Şimdi Ara

go-kart yapalım (450. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14.130
Cevap
134
Favori
3.347.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 448449450451452
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Daha önce de yazmıştım ama 1 arkadaşımız dışında bi cevap gelmedi.3.projem için torque converter almak istiyorum.Agromak dışında başka bir yer satıyor mu?Muhtemelen tav 40 olacak ama tav 30 mil çapı 1" de düşünebilirim.Güncel fiyatları nedir acaba.?Yoksa siz ihtiyaçlarınız olan kitleri Ebaydan mı sipariş ediyorsunuz?Saygılar arkadaşlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mecnunbalci

arkadaşlar forumda izleyici olmaktan birşeyler ortaya çıkarır hale geçmek istiyorum Allah'ın izniyle. yılbaşına kadar 2.el bir fiat 126 bis alıp parçalamak niyetindeyim. bu araçtan çıkaracağım motoru, kendi yapacağım alt kısmı 40x30 mm profil, üst kısmı 30x30 mm profilden oluşan, sac kaplamalı, ön kısımda bagajı olan, 2 kişilik, üzeri camlı ve güneş enerji panelli, led farlı, hem karada hem suda gidebilen bir araçta kullanmak niyetindeyim. bu araca plaka da çıkarmak istiyorum. antalya da bir firmayla görüştüm ve bana plaka çıkarmaya yardımcı olabileceklerini söylediler fakat; kullanılacak motorun "sıfır" motor olması halinde plaka çıkarılabileceğini 2.el çıkma motorlarla başvuru yapılamayacağını söylediler. solidworks 3d programını kullanabiliyorum. bu durumda çizimlerimi değiştirmem gerekecek. sıfır 126 bis motoru olmadığından farklı bir motor kullanmam gerekecek. fakat arkadan motorlu araca normal bir motor koyarsak örneğin: tofaş 1.6 l motor gibi. şanzımanı arkadan öne nasıl yönlendireceğim? veya 14 hp 420 cc lik sıfır motor alsam ve tahrik olarak zincir kullansam; geri vitesli bir şanzıman kullanmak yerine zincir kullanarak geri vitese nasıl geçebilirim? açıklama ve sorularım uzun oldu kusura bakmayın. yardımcı olursanız sevinirim. herkese iyi çalışmalar.

merhaba. bende sıfırdan arabayı fiberglas tan kendim yapmak istiyorum. ruhsat çıkarta bilirmiyim o araca düye düşünüyordum. kafamdaki araba ortalama 500 kg ağırlığında 2 kişilik hızı maksimum 120 - 130 olucak elektrikli bi araba. böyle bi araba yapıp trafikten izin alabilirsem kafamda muhteşem fikirler var. ama elektrik konusunda fazla bi bilgim olmadığı için bu konuda bilgi sahibi insanlar arıyorum.
    senin araba fikrin de güzel ama denizde gitme kısmını nısıl yapıcaksın biraz tehlikeli olmazmı ?

• SLM arkadaşlar içinizde SAMSUN lu olan varmı ?
  • he bu arada AKINCO ya PM atmayın yaklaşık 2 yıldır foruma girmiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: gunes55

SLM arkadaşlar içinizde SAMSUN lu olan varmı ?

kardes bende samsunluyum... neresinden?
  • quote:

Orijinalden alıntı: altnkrtl

quote:

Orijinalden alıntı: yüksel varlı

quote:

Orijinalden alıntı: altnkrtl

quote:

Orijinalden alıntı: LionTech16

quote:

Orijinalden alıntı: yüksel varlı

Sayın LionTech16,
    Haklısnız... Direksiyon hem büyük, hem de marka görünmesi hoş olmadı. Fakat, direksiyon kutusu Tofaş olduğu için tercih ettim. Diğerlerinin göbeği uymayabilir diye düşünüyorum.
    Selamlar

Göbek uymazsa porya gibi bir çözüm bulunabilir. Ucuz bir torna, freze işçiliği gerekir sadece.

Bir de amortisör kulelerinin bağlı olduğu bir profil görüyorum. Şasiye kaynaklı galiba. Eğer kaynaklıysa alttan yırtma yapabilir, çünkü askı sisteminde en yüksek kuvvet kuleye gelir. A kollarının şasiye bağlantı kulakları güzel olmuş. Elinize sağlık.

