Bildirim
go-kart yapalım (654. sayfa)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

9 Misafir (3 Mobil) - 6 Masaüstü,
3 Mobil

Giriş
-
YOĞUN İSTEK ÜZERİNE MALZEME LİTESİ AKLIMA GELDİĞİ KADARIYLA BAKALIM KAÇ KİŞİ DAHA İSTİYECEK
El yapımı Gokart malzeme listesi
Öntakım Düzeneği
1. Poyra (tofaş veya önden çeker bir arabanın arka teker poyraları olur ben tofaş tercıh ederım bulması kolay ve ucuz )
2. Yarım Parma etli boru .(ön takım düzeneği için gerekir alt ve üst salıncak bu borudan yapılabilir.
3. Direksiyon kutusu
4. Rot başları
5. Rot kolu
6. Direksiyon mafsalı
7. Direksiyon simidi
8. Burç lar (alt üst salıncagın şaseye birleştiği yukarı aşağı oynadı bölümde sarsıntıyı kesmemesi için kulanılabilir
9. Kalınlama 4cm genişliğinde 0,5 cm kalınlığında 1 mt uzunlugunda gerekli yerlerde bağlantılarda gerekiyor
10. Somun civatalar hakında bilgi veremem her yerde yrı gerekıyor
Arka düzenek (mil)
1. 30 luk mi uzunluk siz aracınız nasıl ıstedığinize bağlı tornacılarda buluna bilir
2. Zincir dişlisi motorcularda ckma bulunabilir munkun oldugu kadar en büyüğünü alın
3. Fren diski motorcularda bulunur
4. Arka tekerlekleri tututurmak için poyra gerek onuniçin yuvarlak bir sekılde kısılecek 0.5 mm kalınlıgında tekerın capında demir plaket kesılmesı gerek
Teker ve süspansiyon
1. 4 veya 6 amirtisör aracın ağırlıgına bağlı bu sayılar normalde 4 yeter
2. 4 teker tercıhen ön kucuk arka buyuk olur şekıl itibaren bende 13 cant 4 de tofaş sorun olmadı
Motor ve firen şase elektrik
1. Motor yapılan aracın amacına bağlı her yerde gitmek sınırlaı zorlamak ıstersenız videsli en az 150 cc yok heryerde gezecem ama zorlama olmayacak dersenız scooter derım 125cc en azından basıt kulanımlar ıcın kuru kavramalı motorlar olur düşük cc li
2. Firen genel olaak motor parcaları olur motorun öst ve alt merkezlerı kulanılır benim tercıhım pedal tarafında anadol öst merkezı dır tek cıkıslı ve saglam dır arka tarafa motor sıklet alt merkez uygundur dısk te ona gore olcak ona göre genelde onu kulanmaktayız tabı
3. Firen hortumu pireste isediğiniz olçüde yapabilirsiniz
4. Elektrik yapacağınız arac ıcın ıstersenız yapabılırsınız
5. Şase olarak 40x40 veya 40x30 profil yada 1 parmak etli su borusu ile yapabilirsiniz daha sağlam olur
6. Koltuk
7. Şase sağlam olamsı ıcın üçgen lamalar kestirip köselere kaynak yaptırmak gerek
8. Aracın gerı gıtması ıcın ileri gerı şanzuman gerek
Bu anlatıklarım aklımda olanlardır ve kendı yaptıgım araç için kulandgım malzemelerı yazdım sız kendı ıstegınıze gore degıstırebılırsınız.
-
-
Öyle hocam aracının ufufak tefek isleri kaldı anfi filan baglicam aktarım daki dışkıyı yari yari ya kucultecem ondan sonrada isim bitiyor zaten her aşamanın resmini crkmistim güzel bi slayt tarzi video hazirlarim videoyuda foruma atafim
Millet yararlanir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: sevkettan
Kardeşim o fotoğraftaki sadece motoru ben 350tlye almıştım 250 tl ye bitirmen çok çok zor.
kardeş biz tarım ve zirai aletlerin satışını yapıyoruz dükkanda var motor 2.el kullanılmayan bedawa -
Selam herkese arka mil nerden bulabilirim istanbul anadolu yakasında
Tornacılarda bulabilirsin, 4 yazı yukarda mavi korkunun dediklerine bi bak
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Ya şu fren diski ile zincirin takılacağı dişli arka aksa nasıl sabitleniyor? Anlayamadım o kısmı
bide motora takacağım dişli ile arka aks a takacağım dişli kaç diş olmalı? 12-48 mi? 12-65 mi? Bunu neye göre belirlicez?
