Şimdi Ara

Gökçeada'da yaşıyorum soruları alayım? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fakehero

Gaaöl' lümüsün genç?

Yok liseyi 2 yıl evvel bitirdim.
  • AJFA kullanıcısına yanıt
    Peki oradamı okudun ?

• quote:

Peki oradamı okudun ?

Hayır hocam.
  • Yunus pansiyon mu ne vardı. Bahçesi falan vardı baya güzel, öyle bir şeydi. Bir de Hasan diye bir akrabamız var, tanıyor musun?

Edit: Ada gazetesinde köşe yazıyor galiba öyle diyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sosisli Süt -- 6 Ekim 2014; 14:04:15 >
    Tmm çok hırpalanfımı gökçeada deprem ve selden sonra bim a101 falan kapandımı?

Yazlari tatil imkânları nasıl kız arkadaşimla nerelerde kalabilirim? Halkı yobaz mı ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bim ve a101 hala duruyor fakat rakip marketler kapanmaya başladı bile. Ada halkı bimi gerçekten istemiyor ve kapattırmaya uğraşıyor. Tabikide kapatamazlar ama uğraşıyorlar işte. Sel benim yaşadığım kısmı etkilemedi, hatta sabah uyandığımızda hiç bir şey yoktu olan merkeze olmuş.

@Gonullu

Yunus pansiyonu bilmemde Dolphin pansiyonda arkadaşım kalıyodu o olur mu? Hasanın soyadı?
  • Çiğköfteci açsak iş yaparmı?

• Bu arada yenü bankalar açıldumı yoksa hala il ve ziraat mı var?

• quote:

Orijinalden alıntı: mech.engr

Yazlari tatil imkânları nasıl kız arkadaşimla nerelerde kalabilirim? Halkı yobaz mı ?

Halk kesinlikle yobaz değil (bana göre)

Yazları tatil imkanları çok güzel fakat çok pahalı! Günlüğü 100 lira olan pansiyonlar var, biraz zorlarsanız 70-80 liraya bulabiliyorsunuz. Kalabilecek yer açısından YeniBademli köyü tercihimdir, pansiyondan başka bir şey yok orada. Onun dışında merkez tarafında ev kiralayabilirsiniz ama biraz acele etmeniz ve iyi bir para vermeniz gerekecektir.

Yenibademlide kalırsanız hemen yürüme mesafesindeki Yıldız koyunda denize girebilirsiniz fakat tavsiye etmem deniz taş içinde su altı milli parkı olduğundan dolayı temizlemiyorlar orayı. Aydıncık plajına gidilebilir merkezden otobüs kalkıyor devamlı oraya.

Öğrenciler devamlı kızlı erkekli içip, s.çıyorlar afedersin kimsenin gık dediği yok herkes kendi kafasında. He ada halkı pistir, kötüdür orası ayrı ama yobaz değildir.

@patronizm

Ben kesinlikle iş yapacağını düşünüyorum.

@Fakehero

İş, Ziraat ve Halk var şuan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AJFA -- 6 Ekim 2014; 14:13:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: AJFA

quote:

Bim ve a101 hala duruyor fakat rakip marketler kapanmaya başladı bile. Ada halkı bimi gerçekten istemiyor ve kapattırmaya uğraşıyor. Tabikide kapatamazlar ama uğraşıyorlar işte. Sel benim yaşadığım kısmı etkilemedi, hatta sabah uyandığımızda hiç bir şey yoktu olan merkeze olmuş.

@Gonullu

Yunus pansiyonu bilmemde Dolphin pansiyonda arkadaşım kalıyodu o olur mu? Hasanın soyadı?

Heh Dolphin işte, yunus nerden çıktı orda 2-3 sene yazları kaldık ama pek gelmiyoruz artık adaya, denizi falan baya pisti en son. Şimdi nasıl?

Edit: dolphin değilmiş la internetten baktım. Neydi lan, harbi hatırlamak istiyorum. Biraz araştırayım, söyleyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sosisli Süt -- 6 Ekim 2014; 21:05:26 >