Arabanın maksimum ağırlığı ne kadar olacak? Bir de kullanmayı düşündüğünüz motor-şanzıman ikilisi nedir?

Çok soru sordum kusura bakmayın.

150'lik scooter kullanacaktı galiba.

Birde hocam çok süper gidiyor araç fakat tekerlek seçiminizi inş. motoru çok yormaz bu arada spor direksiyonu kendiniz demir boruyu bükerek yaparbilirsiniz tabi oksijen kaynağınız varsa
    dış kılıf olarakta bisikletçilerde bulunur boynuza geçirilen kılıf koyabilirsiniz.

Sn. altınkartal,
    Teşekkür ederim. Tekerlekler sanki biraz ağır gibi duruyor. Ancak, araç bittiği zaman hoşuma gider ve kullanılabilir olursa arazi tipi tekerlek takmayı düşünüyorum. Jantları onun için 13 ebatlı aldım. Hele bir araç yürüsün, onları değiştirebilirim. :) Direksiyonun da bir çaresine bakmamız vacib oldu artık :))
    Selamlar

go-kart yapalım

burda bir arkadaşta bundan kullanmıştı galiba oda bayadır gözükmüyor güzel bir araç yapacak gibiydi ama haber yok.

:)

kulaklarım çınladı sanki :)

hepinize selam ve sevgiler. birkaç aydır tatildeydim. benim makina yapımı istediğim gibi olmasada paldır küldür gidiyor , günde 2-3 saat ayırabiliyorum ona. birazdan yine gideceğim. ön düzeni yerleştirmeye çalışıyorum. biraz tuhaf bi makina olacak gibi ama hayırlısı bakalım.

garaj foto çekmek için çok uygun değil, ışıklandırmam yetersiz hatta bitirince dışarı çıkarmak için kapıyı büyütmem gerekecek , gelen giden arkadaşlar "nasıl çıkacak bu?" diye sormaya başladılar :)

neyse gidip çalışayım biraz

görüşmek üzere.

• gunes55 kardes samsunun neresindensin..????
  • quote:

Orijinalden alıntı: certy

O ufak diferansiyeller nerede satılıyor?

kardes sen nerde oturuyorsun? nerde oturduqunu sölersen arkadaşlar sana daha iyi yardımcı olurlar...
  • samsun merkez duruşehir de oturuyorum
  • bugün motosikletçiden yamaha ybr motorunun zincir ve dişlisini 15 tl ye aldım nasıl fiyatısizce
  • quote:

bugün motosikletçiden yamaha ybr motorunun zincir ve dişlisini 15 tl ye aldım nasıl fiyatısizce

Kafa mı yapıyon çok ucuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 20 dedide 15 yaptım resimleri de atıcam şimdi fren diski ve hidrolikli fren kaliperini 35 tl ye satıyodu sana 30 olur dedi yanımda 25 vardı almadım ne yapıcağmı anlattım sen şaseyi getir buraya biz dizelim dedi abi
  •  go-kart yapalım

büyük 45 diş
     go-kart yapalım

küçük 15 diş
     go-kart yapalım

go-kart yapalım

• BUGÜN ÇEKTİĞİM ATV RESİMLERİ

go-kart yapalım

go-kart yapalım

go-kart yapalım

go-kart yapalım

go-kart yapalım

go-kart yapalım

• benim yapıcağım aracın hızı önemli değil gidip te 80 90 yapsın istemiyorum 40 50 bile benim işimi görür benim istediğim güçlü olması o yüzden küçük dişli yerine onun büyüğü 25 30 dişli olanlarından alıcam yapıcağım aracın resimi
     go-kart yapalım

bu aracı yapıcam 2 kişilik kendi kafamda vede metreyle de halı üzerinde ölçümler yaptım
     go-kart yapalım

2 kişilik bi araç için nasıl ölçüler 4 tekeri ya yamaha tekeri olucak yada arkalar atv önler scooter olucak
    motoruda ya vitesli 150 lik ya mz 251 301 yada scooter motoru kullanıcam

• quote:

benim yapıcağım aracın hızı önemli değil gidip te 80 90 yapsın istemiyorum 40 50 bile benim işimi görür benim istediğim güçlü olması o yüzden küçük dişli yerine onun büyüğü 25 30 dişli olanlarından alıcam yapıcağım aracın resimi
     go-kart yapalım

bu aracı yapıcam 2 kişilik kendi kafamda vede metreyle de halı üzerinde ölçümler yaptım
     go-kart yapalım

