Şimdi Ara

Google’ın bugün yer verdiği Doodle’ı kaçırmayın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • İçinde bulunduğumuz günün önemine binaen anasayfasındaki Doodle adı verilen logosunu ilginç tasarımlara bürüyen Google, bugün oldukça hoş bir çalışmaya imza atıyor.


     


    Temel kodlama


     


    Çocukların kod yazmasının 50. yılı münasebetiyle hoş bir oyun hazırlayan firma, miniklere kodlamanın temellerini öğretmeyi amaçlıyor. Alanda bulunan tavşanı hareket ettirmek ve havuçları toplamak için size verilen kod bloklarını kullanmanız gerekiyor. Müzikler de oldukça kaliteli.


     


    Hareketler ve döngüler gibi kodlamanın temel araçlarına yer veren oyun çocukların oldukça ilgisini çekecek gibi görünüyor. Meraklıların kaçırmamasını tavsiye ediyoruz.


     


    Ayrıca Bkz.Ünlü Barclays, müşterilerine Kaspersky ürünlerini önermekten vazgeçiyor

    Bugünün önemine gelecek olursak yayınlanan Doodle, 1967 yılında Seymour Papert ve MIT araştırmacıları tarafından çocuklar için tasarlanan ilk kodlama dili Logo’ya işaret ediyor.


     


    Logo ile çocuklar bir kaplumbağanın hareketlerini programlayarak matematik ve bilim alanında yeni fikirler üretebilme becerisi kazanmaya çalıştı. O dönem insanlığa henüz çok yabancı olan bilgisayarların eğitimde ne kadar önemli olabileceği gösterilmiş ve basit kodlamaların da ilk adımları atılmıştı. 


     







  • Ben de başarıyla bitirdim oyunu. Şİmdi ben de cod mu yazmış oldum :D

  • quote:

    Orijinalden alıntı: labtek38

    Ben de başarıyla bitirdim oyunu. Şİmdi ben de cod mu yazmış oldum :D

    Normal bitirmek kolay da en kısa çözümde bitirmek sıkıntı ben sonuncuyu en kısa çözümde bitiremedim mesela gerçi zorlasak bulurduk da değmez :D
  • Gözüm nasıl alıştıysa mini oyunu milli oyun diye okudum.

  • Kodlamaya uğraşan birisi olarak çok hoşuma gitti. Güzel olmuş.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akşam akşam güzel kafa dağıttırdı :)

  • Yaklaşık 4 yıldır bilişim teknolojileri derslerinde 5,6,7. sınıf öğrencilerine blok kodlama ile oyun ve program tasarımı yaptırıyorum. Bu sayede öğrenciler kodlamanın mantığını algoritma kurmayı severek ve eğlenerek öğreniyor. Lakin bakanlığımız kodlamayı geç de olsa ancak bu yıl müfredata koydu. Her şeyi geriden takip ediyoruz maalesef.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.