|
Google Tensor G6 sürprizi: Geekbench'te 7 çekirdekli yeni bir mimari ile ortaya çıktı
-
-
Pixel'leri deney tahtasına çevirdi Google. Önceden Qualcomm SoC ve saf Android ile çok iyi deneyim sunuyordu. Şu an ise yine saf Android olsa bile stabil olmayan, özünde Exynos kökenli Tensor ile avantajlarını yok ediyor.
-
Bence Google Tensor ile çekirdeklere istediği backdoor ları yerleştiriyor. Böylece kontrol konusunda yazılımsal sınırlardan kurtulup donanımsal olarak işi çözüyor.
-
Valla olabilir değilin, ihtimal dahilinde. Ek olarak Pixel'lerin Teardown'larını inceledim, ben böyle karışık - tamir zorlaştıran bir iç yapı görmedim. YD olarak almayı düşünüyordum ama hem sıkıntılı Tensor SoC'ler yüzünden hem de bu karışık iç yapı yüzünden vazgeçtim. Alsam, bi' donanımında arıza oluşsa ne parça var ne de o karışıklıktaki bir cihazı zarar vermeden tamir edebilecek insan...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
5 sene geriden takip ediyor huawei ile.
amiral gemi fiyatı ile galaxy a56 performansı almak isteyenler alsın.
-
Eskidenn Nexus lar vardı. 4üncü ve 5inci neslini kullanmıştım. İkisini de kendim tamir etmiştim (birisinin ekranını değiştirdim, birisinin ise housing ini), bu kadar yalın bir tasarımdan şu ucubelere nasıl dönüştüler kafam almıyor.
-
Harbi olm kim alır bunu? Samsung al hem google var hem Samsung un kendi özellikleri var mis gibi kullan.
4.1 GHz nedir ya? Snapdragon 2025 model işlemcisinde 4.6 GHz hız sunuyor. Bu işlemciyle amiral gemisi fiyatıyla satıyor Pixel telefonları
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Tek iyi yanı 2 tıkla bootloader a erişen referans cihazlar.
Ben yine de IMG GPU'dan umutlanmıştım. Google da Samsung yolu izliyor önce özel tasarım GPU sonr aCPU konfigürasyonunu değiştirir diye.
Sonuç hüsran. Arm C1 Ultra.
Qualcomm'u yürekten alkışlıyorum. Apple gibi sadece ARM ISA'sı kullanıp kendi tasarladığı çekirdekleri ile in-House dizayn sunuyor. Bu da özgürlük tanıyor.
Yarın çıkıp Amerika ARM'ı dışarıya kapattırsa zorla ne yapacaksınız. Huawei'yi görüyoruz. Taishan adında Cortex A78 çekirdeklerin revizeleri ile bir şeyler deniyor.
Hersey donanim saniyosunuzda acikcasi yaniliyorsunuz ben pixel 9 kullaniyorum evet oyunluk bir cihaz değil cok kotu performans sunuyorda deil ama cok yoran oyunlarda biraz fazla isiniyor evet ama sistemde fln gayet akici işin asil garip kismi ise daha iyi bi islemci sunan samsungdan daha stabil bi sisteme sahip olmasi sistem arayuzunun stabil olmamasi herkesi etkiler ama oyun performansı oyle değil sonucda herkes telefonu oyun oynamak icin kullanmiyor oyun çok oynuyacaksanizda bi zahmet pixel duşunmeyin bunu gecdik yine herseyin donanimda olmadini gosteren birsey daha s25 ultra 200mp kameranin reklamini yapio ve evet maalesef 1x fotoğraf cekiminde pixel 9 dan daha kotu sonuc verio ve pixel 9 ise 50mp ana kameraya sahip samsung fotoğrafi hic işlemio acikcasi ama pixelin işlemesi harika yani bi pixel kullanicisi olarak gunluk kullanimda gayet harika bir cihaz islemcinin fazla isinmasi bi tık can sıkıyor ama eminimki bi sistemin stabil olmamasi kadar sinir bozucu olamaz ve gereksiz bombos ozelliklerin hizmetlerin olmasi kadar sadece google hizmetleri var ve kafaniz rahat herkes google kullaniyor zaten islemci seleflerine gore kotu olabilir ama google nin stabil yazilimi zaman icinde yavaslama endisesini ortadan kaldirio diğer markalar oylemi acikcasi sanmam yani en az 3 sene bu cihazi kullanirim ve ustunede acikcasi gidipde bi samsung yada apple almayida dusunmuom dusunmemde yine gider guncel bir pixel cihaz alirim çunku kullanimi cok kolay ve cok basit ve samsungdan daha ozgur knox gibi gereksiz boş koruma muhabbetleri yok androidin guvenliği zaten yeterince iyi ve harika ozgun bir tasarima sahip ve ve ve harika kameraya hizli guncellemelere diğer markalar direk zaten bu durumdan 1-0
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
-
Kesinlikle... Diğer dezavantajı da dediğim gibi bu Pixel'ler sanki "kullan - at" cihaz olaral tasarlanmışlar, gerçekten tamiratı çok zor.
Taishan çekirdekleri A77'yi temel alıyor diye biliyorum.
Bu arada konuyla alakası yok ama bu sene çıkan Samsung cihazların batarya döngü garantisi neden 2000'den 1200'e düşürüldü, bilginiz var mı bu konuda?
Pixel'lerin olayı zaten bu... Hafif - hızlı arayüz, güncellemeleri ilk alması ve kamera performansı. Ancak eksileri de gözardı etmemek gerek, bu cihazları YD olarak tercih etmek kumar gibi geliyor bana, riskleri fazla çünkü.
Diğer dediğine de katılıyorum; diğer markaların arayüzleri saçmasapan eklentilerle geliyor. Bundan kesinlikle şikayetçiyim.
Pixel'e alternatif Türkiye garantili olarak Nothing var şuan, şans verilebilir bence :)
Ben 2 seçenek sunuyorum.
1. Planlı eskitme de yaramadı kökten pil kalitesini düşürecekler. Çünkü A33 kullanıyorum Exynos çipin kronik ısınması ve Exynos modemi hariç iş görüyor.
2. AB'nin pil döngüsü testleri farklı olabilir değerler farklı aralıklar arasındaki döngüyü hesaplıyor olabilir. Bu da düşüşü açıklayabilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt