Şimdi Ara

Google Parametreleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
2.763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  Google Parametreleri

    Google, daha çok kullanılış amacı internet araması olan, reklam teknolojileri üzerine ve arama motorları için yatırımlar yapan çok uluslu Amerikan anonim şirketidir. Google parametreleri ise Google arama motorunu kullanırken daha kullanışlı ve işinizi daha da kolaylaştıracak, tek kelimelik ingilizce terimlerdir. Öncelikle bilenler için bildiklerini tekrarlamak ve bilmeyenler için yeni bilgi edinmeleri için küçük bir şans.


    Öncelikle parametreleri kullanabilmek için, ingilizce anlamlarını tam anlamıyla özümseyebilmek gerekir. İnternet kullanıcılarının çoğunun aşina olduğu kelimelerdir. Bu makale, internetle çok haşır neşir olmayıp, yine de Googla arama motoru parametrelerinin amacına uygun, yani aramanızı kolaylaştıracak, aramanızı hafifletecek, arama yaparken uzun süreler internette vakit geçirmenizi engelleyecektir.


    Site : Konum
    Link : Bağlantı
    Info : Bilgi
    Define : Tanımlamak
    Related : İlgili
    Title : Başlık
    Type : Tür


    Alt tarafta belirtilen parametre yapılacak olan örneklemeler, yalnızca daha iyi anlayabilmeniz için parametrelerin altında makalecarsisi.com isimli site üzerinden yapılacaktır.


     Google Parametreleri




    Site:

    İlk olarak üzerinde durup, inceleyeceğimiz olan parametre “site”. Bu parametre ile aramak istediğiniz kelimeyi, aramak istediğiniz herhangi bir site içerisinde yapabilme imkânı buluyorsunuz. Örneğin: google arama motoruna “ parametre site:makalecarsisi.com” komutunu yazarak, yalnızca “makalecarsisi.com” isimli site içerisinde, yalnızca parametre isimli kelimeyi aratabilirsiniz.

    Link:

    İkinci olarak üzerinde duracağımız parametre ise “link”. Bu parametre ile yazacağınız olan siteye, çeşitli uzantılar ve reklamlarla ilgili çeşitli bilgileri tam olarak görebilirsiniz. Örneğin: google arama motoruna “link:makalecarsisi.com” komutunu yazarak, “makalecarsisi.com” isimli siteye başka siteler tarafından verilen linkleri görebilirsiniz. Fakat bu aramayı gerçekleştirdiğinizde Google arama motorunuz herhangi bir sonuç vermeyecektir, bunun nedeni “makalecarsisi.com” isimli sitenin herhangi başka siteler tarafından verilen link veya reklam bulunmamaktadır.


    Info:

    Bu Google parametresi, yazacağınız olan sitenin bilgilerini size özet olarak sunacaktır. Daha fazla açıklamaya ihtiyaç duymayan bu parametreyi kullanmanız için yalnızca “ info:makalecarsisi.com” parametresini kullanmanız yeterli olacaktır.
    Define:
    Define parametresi, yukarıda da belirtildiği gibi tanımlama parametresidir ve bu parametre Google arama motorunu, kullandığınız dile bağlı olarak sözlük olarak kullanabilir ve anlamını keşfetmek istediğiniz her türlü yeni kelimeyi aratabilirsiniz. Bu parametrenin kullanışı ise; “ define: parametre ” şeklindedir.

    Inanchor:

    Inanchor parametresini tam anlamıyla kavrayabilmek için, parametrenin anlamını bilmek gerekir. ‘Anchor’ kelimesinin anlamı haber sunucusu veya dayanak noktası olarak verilmektedir. Sayfaların bağlantı tanım metninde istediğimiz herhangi bir kelimeyi aratma şansı yakalarsınız. İstediğiniz her kelimeyi çok daha rahat ve daha basit bir şekilde bulma imkânını sağlayacak olan parametrenin kullanımı ise “makale inanchor:makalecarsisi.com” şeklindedir.

    Related:

    Bu parametre ile Google arama motorunuzu, yazacağınız siteye içerik bakımından benzer farklı siteleri bulmanıza olanak sağlar. Yani makalelerini beğendiğiniz bir siteye yaklaşık olarak başka bir site bulmak isterseniz yapmanız gereken tek şey bu parametreyi kullanıp, Google arama motorunuza “ related:makalecarsisi.com “ girdisini yazmanızdır.

    Intitle:

    Bir diğer parametre ise, yalnızca site başlıklarında geçen kelimeleyi, yalnızca kullandığınız dilde aratmanıza yardımcı olan bir parametredir. Örneğin: “ intitle:makale “

    Filetype:

    Bahsedilecek olan son parametre ise ‘filetype’ parametresidir. Bu parametre ile Google arama motorunu tarafından desteklenen, yalnızca istediğiniz ve isteğinize göre aşina olduğunuz dosya türleri arasında arama yapma imkanı sağlamaktadır. Örneğin: “ filetype: doc makale “ parametresini kullanırsanız bu parametre ile yapacak olduğunuz arama yalnızca Google arama motorunun da desteklediği Microsoft Office Word programı formatında ve makale ile ilgili yazılan dökümanlara ulaşmanıza olanak sağlar.

    Bu makale http://webtasarimrenkleri.com/google-parametreleri/ sitesinden alınmıştır







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.