Şimdi Ara

go-kart yapalım (90. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
14.130
Cevap
133
Favori
3.377.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
3 oy
Sayfa: önceki 8889909192
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: m_ysn

quote:

Orjinalden alıntı: sonerburak

tabiki olmayacak trafiğe çıkamazsın bununla azizim, bizde zaten ulaşım aracı değil hobby-eğlence aracı yapıyoruz...

ya ben bunu hem eglence hemde kısa mesafe ( 15-20 km) ulasım aracı olarak kullanmak istersem nasil olacak?

Sakat iş.Boşver, buna vereceğin paraya bi doğan al daha iyi..
  • ya arkadaslar benim araçta arka amotrisörler çok zayıf kaldı scooter ın amortisörlerini kullandım 2 adet ama yaklaşık 3 gün önce amortisör darbeden kırıldı kırılan yeride hani pistonun içine giren çubuk varya işte oradan.... darbenin sebebide amortisörün kısa hazneli olması haznesi daha yüksek olsa amortisör vurmayacak böylece kırılmayacak bildiğiniz daha kalın yapılı bir amortisör varmıdır fiat onuo nun kilere baktım cok sert geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi punkersen -- 25 Temmuz 2008; 12:38:00 >

Orjinalden alıntı: tada

merhaba ben bu forumu bayadır takip ediyorum çok yaralı bi forum sayesinde bende kendi arabamı yaptım emegi geçen herkese teşekürler

go-kart yapalım

go-kart yapalım

işte arkadaslar banada bu arka amortisörlerden lazım yanlız bana sıfır lazım nereden bulabilirim ne amortisörüdür bunlar???

• arkadaş araba benim sakın alma çok sert amörtisörler taş gibi hiç yaylanmıo araba sana tavsiyem mobilet amörtisörü al hem daha uçuz ama merak etiysen bunlar anadol ön amörtisörü
  • s.a arkadaşlar adım serkan 27 yaşındayım 10 yıldır aklımda olan amcak bir türlü zaman bulamadığım ve yeteri kadar bilgi toplayamadığım bi konu ama sayenizde aklımdaki bütün soru işaretlerini çözdüm hepinize teşekkr ederim

arsipel hocam senin makinenin şasesini baz almak istiyorum izninle ve senden bir isteğim olcak şasenin 3-4 açıdan çekilmiş fotolarını yollama şansın varsa memnun kalırım şimdiden teşekkürler saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RAPTOR666 -- 25 Temmuz 2008; 18:20:52 >
    belkide benim projedendir
    ben paletli biraraç yapıyordum da kısacası
    vakti ve nakti olmayan benim gibiler için çok zor işler
    ve başlayıncada bitirmek istiyor insan ama inşallah biterde
    birde arkadaşlar motorla şase arasına lastik koyuyormusunuz titreşimi alsın diye
    http://www.i z l e s e n e .com/video/go%20kart-go-kart/415328

şehir caddelerinde adrenalin ;)

herkese merhabalar dhcılar. aylardır takıp edıyorum ve ılk kez bırseyler karalama cesaretını buldum. hepınızın calısmalarını takdir ediyorum. inanın binlerce kışıye cok guzel bir basvuru kaynagı oldu burası.

ben şahsen 3 tekerleklı chopper tarzı bir motor yapmayı duşunuyordum ama burayı gorunce kafam allak bullak oldu hele bir de bu videoyu da izleyince.

hepinizin emeğine sağlık. kazasız belasız surusler

• arkadaşlar hepinize tekrardan selamlar..sizlere bir ve benm için çok önemli bir sorum olacak...her türlü yardımınızı ve düşüncenizi benden esirgemeyin lütfen... Bir buggy yapmayı düşünüorum, fakat trafiğe uygun ve ruhsatlı olacak yani kullanmak için yapacağım... aranızda daha önce böle birşeyi yapıp ruhsat almış kullanan, böle birilerini tanıyan vs. arkadaşlar warsa cevap atarlarsa çok sevinirim.. bu konu hakkında uzaktan ya da yakından bilgisi ilgisi olanlarda yardımcı olurlarsa minnettar kalırım.. hepinize sewgiler we iyi günler..

Orjinalden alıntı: jesus122

arkadaşlar hepinize tekrardan selamlar..sizlere bir ve benm için çok önemli bir sorum olacak...her türlü yardımınızı ve düşüncenizi benden esirgemeyin lütfen... Bir buggy yapmayı düşünüorum, fakat trafiğe uygun ve ruhsatlı olacak yani kullanmak için yapacağım... aranızda daha önce böle birşeyi yapıp ruhsat almış kullanan, böle birilerini tanıyan vs. arkadaşlar warsa cevap atarlarsa çok sevinirim.. bu konu hakkında uzaktan ya da yakından bilgisi ilgisi olanlarda yardımcı olurlarsa minnettar kalırım.. hepinize sewgiler we iyi günler..

