Şimdi Ara

Görsel ve Hızlı işletim sistemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

yıllardır windows kullanıyorum ve bu klasik kullanımdan gına gelmek üzere. Kökten değişim yapmak istiyorum. Windows harici, açık kaynak kodlu işletim sistemlerinden önerebilecekleriniz var mı acaba.
    Görsel olarak çok güzel işletim sistemleri görüyorum, ve gerçekten ilgimi çekiyor. Ama bilgisayarım çok yeni bir cihaz olmadıgı için pek stabil çalışıp çalışamayacağı konusunda emin olamıyorum. Görsek grafikleri güzel olan, ve Windows XP ayarındaki (Bilgisayarımın kaldırabileceği düzey olarak) işletim sistemlerinden hangilerini önerebilirsiniz acaba.

Daha evvelden pardusu denemiştim, yanılmıyorsam pardustu. Fakat oyunları oynamama izin vermiyordu, yani oyun tarzındaki uygulamaları açmıyordu hatırladığım kadarıyla. Zaten oynayabileceğimiz 3-5 oyun var onlardan da mahrum kalmayalım.

Önerilerinizi bekliyorum, hayırlı geceler

Ayrıca windows harici işletim sistemleri olarak alt forum bulamadığımdan buraya açtım konuyu, şimdiden özür dilerim.

• Linuxta çalışan belirli oyunlar varhttp://appdb.winehq.org/ ,www.playonlinux.com/en/supported_apps-1-0.html Winehq sitesinde çalıştırabildiği oyunlarda hangi özelliklerin çalışmadığı veya test edilmediği belirtiliyor. Kullanım kolaylığı bakımından Ubuntu veya Linuxmint öneririm.Yinede sorun çıkarma riski var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nikneyim -- 3 Temmuz 2013; 19:48:20 >
  • windows işletim sistemi için yazılmış hiçbir oyunu windows dışındaki herhangi bir işletim sisteminde oynayamazsın ubuntu ve birkaç linüx işletim sisteminde windows için yazılmış olan uygulamaları çalıştırabilen eklentiler olmasına rağmen yoğun bir performans düşüklüğüne sebep olduğu için bilgisayarının kaldırabileceği oyunlardan çok çok düşük seviyedeki ( performans olarak ) oyunları bile zor oynayabilirsin

windows dışında çok güzel işletim sistemleri olduğu doğru ama windows kullanmıcam diyorsan windows oyunlarından vazgeçmek zorundasın

sana önerim bilgisayarının harddiskini ikiye ayır bir kısmına windows diğer kısmına ise istediğin linux işletim sistemini kur oyun oynamadığın zamanlarda linux üzerinden kullanırsın bilgisayarını oyun oynamak istediğinde ise windowsu açar oyununu oynar sonra da kapatırsın ben şahsen linux kullanırken öyle yapıyodurm
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.