domain işinde çok yeni olduğum için aklıma takılan soruları sizlerle paylaşmak istedim. cevaplandırırsanız sevinirim.
1 - ihs'den hiç domain almadım. şimdiye kadar türkçe isimleri isimtescil, ingilizceleri ise godaddy'den aldım. fakat isimtescil için çok sayıda, godaddy için de biraz eleştri yorumları okuduktan ve ihs hakkında tek bir olumsuz yorum bile okumadıktan sonra bundan sonraki tüm kayıtları ihs üzerinden yapmayı düşünmeye başladım. ihs gerçekten de sorunsuz mu?
2 - isimtescilde yapım aşaması sayfası var ve oraya alan adının satılık olduğunu yazabiliyorsunuz. bu olay godaddy'de de var mı? bulamadım ama vardır gibime geliyor. ihs'de de var zannedersem değil mi?
3 - isimtescilde, isimtescil üyesi olan başka birine domaini 60 gün dolmadan da transfer edebiliyorsunuz. ihs'de ve godaddy'de de bu var mı yoksa bu iki platformda bu süreyi doldurmayı beklemek mi gerekiyor?
4 - domain hırsızlığı mevzusu nedir tam olarak? korunmak için ne yapmak gerekir? transfer için kilidi açtığımızda bu konuda problem yaşar mıyız?
cevaplar için şimdiden teşekkürler...
Selam
1) Genelde yabancı firmalarla çalışıyorum fakat az sayıda alan adı aldığım ihs ile hiç sorun yaşamadım. Yaşayanı da duymadım. İsimtescil ile ilgili ise -sizin gibi- çok duydum.
2) İkisi için de emin değilim.
3) Evet firma içi transfer edebiliyorsunuz.
4) Transfer kilidini normalde domaini transfer etmediğiniz süre içinde neden açasınız ki? Domain firmalarına kayıt olduğunuz e-postanızı ele geçiren birisi domainlerinizi de çalabilir diye düşünüyorum. Hesabınıza giren birisi domain sahiplerini de değiştirebilir, kilitleri de açabilir, transfer şifresi de alabilir.
Godaddy,ihs ve İsimtescil de domainlerim mevcut. Fakat bana göre en kullanışlısı isimtescil,sonrasında ihs sonrasında Godaddy. Türk firmaları Türk domain alıcısını daha iyi tanıyor ve daha kullanışlı paneller sunuyor. Yapım aşaması sayfası da buna bir örnek. Ayrıca alıp satıcı iseniz türkçe karakterli domainlerin isimtescil yada ihs den almanız bence yararlı. Çünkü satılan kişi yada kurumlar da Türkiye de bulunduğundan ya büyük ihtimal onlarında isimtecil de hesapları vardır,yada en kötü ihtimalle hesap açma işlemleri çok daha kolay olacaktır. Buda satış sürecini ve müşterinin herhangi bir sorun yaşadığında kurumdan Türkçe hizmet alma durumunu hızlandıracaktır.