Şimdi Ara

Google, yapay zekâ ile müzik yapan projesini tanıttı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Google, yapay zekâ ile müzik yapan projesini tanıttı
    Son dönemde teknoloji dünyasının bir numaralı gündemi yapay zekâ haline geldi. Yazıyı görsele dönüştüren, sorduğunuz sorulara detaylı yanıtlar veren, sesleri taklit eden, avukatlık yapan, hatta videolar hazırlayan yapay zekâ teknolojilerinden sonra müzik besteleyenler de ortaya çıktı.



    Google MusicLM nedir?



    Google MusicLM adıyla tanıtılan yeni proje, metin girdilerine göre etkileyici müzikler besteleyebilen bir yapay zekâ barındırıyor. OpenAI Jukebox ve yine Google AudioLM projelerinden farklı olarak Google MusicLM projesi yaklaşık 280 bin saat müzik ile eğitilen veri tabanı sayesinde Hi-Fi kalitesinde şaşırtıcı çeşitlilikte ve derinlikte müzik üretebiliyor.



    Ayrıca Bkz.Yapay zekâ sohbet robotu ChatGPT kullanım fiyatı belli oldu



    Müzik türü ve enstrümanları başarılı bir şekilde harmanlayan proje soyut kavramları da işin içine katabiliyor. Örneğin dans ve reggaeton karışımını uzay veya başka dünyalardan ezgilerle süsleyebiliyor. Ya da fısıltı, ıslık veya bir resim tasvirini de melodiye çevirebiliyor. Yine hikâye modunda farklı girdileri analiz ederek bir DJ seti ortaya çıkarabiliyor.



    Bununla birlikte teknolojinin halen bazı bestelerin girdilerle çok alakasız sesler veya tonlamalar üretebildiği belirtiliyor. Google şimdilik telif hakkı endişeleri nedeniyle henüz MusicLM teknolojisini kullanıma açmadı. Zira ortaya çıkan tınıların mevcut müzik eserlerinden ilham alabildiği belirtiliyor.




    Kaynak:https://www.engadget.com/google-ai-music-generator-210728046.html







  • Mükemmel birşey eskiden dergilerin verdiği cd lerde demo uygulamalar olurdu orda dance dj studio mu öyle bir program vermişlerdi program ile muzik sürükle bırak ile çok sabit muzikler yapıyordunuz hatta o zamanların bir iki hit parçası o program ile yapılmıştı konuyu görünce o geldi aklıma nereden nereye vay be şimdi biz yazıyoeuz yapay zeka oluşturuyor telif hakkı ne oluyor acaba onu merak ettim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu işler iyice ayağa düşecek desenize. Telif hakları ayrı problem. Bence yapay zekâ bir noktada sınırlandırılmalı. Yoksa bu gidişle herkes işsiz kalacak, sanatın içi de iyice boşaltılacak, yapaylaşacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.