2 kişilik bi araç için nasıl ölçüler 4 tekeri ya yamaha tekeri olucak yada arkalar atv önler scooter olucak
    motoruda ya vitesli 150 lik ya mz 251 301 yada scooter motoru kullanıcam

hadi hayırlısı mz`ler çok yakar yalnız Ayrıca oranıda 25 30 demişsin kafan göre koyamassın o oranı herşeyi hesaba katman gerekiyor tekeri motoru aldığında anlamıyorsan oranları belirlemende yardımcı olmaya çalışırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: candogangumus

quote:

Orijinalden alıntı: mecnunbalci

arkadaşlar forumda izleyici olmaktan birşeyler ortaya çıkarır hale geçmek istiyorum Allah'ın izniyle. yılbaşına kadar 2.el bir fiat 126 bis alıp parçalamak niyetindeyim. bu araçtan çıkaracağım motoru, kendi yapacağım alt kısmı 40x30 mm profil, üst kısmı 30x30 mm profilden oluşan, sac kaplamalı, ön kısımda bagajı olan, 2 kişilik, üzeri camlı ve güneş enerji panelli, led farlı, hem karada hem suda gidebilen bir araçta kullanmak niyetindeyim. bu araca plaka da çıkarmak istiyorum. antalya da bir firmayla görüştüm ve bana plaka çıkarmaya yardımcı olabileceklerini söylediler fakat; kullanılacak motorun "sıfır" motor olması halinde plaka çıkarılabileceğini 2.el çıkma motorlarla başvuru yapılamayacağını söylediler. solidworks 3d programını kullanabiliyorum. bu durumda çizimlerimi değiştirmem gerekecek. sıfır 126 bis motoru olmadığından farklı bir motor kullanmam gerekecek. fakat arkadan motorlu araca normal bir motor koyarsak örneğin: tofaş 1.6 l motor gibi. şanzımanı arkadan öne nasıl yönlendireceğim? veya 14 hp 420 cc lik sıfır motor alsam ve tahrik olarak zincir kullansam; geri vitesli bir şanzıman kullanmak yerine zincir kullanarak geri vitese nasıl geçebilirim? açıklama ve sorularım uzun oldu kusura bakmayın. yardımcı olursanız sevinirim. herkese iyi çalışmalar.

merhaba. bende sıfırdan arabayı fiberglas tan kendim yapmak istiyorum. ruhsat çıkarta bilirmiyim o araca düye düşünüyordum. kafamdaki araba ortalama 500 kg ağırlığında 2 kişilik hızı maksimum 120 - 130 olucak elektrikli bi araba. böyle bi araba yapıp trafikten izin alabilirsem kafamda muhteşem fikirler var. ama elektrik konusunda fazla bi bilgim olmadığı için bu konuda bilgi sahibi insanlar arıyorum.
    senin araba fikrin de güzel ama denizde gitme kısmını nısıl yapıcaksın biraz tehlikeli olmazmı ?

elektrikli araç yapımı konusunda elektronik bilgim olmadığı için fikir veremem. ama çizimini ve yaptığını birebir aynısından yaparasan, teknik resim ve fotoğraflama yaparsan, sıfır motor kullanırsan(ki şu an multijet 1.3 fatualı sıfır motor 6.000 tl civarında) araç yapabilme izni iso belgesi, ab uyumluluk belgesi olan bir üreticiyle irtibata geçip ruhsat çıkartabiliyorsun. suda gitme konusunda yalıtım sıkıntım yok. hallederim :)

• abilerr 150 cc scooter motoruna kaç para verilir temiz yada orta halli bir motora
  • abiler sanayide jant poryası zincir dişlisi ve fren disk i poryasını kaça yaparlar (aslında bende bu sene makina bölümüne gidiyorum okuldada yapabilirim ama bi terslik çıkar hocalar izin vermesse sanayi yolu görünür bana :)
  • ya bende part part yazıyorum ama scooter tekerine kaç tl verilir yamaha 130/90-10 teker kaça satılır sizce :?
  • 
Sayfa: önceki 448449450451452
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.