Şimdi Ara

Google Pixel 6a tanıtıldı: ucuz fiyata yüksek performans sunuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Google Pixel 6a tanıtıldı: ucuz fiyata yüksek performans sunuyor



    Google’ın sevilen akıllı telefon ailesi Pixel, 2019 yılında ilk orta seviye versiyonu olan 3a ile buluşmuştu. Oldukça sevilen a serisi, Pixel 6a ile yine öne çıkıyor.



    449 dolara Tensor işlemci



    Google’ın her yıl düzenlediği I/O Geliştirici Konferansı’nda Google Pixel 6a tanıtıldı. Cihaz, Pixel 6 ve Pixel 6 Pro’yu güzel yapan birçok şeyi bünyesinde barındırıyor. Pixel 6a, 6.1 inçlik FHD+ 60Hz bir ekran ile geliyor. Fiyatı düşürülmek için cihazın kenarlarında geri dönüştürülmüş alüminyum, arka tarafta ise polikarbonat kullanılmış. Corning Gorilla Glass 3 ile korunan cihaz, ekran altı parmak izi modülü ile geliyor.



    Cihaz, her ne kadar düşük bir fiyat sunsa da Pixel 6 ve Pixel 6 Pro modellerinde kullanılan Tensor işlemci ile geliyor. Ayrıca cihazın Titan M2 güvenlik çipi de bulunuyor. Google’ın Tensor işlemcisi her ne kadar Snapdragon 8 Gen 1 veya Apple A15 işlemcileri kadar performans gösteremese de amiral gemi performansı sunuyor.



    Google, kamera donanımında kırpmalar yapmış



    Google, Pixel 6a’da en çok kamerada değişikliğe gitmiş. Pixel 6 ve Pixel 6 Pro’da kullanılan 50 megapiksel ISOCELL sensörü yerine 12.2 megapiksel kamera kullanılmış. Ayrıca cihaz, 12 megapiksel bir de geniş açılı kameraya sahip. İki sensörün de Pixel 5a’da kullanılan sensörler ile aynı olması oldukça muhtemel. Kamera donanımında düşüşler olsa da Google; Magic Eraser, Real Tone ve Face Unblur özelliklerinden kısmamış. Ayrıca cihaz 4K 30fps ve 4K 60fps video kaydedebiliyor.



    Google Pixel 6a tanıtıldı: ucuz fiyata yüksek performans sunuyor



    Google, Pixel 6a için 3 yıllık Android sürüm güncellemesi, 5 yıllık güvenlik güncellemesi sözü verdi. Bu da Google’ı kendi işletim sisteminde bir defa daha Samsung’un arkasına atıyor. Cihaz, 21 Haziran’da 3 farklı renk seçeneği ve 449 dolar fiyat etiketi ile satışa çıkacak.




    Kaynak:https://9to5google.com/2022/05/11/pixel-6a/







  • Bence oldukça iyi. 1000dolar bandında tercihim apple olsada bu fiyatta yurtdışında pixel 6a iyi bir alternatif.

  • Apple'la dalga geçip kulaklık girişini kaldırmak mı, şimdi nasıl reklam yapacaklar (:

  • 60 hz, gorilla glass 3, 4 sene önceki kamera donanımı ve ekran ici parmak izi aynı olmasindan bugün pixel 6 sipariş geçtim. Çipset ve on kamera dışında her şeyi üstünü ve zaten Pixel 6 indirim mevsimine girdi. Halbuki kompakt olarak bekliyordum bunu ama yapacak bir sey yok. En azindan fiziksel yanda parmak izi ve 90 hz olsaydı direk buna yonelirdim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erwinsmith06 -- 12 Mayıs 2022; 18:27:50 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • erwinsmith06 kullanıcısına yanıt

    Bence iphone SE 2022'de olduğu gibi bunda da işlemciyi ziyan etmişler. O işlemcinin hakkını veremezsin bu donanımlarla. Ne hızlı ekran ne yüksek kapasiteli kameralar hiçbir şey yok ki yazık yani bu işlemcilere. Renault clioya V8 motor takmak gibi istesen de o motorun hakkını veremeyeceksin bir kere şanzımanın kaldırmaz, tekerlerin de uygun değil... ööyle işte


    Böyle telefonlara snapdragon 480 yeterdi, hadi abartmayalım snapdragon 750G falan yeterdi




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stableRevulation -- 12 Mayıs 2022; 18:24:43 >
  • Şu Google içine Hindistan li yöneticiler ve mühendisler dahil olup yetkilendirilince Google da genel olarak bir bozulma oldu...



    you tube da delice bir ucuz reklam furyası ona değinmiyorum bile, nexus lar bitirilde, motorola neden alındı niye satıldı, ücretsiz servisler hizla azaldi kapandı vs. Goog

  • Senelerdir Pixel, Nexus bilmem ne muhabbeti dönüp duruyor da bizim gibi ülkelere resmi olarak neden gelmiyor bu telefonlar? Kendisinden çok haberlerini görüyoruz. Google bu işle ne amaçlıyor anlamadım. Sadece Kuzey Amerika ve Avrupa için mi bu cihazlar? Eğer öyleyse bu kadar tantana neden kopuyor? Satış rakamları kaç bu cihazların, pazar payları kaç? Haberi yapan arkadaş için demiyorum genel olarak merakımdan soruyorum.

  • Google tensor dediğin islemci birkac degisiklik yapilmis exynos 2100 ki batarya performansi daha da kötü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Weisanstein kullanıcısına yanıt

    Cinli markalarin ve Samsung'un dominasyonundan dolayi saticagini dusunmuyor tahminimce. Fiyatlari da ortalamaya gore yuksek olur ve bolgesel fiyatlandirma yapmak istemiyorlar diye biliyorum. Kendi acimdan soylersem gelse almayi isterdim acikcasi, temiz Android sunan pek bi marka kalmadi Google disinda.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Blitz. kullanıcısına yanıt

    Ben de ondan diyorum hocam işte. Gelse ben de denerdim. Teknoloji sayfaları Pixel aşağı Pixel yukarı haber yapıyor bildim bileli de bir kişinin elinde görmedim ben. Paralel ithalatla falan da gelmiyor sanırım. Belki meraklısı ABD'den gelene falan aldırıp pasaportla kullanıyordur. Arkadaşlar işlemcisini RAM'ini kamerasını sürekli her başlıkta tartışıyor da olmayan, olmayacak gelmeyecek telefonun nesini tartışıyoruz onu anlamadım. Senelerdir aynı muhabbet. Bana artık garip geliyor.

  • Hocam ABD'den alip kullananlar var, ikinci elleri satiliyor zaten, almayi da dusunmustum ama sonra pek yanasmadim ikinci el ve bi ariza olsa burda parca vs bulunamaz diye. Dediginiz de dogru gelmeyen olmayan sey cok konusuluyor ama teknoloji sayfalari da koyucak malzeme bulamiyor sanirim ben de bilemedim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.