• Birisi uplamış konuyu ama? Kazanan biri mi var acaba?
  • Gökçeada ya 2015 Ağustos 5-15 arasında gidip kaldım. Kesinlikle anlatıldığı kadar güzel bir yer değil. Kefaloz plajı haricinde hiçbir plajında denize girilmez taşlık ve hemen derinleşiyor. Kefaloz plajında da her yeri sörfçüler işgal etmiş. Söfçünün olmadığı yeri de şezlong kiralayanlar parsellemiş. Şemsiyenizi kuma saplayıp oturayım deseniz düşman gibi bakıyorlar. Hesapta şifalı diyerek millet kendini lağım kokan bir çamura buluyor ki sormayın. Efibadem diye bişey satıyorlar 15 tane 1 kutuda var 13 liraya satıyorlar küçük ceviz kadar, baklavadan pahalıye geliyor. Hiç bişeye de benzemiyor. Bildiğin un kurabiyesinin içine bademi koymuşlar çakıyorlar millete. Zeytinli diye bir köy var, "orada kahve için" falan diye reklamını yapıyorlar. Gittik, bir rum köyü 5-10 tane kafe var rumlar işletiyor, bildiğin Mehmet efendi kahvesinin içine sakız parçaları koymuşlar sakızlı dibek kahvesi diye satıyorlar. Kahvenin hiçbir özelliği yok.Aynı köyde domates reçeli satıyorlar, iğrenç ötesi. Karadutlu dondurma yiyelim dedik çocuklar neredeyse kusacaktı. Resmen teke kokuyor dondurma. Uyanık rum da çocuklara 1 top dediğimde 1 top olmaz iki top olur deyip bize kokuşmuş dondurmayı sattı. Kavga çıkaracaktım ama çoluk çocuk yanımda bişey diyemedim. Kaleköy geceleri canlı olur dediler gittik. Bir iki tane canlı müzik yapan yer var, Liman tarafına satış yerleri dizmişler yanyana, doğru düzgün aydınlatma bile yok. Belediye hizmet vermemiş, ama otoparktan para almayı biliyor. 1 liralık takılara 10 lira çekiyorlar. Niye pahalı dediğimde satıcı, belediyeye bi sürü kira parası verdiklerini söyledi. O kirayı oraya tatile gelmiş insanlardan çıkarıyorlar anlayacağınız. Anlayacağınız Gökçeada dediğiniz yer iyi reklamı yapılan boş bir yer. 35 tl gidiş + 35 tl geliş, toplam 70 tl vapur parası veriyorsunuz (binek araç). Hiçbir özelliği de yok. Ben bundan sonra Gökçeada denen yere gitmem, kimsenin gitmesini de tavsiye etmem.

• quote:

Orijinalden alıntı: xdirectix

Gökçeada ya 2015 Ağustos 5-15 arasında gidip kaldım. Kesinlikle anlatıldığı kadar güzel bir yer değil. Kefaloz plajı haricinde hiçbir plajında denize girilmez taşlık ve hemen derinleşiyor. Kefaloz plajında da her yeri sörfçüler işgal etmiş. Söfçünün olmadığı yeri de şezlong kiralayanlar parsellemiş. Şemsiyenizi kuma saplayıp oturayım deseniz düşman gibi bakıyorlar. Hesapta şifalı diyerek millet kendini lağım kokan bir çamura buluyor ki sormayın. Efibadem diye bişey satıyorlar 15 tane 1 kutuda var 13 liraya satıyorlar küçük ceviz kadar, baklavadan pahalıye geliyor. Hiç bişeye de benzemiyor. Bildiğin un kurabiyesinin içine bademi koymuşlar çakıyorlar millete. Zeytinli diye bir köy var, "orada kahve için" falan diye reklamını yapıyorlar. Gittik, bir rum köyü 5-10 tane kafe var rumlar işletiyor, bildiğin Mehmet efendi kahvesinin içine sakız parçaları koymuşlar sakızlı dibek kahvesi diye satıyorlar. Kahvenin hiçbir özelliği yok.Aynı köyde domates reçeli satıyorlar, iğrenç ötesi. Karadutlu dondurma yiyelim dedik çocuklar neredeyse kusacaktı. Resmen teke kokuyor dondurma. Uyanık rum da çocuklara 1 top dediğimde 1 top olmaz iki top olur deyip bize kokuşmuş dondurmayı sattı. Kavga çıkaracaktım ama çoluk çocuk yanımda bişey diyemedim. Kaleköy geceleri canlı olur dediler gittik. Bir iki tane canlı müzik yapan yer var, Liman tarafına satış yerleri dizmişler yanyana, doğru düzgün aydınlatma bile yok. Belediye hizmet vermemiş, ama otoparktan para almayı biliyor. 1 liralık takılara 10 lira çekiyorlar. Niye pahalı dediğimde satıcı, belediyeye bi sürü kira parası verdiklerini söyledi. O kirayı oraya tatile gelmiş insanlardan çıkarıyorlar anlayacağınız. Anlayacağınız Gökçeada dediğiniz yer iyi reklamı yapılan boş bir yer. 35 tl gidiş + 35 tl geliş, toplam 70 tl vapur parası veriyorsunuz (binek araç). Hiçbir özelliği de yok. Ben bundan sonra Gökçeada denen yere gitmem, kimsenin gitmesini de tavsiye etmem.

