Şimdi Ara

Google, işe alımları yavaşlatma kararı aldı: Kritik pozisyonlar açık tutulacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Google, işe alımları yavaşlatma kararı aldı: Kritik pozisyonlar açık tutulacak



    Küresel olarak yaşanan ekonomik sıkıntı, en büyük teknoloji şirketlerini bile etkiliyor. Küresel durgunluk arttıkça şirketler ve insanlar kendilerini felaket senaryolarına hazırlıyor. Ve bu endişeler gereksiz harcamaları azaltmak ve iş akışını sürdürmek için şimdiden hamleler yapan milyarlarca dolarlık büyük teknoloji şirketlerine bile ulaştı. Bunlar arasında Google da var. Şirketin izlediği yaklaşım -en azından şimdilik- ek giderlerin ana kaynaklarından biri olan işe alımları yavaşlatmak.



    Kritik roller için işe alımlar sürecek



    Google’ın CEO’su Sundar Pichai tarafından çalışanlarla paylaşılan şirket içi yazışmada belirtildiği gibi, şirket yılın geri kalanında işe alımları yavaşlatacak. Ancak mühendislik, teknik ve başka uzun vadeli düşünülen kritik roller için işe alımlar sürecek.



    Google’ın insan kaynakları harcamalarını ne ölçüde azaltacağı bilinmiyor. Ayrıca küresel ekonomi kötüleşmeye devam ederse Google’ın harcamalarını kontrol altında tutmak için ek önlemler alıp almayacağı da kesin değil.



    Ayrıca Bkz.Netflix'te kan kaybı sürüyor: Şimdi de 300 kişinin görevine son verildi



    İşten çıkarmalar sürüyor



    Meta, Snap, Spotify gibi şirketler de benzer önlemleri alırken, Twitter ve Netflix gibi çalışanları işten çıkarma yoluna giden şirketler de var. Güncel bir gelişme olarak Netflix, Amerika’da 300 çalışanının görevine son verdi. Twitter, 100’e yakın çalışanıyla yolları ayırdı.




    Kaynak:https://www.androidpolice.com/google-slowing-down-hiring-rest-of-year/







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.