yapacağın en basit şey dişlinin üzerine 8.5 matkapla delik açar m10 diş çeker yeterli uzunlukta civatayı oraya sıkarsın
yada yaptığın sistemde düşey ve yatay eksende salgı azdır düzgünce sistemi mastarlarsın sağlı sollu punta kaynak atarsın yüksek amper ve tel hızında
civatayı sıkarkende kontra yapacan yani civataya somunu takacan civatayı dişliye sıkacan civata üzerindeki somunu gevşeterek oraya kontra yapacan gevşemeyecek
adam burdaki dişlide setscrew yani ayar civatası kullanmış siyah olan 2 tane
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kutty -- 2 Haziran 2015; 0:49:21 >
-
Tamam teşekkürler bu arada yapacağım go kart da scooter motoru kullanmaya karar verdim 150 cc lik yeterli olur heralde, vitessiz yapcam zaten şanzımanı var onların ve şey ben alttaki resimdeki gibi bi model yapmak istiyorum scooter motoru olunca tam nasıl yerleştireceğim konusunda kafam karıştı
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: Victorious146
Tamam teşekkürlerbu arada yapacağım go kart da scooter motoru kullanmaya karar verdim 150 cc lik yeterli olur heralde, vitessiz yapcam zaten şanzımanı var onların ve şey ben alttaki resimdeki gibi bi model yapmak istiyorum scooter motoru olunca tam nasıl yerleştireceğim konusunda kafam karıştı
arkadaşlar allah aşkına foruu bır gezınbır bakın bakmadan oyle seyler yazmayın
bırkac yazı uste arkadas gereklı resıimleri koymuş
-
quote:
Orijinalden alıntı: onurtomba
Merhabalar, ekte resmi bulunan scooter motoruna, Adem Seyhandan almış olduğum ileri geri ve boş özellikli mini muravey şanzımana nasıl bağlayabilirim. Yardımlarınızı rica ederim.
resindeki dişliden iki tane yaptırıyorsun biri motorun milime gore diğeri şanzımana göre motora takacağın 17 diş olsun veya 12 diş olsun şanzımandaki 48 veya 36 olsun ıkısını bırbırıne zıncırle yol verirsin
resımde arkadasın yaptıgı gıbı motordakı kucuk dişli olacak mildeki şanzıman olarak düşün sisten atnı
-
on numara makine evet tafsiye ederim bizde 160 var express ama 200 idealdir -
Ya ben o aracı görmüştümde benimkinde arka kısa olacağı için motorun büyük çoğunluğu boşlukta kalacaktı ama tamam aklıma bişeler geldi hallederim onu bugün baya gezdim 150cc motosiklet motoru aradım ama hiç bulamadım, onun yerine çift rulmanlı el arabası tekerleği buldum, acaip ağırdı ve çok sağlamdı, forumda herkes el arabası tekerinden nefret edioda genede çift rulmanlı olması cazip geldi
acaba ön taraf için 2 tane onlardan mı kullansam? Arkayada gerçek atv tekeri falan bulurum...
BU ARADA BANA 150cc SCOOTER MOTORU LAZIM ELİNDE OLUP SATMAK İSTEYEN VEYA NE BİLİM İŞTE pm atın
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
-
İyi geceler arkadaşlar bi arkadaşın elinde
250cc atv motoru var isterseniz yardımcı olabilirim atv nin ön tarafı yanmış bu da ordan kalan patçaları almış kendi toplamak için ama zamanı olmadığından benimde motorum olduğundan boşta isteyen olursa gönderebilirim biraz çekidüzen verilmesi lazım tabi
quote:
Orijinalden alıntı: mavi_korku_08
quote:
Orijinalden alıntı: onurtomba
Merhabalar, ekte resmi bulunan scooter motoruna, Adem Seyhandan almış olduğum ileri geri ve boş özellikli mini muravey şanzımana nasıl bağlayabilirim. Yardımlarınızı rica ederim.
resindeki dişliden iki tane yaptırıyorsun biri motorun milime gore diğeri şanzımana göre motora takacağın 17 diş olsun veya 12 diş olsun şanzımandaki 48 veya 36 olsun ıkısını bırbırıne zıncırle yol verirsin
resımde arkadasın yaptıgı gıbı motordakı kucuk dişli olacak mildeki şanzıman olarak düşün sisten atnı
Hocam, dişli ve zincir ile uğraşmak yerine; scooter motorundan çıkan mili muravey şanzımana bir adaptör yardımıyla kaynak yapıp birleştirsem olur mu acaba?
-
Ya ben atv tarzı tekerlekleri nereden bulabilirim? Yada siz tekerleklerinizi nereden temin ettiniz?
quote:
Orijinalden alıntı: Victorious146
Ya ben atv tarzı tekerlekleri nereden bulabilirim? Yada siz tekerleklerinizi nereden temin ettiniz?
İntte arattır ben öle yaptım ön lastikleri aldım lastikdeposuydu sanırım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X