Öncelikle hemen şöyle karşı tezle savunayım adayı

Kefaloz (Aydıncık) adanın en bilinen ve en kalabalık plajıdır hatta en iyisidir. Sörf okulları oraya açılmıştır çünkü konumu nedeniyle bol rüzgar alır ve bol dalgalıdır. Onun dışında taşlık dediğiniz yerler plaj değil koydur. Yıldızkoy, Mavikoy vs vs. Plaj olarak Kefaloz dışında Uğurlu, Kuzulimanı plajları vardır ve kumludur taşlık değildir. Esnafı sıkıntılıdır evet. Tuz Gölü hakkında yorum yapamayacağım ben çamur haline denk gelmedim hiç.

Efibadem tamamen abartı bir reklam ürünüdür, bir kere bile yemedim ve almadım. Görüntüsünden un kurabiyesi olduğu açıkça bellidir. Kesinlikle haklısınız.

Zeytinliköy güzeldir, tarihi evler vardır manzarası süperdir. Dabi de rakı-balık yapılabilir dabi reyiz iyidir ama pahalıdır tabi. Kahve konusunda şöyle bir yanılgıya düşmüşsünüz; eğer çok kahve içen biri değilseniz dibek kahvesi ile normal türk kahvesi arasındaki farkı anlayamazsınız ki ben de farkı anlayamamıştım. Fakat kahve tiryakisi birine içirdiğimde dibek kahvesinin farklı bir tadı olduğunu daha yağlı olduğunu söylemişti.

Rumlar için bir şey diyemeyeceğim Türkçe bile zar zor biliyorlar genelde kötü bakarlar türklere.

Kaleköy adanın kalbidir, çünkü tek sosyal alan orasıdır. Öğrenci olduğum için oraya laf söyletmem Zaten adada tek bir bar var o da orada, orası canlı müzik yapıyor hatta. Aydınlatması gayet iyiydi bence ben hiç rahatsız olmadım. 2 kafe, bar, tavernalar, restorantlar var gayet güzel yerler hepside. O satış yapan kulübeler (renk renk olan) kirası aylık 600 lira + orayı alma bedeli olarak bilmem kaç bin lira para veriyorlar belediyeye, tamamen haklılar fiyat konusunda. Zaten tatile çıkan bir insan belirli bir miktar parayı gözden çıkarmak zorunda olduğunu düşünüyorum.

Adaya hiç bir özelliği yok diyerek hata yapıyorsunuz, yaşınız kaç bilmiyorum ama 30-40 arası olduğunuzu düşünüyorum yani daha ada için bence gençsiniz, fakat adadaki bazı şeyler içinde çok yaşlısınız. Ada aslında klasik 45+ insanların kafa dinleyebileceği, sakin sessiz bir yer. Siz yanlış tercih kurbanı olmuşsunuz ondan beğenmemişsiniz.

Mesela adada neler yapılabilir?

Surf (kısa bir eğitimden sonra yavaş yavaş surf yapabiliyorsunuz)
    Tüplü Dalış (türkiyenin tek su altı milli parkı gökçeada'dadır. [yıldızkoy])
    Trekking, Hiking (bizzat yapan tanıdıklarım var ve yapmışlığım var)
    Balıkçılık

gibi gibi... ada güzel seviyorum ben

edit: boşuna yazmışım sanırım.

Gökçeada'da yaşıyorum soruları alayım?

görünmezse :https://store.donanimhaber.com/dc/2f/63/dc2f633c8a654df6abeec1df0d4ae6ea.png

Çocuklarım vardı dediğine göre, baba olmuş bir insansın. Ben adanın sahibi falan değilim, savunucusuda değilim ama sen tek tek gökçeada başlıklarını arayıp kopyala yapıştır yapmışsın. Bence yakışmamış yaşına.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AJFA -- 2 Eylül 2015; 16:50:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: xerker

Gökçeada`nın merkezinde bir mantıcı vardı 5-6 yıl kadar önce oraya gittiğimde uğramıştım hala orda duruyormu ?

Hocam böyle bir apartmanın ilk katı gibi bir yerde miydi? Ev yemekleri felan vardı.

• denize düşen keçileri ne yapıyorsunuz?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.