicisi Yapma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle bu konuda bilgim yok denecek kadar az sıfırdan başlamak istiyorum 2 arkadaş yapmaya çalışacağız.Yapmak istediğim şey şöyle.

Birtane Panel Yapacağız şu şekilde

http://img825.imageshack.us/img825/5660/sablonmasa.jpg

Resime göre anlatacak olursak bir panel yapacağız ve üzerinde 4 adet tuş olacak 4 adet görüntü girişi 1 adet görüntü çıkışı olacak.ben bu girişleri A-B-C-D olarak adlandırdım.

A GİRİŞİ : DVD PLAYER

B GİRİŞİ : KAMERA

C GİRİŞİ : UYDU ( TURKSAT )

D GİRİŞİ : KAMERA

Örnek olarak bu şekilde 4 tane görüntü girişini aynı anda bağlayacağım.4 cihazdan kablo çıkıp yapacağım panele girerek.Birtane de Çıkış olacak hergiriş için resimde de anlattığım gibi tuş olacak.Benim düşündüğüm şey ordan hangi tuşa basarsam çıkışa onun yönelmesi.Yani B seçili iken mesela basacağım C tuşuna çıkışa hemen C girişinde ne varsa o gidecek.Bu işlerden pek anlamıyorum sadece kaba anlatımını yapabildim size benim öğrenmek istediğim bunun devre şeması nasıl olur.Netür alet edevat gereklidir.Yardımlarınızı bekliyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: kenakord08

bunun için 4066 ile kolayca yapabilirsiniz
    yıllar önce ben yapmıştım böyle bir devreyi yarın arşivime bakar size yollarım şemasını

Çok teşekkürler beklemedeyim ....
  • Mesaja anca cevap yazabiliyorum.Şehir dışındaydım ve uzun süre foruma bakamadım.Öncelikle uğraşıp aktardığınız buraya koyduğunuz için çok teşekkür ederim.Yanlız anlamadığım konu şimdi pekte bilgili değilim ben ses devresi istemiyorum onu nasıl çıkartabiliriz...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.