Şimdi Ara

Gold Find/Magical Find Meselesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu gold find diyelim ki 100 seviyesinde ve karşımda 5 adet birbirinden farklı vazo var inferno ve act1'de olduğumuzu da varsayalım. Şimdi bu gf'yi artırırsam 5 vazonun 5'inden de para çıkma şansını mı artırırım yoksa yine 5 vazonun 3'ünden para çıkar ama biraz daha fazla para çıkar meselesi mi gerçekleşir?

Aynı dediklerim magical find için de geçerli bu mf'nin artması kaliteyi mi artırıyor yoksa itemi bulma şansını mı? Eğer itemi bulma şansını artırıyorsa kaliteyi bulunduğumuz zorluk seviyesi ve act mı belirliyor? Ben epeydir inferno act1'de takıldım lvl 60 itemler de çıkardım ama inanın kapı kapı dolaşan hurdacılar bile almaz o itemleri, o seviyedeydi yani.

Ona göre ya para kasacağım ya da salla gitsin yapacağım oyunu. Blizzard oyun için ne kadar çalıştı bilemiyorum ama 2 yıl boyunca oyuncuyu nasıl soyarım hesabına çalıştıkları belli oldu rmah sayesinde. Şu an oyun gerçekten çekilmez halde. Oradan item almak da satmak da daha evvelinde 110 tl verdiğim bir oyuna ayrıca para vermek gibi hissettiriyor beni. Adamlar her işlemden %15 vergi kesiyorlar sanki fatura yollayacaklarmış gibi. Eh milleti de iyice gazladılar d3 d3 d3 diye. Şimdi kaymak yeme sırası. Ya gece gece konudan konuya atlamışım farkına varmadan. Neyse siz şu ilk sorumu cevaplayın bir zahmet. Ben ona göre fazla uğraşamayacağım bu oyunla...

• Gold Find de Magic Find de kaliteyi artırmaz sadece sayısını ve çıkma olasılığını artırır.Şöleki daha çok rare düşer ama düşen rarelerin kalitesini artırmaz.Gold find de daha çok para çıkar ama çıkan paranın miktarını artırmaz.
  • GF Vazolardan çıkacak parayı da paranın yüksekliğini de belirliyor (ama her zaman yüksek para düşmez)

%100'den fazlası ne kadar gerekli orasıda tartışılır.

Bu arada vazolar nerfli yani vazo kırarak para kasılmıyor eskisi gibi, drop rate'ini düşürdüler vazoların.

Magic filnd'da ise düşecek item sayısını belirler kalitesini belirlemez ama mf yüksekse düşecek rare şansı artar.

Sonuç olarak oyun iyice bezdirici bir hal aldı.

Patch gelipte oyunu adam etmedikleri sürece bende pek girmeyi düşünmüyorum..

Zaten WD kullanıyorum, ayarsız bir hero olmuş bana göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tatbkath -- 18 Haziran 2012; 3:22:29 >
  • O zaman kaliteyi belirleyen şey bulunduğumuz act mı oluyor(inferno'dan bahsediyorum) İnferno act1'de takılıyorum şimdilik. Buralarda hiç adamakıllı bir item bulamadım. Zaten düşe kalka oynuyorum oyunu lvl 33 ring ile filan takılıyorum 4-8 dmg :)
  • Sanılanın aksine MF kaliteyi de arttırır. Bulunduğunuz act sizin için maksimum eşya seviyesini (ilvl) belirler şayet tüm eşyalar aynı ilvldan düşmez daha düşük ilvl lı eşyalarda düşebilir. MF ile daha fazla maksimum ilvl eşyalar düşürürsünüz ve düşük ilvllı eşyalara daha az rastlarsınız.

ilvl60 üstü eşyalar daha geniş ve daha üstün mod alabilme yetisine sahiptir. Mod derken bu üstündeki crit , life on hit, str ve kısaca eşyalar üstünde gördüğünüz tüm özelliklerdir. Şayet modların ne kadar miktarda değer alacağı rastgele belirlenir. Bu açıdan mf ilvlı yüksek eşya düşümünü arttırdığından oldukça yararlı bir stattır.

Yalnız eşyaların sizin sınıfıza göre mod alabilme şansı düşüktür, bu açıdan yüksek ilvl eşyalar çöpte olabilirler.

Kısaca MF kaliteyi dolaylı yönden arttırır şayet modlar çok fazla olduğundan güçlü bir eşya düşürmek hala zor olmaktadır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kagore

Sanılanın aksine MF kaliteyi de arttırır. Bulunduğunuz act sizin için maksimum eşya seviyesini (ilvl) belirler şayet tüm eşyalar aynı ilvldan düşmez daha düşük ilvl lı eşyalarda düşebilir. MF ile daha fazla maksimum ilvl eşyalar düşürürsünüz ve düşük ilvllı eşyalara daha az rastlarsınız.

Aynen öyle.. 1 haftadır test ediyorum.. Kesinlikle Kagore'nin söylediği gibi
  • mf nekadar yüksek ise okadar çok ve iyi item düşürme şansızı mevcut zira artık rack ları bile mf set giyerek açıyorum act 3 - 4 te
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • misal, legendary dusme sansi 0.1% olsun rasgele bir yerden, 200% magic find`in var, dolayisiyla bu oran 0.3%`ye cikiyor... temel formulu bu sekilde,
  • quote:

Orijinalden alıntı: viktor1574

Gold Find de Magic Find de kaliteyi artırmaz sadece sayısını ve çıkma olasılığını artırır.Şöleki daha çok rare düşer ama düşen rarelerin kalitesini artırmaz.Gold find de daha çok para çıkar ama çıkan paranın miktarını artırmaz.

Çıkan goldun miktarını arttırır.
  • Bunların hepsi olasılık ama bütün bir gün boyunca %110 MF ile inferno butcher farm yapıp bir tane elle tutulur item düşmemesi gerçeği var.

Öte yandan ilk 60 olunduğunda 5x valorla %100 mf ile saçma sapan mobdan sağlam legendary düşmesi gerçeği de var.

Yani boşverin aman şöyle aman böyle diye. Şans işi bunlar nasip kısmet hamdolsun çok şükür inşallah dinimiz amin.
  • bende oyunu bulamayanlardanım !! ama her akşam iş çıkışı 2-3 saat de olsa iskeleton king e kadar dayanıyorum.Dün akşam barabarı full mf ile donatıp olabildiğince mf yükseltmesi ile %60 mf ile oynadım.Herhalde 2. party denememdi,bir vazodan bana lvl8 rare balta düştü...İskeleton king şimdiye kadar ilk görevi tamamlamam haricinde hiç rare vermemişti..ilginçtir ki vazodan rare çıkıyor tamamı ile şansa bağlıyorum neyin nerden düşeceği veya çıkacağı belli değil..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.