Şimdi Ara

Google Play E-Kitap Vergi Ayarı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar google playda kitap yayınlamak istiyorum. Fakat " AMERİKA VERGİ BİLGİLERİ " formunun içinden bir türlü çıkamadım bu ayarları bilen veya yardımcı olabilecek bi arkadaş yok mu :)

Google Play E-Kitap Vergi Ayarı

• Ben bu konuyu biraz araştırmıştım aklımda olanları aktarayım kısaca. Eğer vergi mükellefiyseniz vergi numaranızla birlikte irs.com(uluslararası vergil servisi diyelim) üzerinden durumunuza uygun bir vergi numarası talep ediyorsunuz. Farklı bir kaynakta bu işlem için Amerikan Konsolosluğundan onaylı belgelere ihtiyaç duyulduğunu okudum, yani kimlik, pasaport ya da vergi kartı gibi belgelerin asıllarıyla müraacat edilmesi gerekiyor onlar da size bu bilgiler karşılığında Amerikan vergilerine tabi olabileceğiniz bir numara veriyor böylece bu numarayla her iş halloluyor. Irs ana sayfasında gerekli ingilizce yönlendirmeler mevcut ben sonunu getirmem diye başlamıyorum, daha donanımlı arkadaşlara bırakıyorum.
    Kişisel olarak bu ülkede yaşayan Falan kişi olarak bu işi yapacaksanız orada bir tıkanma durumu söz konusu. Bunu yakın zamanda Bimer e internet sitesinden sordum, sayfada gördüğüm kurumlar arası bilgi trafiği klasik 'devlet işi' tanımının kopyasıydı. Sorduğum soru ilgili üç dört kurum arasında gidip geldi, nihayetinde Ankara dan bir telefon geldi, yani bu kadar zahmet olacağını bilseydim sormazdım, adresimde eksiklik varmış, kapı numarasına kadar verdim, postayla gönderdiler cevabı. En özet itibariyle, bağlı bulunduğun vergi dairesinden bu konu hakkında 'özelge' talep et dediler. Bir nevi bilgi alma gibi bir şey ama kapak olacak gibi geçti aklımdan çünkü ben zaten şifaen bu araştırmaları yaparak Bimer e ulaşmıştım neyse özelge talep etmedim, rahatsızım şu sıralar, iyi olayım bakacağım. Vergi numarası alma hayaliniz varsa bunun bir işletme kurmakla aynı durumda olduğunu söyleyebilirim. Öyle kimlik numarası gibi bir şey değil bu numaralar. Aldığın an borçlanmaya başlıyorsun, öncelikle muhasebeci tutmak her halükarda şart gibi bir şey olmuş hani avukat neyse muhasebeci de o gibi... Sonrasında senelik devlete ödenen hava paraları var, gelirinizle hesaplanmayan giderler buraya kadar söylediğim muhasebe ve devlete vergi. En son kazancınızdan da vereceksiniz ama ne kadar bilmiyorum, kazancınızla orantılı bir hesap çıkaraktır muhasebeciniz. Velhasılkelam aldınız diyelim Falan kişiye dönelim, yine irs com üstünden bireysel uluslararası vergi kimlik numarası edinmeniz gerekiyor, nam ı diğer ITIN numarası. Selametle bu işlemleri bitirmiş birinden boşlukları doldurucu bilgi bekliyorum, yoksa ben halledeceğim ama ne zaman... Saygılar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.