Ülkemizdeki bürokrasi ile kendi yaptığımız bir araca ruhsat almak imkansız gibi bir şey.Daha önce bu konuyu araştıran arkadaşlar oldu.Gereken belgeler de belirtilmişti ancak bu belgelerle uğraşmak aracı yapmaktan daha maliyetli olduğu için bu işe kimse girişmedi.
    Amacın, bu aracı trafikte de kullanabilmek ise maalesef Kanuni ve Çelik motorun sattığı plakalı buggylerden almaktan başka çaren yok.4000-5000 YTL arası ikinci el satılanları gördüm.Bütçen uygunsa bu tip bir aracı almanı tavsiye ederim.Yok ben uğraşırım, ruhsat da çıkarırım diyorsan ilk olarak yaptığın aracın teknik projelerni çizip Makina Mühendisleri Odası'na(emin değilim) onaylatman ve aracı götürüp (o hangi kurumdu hatırlamıyorum)teknik yeterlilik belgesi alman gerekiyor.Ondan sonra trafiğe tescil ettirip ruhsatını ve plakanı çıkartabiliyorsun diye biliyorum.Yazması 3 cümle tuttu ama bu 3 cümleyi yapması ne kadar zaman ve para alır orasını sen bi araştır

• selam
    arkadaşlar bu hafta arabanın buyuk bolumu bıttı,yapmışken bır deneme suruşu yapalım dedık,çok şukur gerçekleştırdıkte,şase herhangı bır problem çıkarmadı,suruş oldukça zevklıydı,suspansıyonlar kusursuz çalıştı,tam uc kışı bındık,ve çekış ona rağmen bekledığımızın çok ustunde çıktı.ancak dıferansıyel yapılması gerekıyo arka duzenı yenıden yapıp dıferansıyel takıcam ınşallah.resım ve vıdeolarını değişiklik oldukça eklıcem.herkese kolay gelsın....

bence arazide kilitli difransiyel makbuldür e bizde bunu arazide kullanacamıza göre kilitlisi işimize gelir e madem kilitlicez hiç koymayalım hem uğraşmayalım hemde masraf olmasın

mevcut haliylede resim ekleseydin keşke vidyolarını bekliyoruz
  • raptor arkadasım defransiyel olmadan biliyorsunki dönüşleride dreksiyon cok ağırlaşır ve dönüş açısına göre bütün telerleklerde daha fazla aşınma görülür. ve tekerlekler daha erken eskir.aynı zamanda virajlarda araçta performans düşüşü olur ben defransiyel kullandım ve nasıl bir arazide kullandığımı tahmin bile edemezsin kilitleme olayını hiç düşünmedim çünkü gerek kalmadı tekerlekler çok dişli olduğu için arazidede kullansam defransilere gerek yok aracımın ağırlığı 250 kg civarında ve 4x4 jiplerin cok zorlandığı yerlerden rahat çıkabiliyorum. en yakın zamanda arazide çekilmiş foto ve vidyoları ekliyeceğim... kolay gelsin herkesee

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi punkersen -- 1 Ağustos 2008; 8:59:08 >

•  go-kart yapalım

• quote:

Orjinalden alıntı: punkersen

raptor arkadasım defransiyel olmadan biliyorsunki dönüşleride dreksiyon cok ağırlaşır ve dönüş açısına göre bütün telerleklerde daha fazla aşınma görülür. ve tekerlekler daha erken eskir.aynı zamanda virajlarda araçta performans düşüşü olur ben defransiyel kullandım ve nasıl bir arazide kullandığımı tahmin bile edemezsin kilitleme olayını hiç düşünmedim çünkü gerek kalmadı tekerlekler çok dişli olduğu için arazidede kullansam defransilere gerek yok aracımın ağırlığı 250 kg civarında ve 4x4 jiplerin cok zorlandığı yerlerden rahat çıkabiliyorum. en yakın zamanda arazide çekilmiş foto ve vidyoları ekliyeceğim... kolay gelsin herkesee

sağol arkadaşım fotoğraf ve vidyolarını bekliyoruz nekadar çok foto ve vidyo olursa kafamızda daha iyi canlandırırız burda yapılan her aracın bir öncekinden üstün olması lazım ki forum amacına ulaşsın

bilgi paylaştıkça güzeldir

• Çakma HAZEYTÜRK olmuş sanki yada .....??

quote:

Orjinalden alıntı: aDoLF®

go-kart yapalım

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.