Şimdi Ara

Google Fotoğraflar davası 100 milyon dolar tazminatla sonuçlandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Google Fotoğraflar davası 100 milyon dolar tazminatla sonuçlandı



    Özellikle Avrupa ve ABD’de internet devlerinin kişisel verilerin güvenliği ile adil rekabet konusunda birbiri ardına davalara maruz kaldığını ve tazminat ödediğin görüyoruz. Google aralarında bunu en yoğun yaşayan firma denebilir.



    Google Photos davası



    Illionis eyaletinde 2016 yılında açılan bir dava, Google Fotoğraflar uygulamasının, kullanıcının yüz ifadelerini veri tabanına tararken hiç bir şekilde bilgilendirme veya uyarı yapmadığı ifade ediliyor. Illionis Biyometrik Bilgi Gizlilik Kanununa göre bu suç.



    Ayrıca Bkz.Google’e rekor tazminat davası



    Mahkemenin kararına göre 1 Mayıs 2015 ve 25 Nisan 2022 tarihleri arasında, Google Fotoğraflar uygulamasında herhangi bir fotoğrafta yüzü olan vatandaşlar tazminata hak kazandı. Kişi başı 200$-400$ arasında bir meblağ ödenecek ve toplamda 100 milyon dolarlık bir tazminat ortaya çıkacak. Google’ın 1.4 milyon Illionis sakinine ödeme yapacağı belirtiliyor.



    Google ise fotoğrafların sadece kullanıcıya göründüğünü ve istenirse bunun kapatılabileceğini belirtiyor. 28 Eylül tarihinde jürinin son onayı vermesi ve 90 gün içerisinde de mağdurlara ödemelerin başlaması bekleniyor. Aynı konuda TikTok platformu 92 milyon dolar, Snapchat platformu 35 milyon dolar, Facebook ise 650 milyon dolar ödemişti. Yani Illionis eyaleti internet devlerinden iyi para kazanmış durumda.




    Kaynak:https://www.phonearena.com/news/google-might-owe-you-some-money_id142599







  • Davaları düzenli gelire dönüştürmüşler

    Adam başına düşen mebla epey az ama, kalabalık olunca.

  • Google iyi ceza yiyor bu aralar.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.