Şimdi Ara

Google Keep hatırlatıcı entegrasyonu ile güncellendi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Google'ın bir süre önce kullanıma sunduğu not alma uygulaması Keep, Android işletim sistemi için önemli yeniliklerle güncellendi. 

Uygulama metin tabanlı notlar alma, notlara resim ekleme, sesli notlar alma, renklendirme yapma ve yapılacaklar listesi şeklinde not alma fonksiyonları sunuyor. Güncelleme ile eksikliği hissedilen hatırlatıcı ekleme ve konum etiketleri kullanma uygulama için sunulmaya başladı. 

Hatırlatıcılar için alarm erteleme ve hızlı hatırlatıcı ekleme gibi fonksiyonlar yer alırken, konum etiketleri için ise anlık konum tahmini fonksiyonu bulunuyor. Örneğin market konum etiketi eklediğiniz alışveriş listeniz sizi Google Now ile uyarabiliyor. 

Güncelleme ile yeni bir arayüz, sol menü tasarımı, tüm hatırlatıcıları görebilme, çoklu hesap desteği, resim ekleme kolaylığı da getiriliyor.

Drive platformu içerisinde yer aldığı için web ve Android cihazlarınız arasında senkronizasyon da mümkün oluyor. Ana ekran widget'ı ile de hızlıca not alınabiliyor. Android 4.2 ve üzeri için ise kilit ekranı widget'ı da bulunuyor.

• İos a ne zaman gelir sizce bu ?

• ben kullanmıyorum ancak kuzenim kullanıyor. bence başarılı bir uygulama. hem pratik hem kullanışlı

• Guzel

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Denedim fakat Evernote kadar iyi değil. Hızlıca not alıp kaydetmek güzel fakat olay bundan ibaret. Evernote taki gibi yazınızı istediğiniz gibi düzenleyemiyorsunuz, başlıkları kalın yapmak istiyorsunuz diyelim, keep te böyle bir seçenek yok, tik atmak için buton ekleyeceksiniz, keep te bu özelliği açtığınızda bütün satırlara ekliyor istediğiniz bölüme ekleyemiyorsunuz. Bir de ofline kullanırken sesli not özelliği çalışmıyor evernote taki rahatlığı bulamadım. Evernote ta birden fazla not defteri ekleyip notları ilgili not defterlerinin içine koyabiliyorsunuz keepte gruplama da yok.

Bir konuşmayı kaydetmeniz gerektiğinde ve onun hakkında altına yazı yazacaksanız, evernote ile çok daha iyi yapabiliyorsunuz bunu. (Mesela derste profesörün anlattığı konuyu kaydedeceksiniz, tüm dersi kaydetmeniz gerekmiyor, kaydederken kaydı durdurup başka bir konuya geçtiğinde aynı not içinde yeni bir ses kaydı olarak diğer konuyu da kaydedebiliyorsunuz evernote ile )

Bir kağıdın fotoğrafını çektiğinizde evernote`ta çektiğiniz fotoğrafın üzerine yazı yazabiliyor, yazıların altını renkli kalemle çizebiliyorsunuz. Keep sadece fotoğrafı çekiyor. Ben pek ısınamadım.
    Hatırlatıcı eklendi fakat hatırlatıcısı hiç güzel çalışmıyor. Any.do kullananlar ikisi arasındaki hatırlatıcı farkını kıyaslayabilir.

Ben evernote u bırakamadım. Keep daha çok günlük, yaptığında bitecek olan küçük notlar için diyebilirim.
    İlerde google calender ile uyumlu olacağı söylentileri var fakat ne kadar doğru bilmiyorum. Fakat post it görünümünü beğendim. Şu an duruyor ama eğer bu tür bir uygulama arıyorsanız size önerim evernote olur. Android üzerinde ücretsiz hesapla ofline da çalışıyor (iphone larda ofline kulllanmak için premium üye olmak gerekiyor) Ben evernote ile birçok işimi hallediyorum, ders notlarından bazı derslerin ses kaydından, önemli notların fotoğrafının üzerinde oynamasına kadar tüm özellikleriyle çok faydalı, Ayrıca evernote ile notunuzu paylaşabiliyorsunuz da. Eve geldiğimde ya da bir kafede oturduğumda bilgisayardaki programıyla notlara erişip bilgisayardan çalışabiliyorum.
    Bir kere keep`te denemek için uzun bir not koydum. Tek tipte yazı olduğu için okunacak gibi değildi, ne koyu yazılmış başlıklar belli oluyor ne de derli toplu duruyor.

Eğer sadece yapılacaklar listesi amacıyla kullanacaksanız any.do veya wunderlist önerebilirim.

Not: Google Keep`in en büyük eksiği notları gruplama olmaması ve notu yazarken yazıyı düzenleme şansının olmaması (italik, kalın, yazı boyutu, girinti arttır - azalt, madde ekleme, numara ekleme gibi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jazzart -- 22 Eylül 2013; 19:33:10 >

• ekrem71 E kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar Android telefonumun fabrika ayarlarına döndüm keep notlarım senkronizasyon açık olmasına rağmen geri gelmedi.Telefonumu sıfırlamadan önce file commander dosyasının komplesini bilgisayarıma kopyalamıştım burdan notlarıma ulaşmam mümkünmü lütfen bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olun.
  • Arkadaşlar Android telefonumun fabrika ayarlarına döndüm keep notlarım senkronizasyon açık olmasına rağmen geri gelmedi.Telefonumu sıfırlamadan önce file commander dosyasının komplesini bilgisayarıma kopyalamıştım burdan notlarıma ulaşmam mümkünmü lütfen bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.