Şimdi Ara

go-kart yapalım (414. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14.130
Cevap
134
Favori
3.352.577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 412413414415416
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: altnkrtl

quote:

Orijinalden alıntı: burkayer

evet bencede ama malesef ülkemizde bu tür çalışmalariçin malzeme temiini zor. isdedğim amortisörleri uzun sürearadım ama bulamadım ama buda fena olmadı yakından inceleyince uygun oldu yakın çekimleri inş yakında yüklerim.

Amörtisörleri değilde arka salıncak sistemini kastetmiştim

hangi açıdan anlamadım
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hellolef

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

selamlar hocam ben arkadaş ile böyle bi buggy yapmak istiyoruz aceba mümkünmü yapması nekadar bütce gerek ve benim en çok takıldıgım noktalar ise direksiyon mekanizmasını nasıl yapabilirim veya alabilirim ? ve motor olarak arkaya reno motoru takmayı düşünüyoruz arka tekerleklere motoru nasıl baglayabiliriz ? ve son olarak fren sistemi napabiliriz biz hidrolik fren düşündük ama nasıl monte edebiliriz ön tarafa?

bilgileri esirgemeyen kişilere çok teşekkür ederim...

go-kart yapalım

bu konuda yardımcı olabilirim size ben bir kaç ay önceyaptım reno motorundan resimleri dört bağımsız süspansiyon 4 disk fren hidrolik debriyaj...

go-kart yapalım

go-kart yapalım

go-kart yapalım

hocam pmden bi kaç sorum oldu bakarsanız sevinirim..

ben hurda bir reno aldım. aldığım aracın fren sistemini ve ikinci bir önsistem kullandım zaten üzerinde direksiyon tertibatı vardı. şanzuman renonun akslar renonun süspansiyonu inceuzun bulmak zor ben denedim ama sadece yaylara 250 tl istediler var sen amortisörü hesapla. Şase 40x60 profilden 4mm borular 38x3 mm 8 boy boru 1boy profil yeterli bu ölçülere aynı malzemeyi her yerde kullanabilirsin ama desstek noktalarını iyi hesaplamalısın.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=78537.20

hocam herşey için teşekkürler sıkıştıgım bi nokta olursa size PM den seslenirim :) ve ilk sorumu sorayım bu süspansiyonlar buggyde kullanılırmı önde veya arkada
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-motosiklet-honda-dylan-arka-amortisor-77247634/detay/

yapacağın aracın ağırlığına bağlı amortisör seçimi ben reno amortisörü kullandım hatta ayar yarleri ilave ettim sertliği ayarlamak açısından reno motoru kullanacaksan motorsiklet amortisörü olmaz çok yumuşak olur ve devamlı vuruntu yapar.

hocam sadece önlerde kullansak olurmu?

evet olabilir ama dediğim gibi ağırlıkla ilgili benimkinde olmadı çünkü iki kişilik bir araç. ilk başlarda uygun oluyor ama yola çıkınca çok yumuşak kaldı.

hocam proje değişiklige uğradı şuan odamı toparlamakla meşkulum birazdan fotografları atmaya çalışacam... bu arada ismim Burak nick'im bi yana ismimi ögrenmenizi isterim cünkü bu başlık altında uzun duracakmışım gibi görünüyor

• merhaba proje değişiklige ugradı demiştim o araç aslında bana alcak gibi geldi oyüzden ebay'de gezerken bu araca rasladım ve çok hoşuma gitti 4 kişilik olması zaten en güzel yanı kıbrısta yaşıyorum zaten tam buraya göre bi araç olacak yaz arabası burdada hava yazın 45-50 dereceyi görüyor rüzgarı hissederek gitmek hoş olacaktır şimdik bu aracın şase'sini aklımda canlandırıyorum zaten çogu baglantı noktası görülüyor oyüzden sorun olacagını sanmam çizerken sonrada çizimden uygulamaya geçmek istiyorum bu arada bu aracı yanlız yapam gibi görünüyor çevremdeki bir kaç adi arkadaş bu iş yapalım derken vardı ama 2-3 gün sonra biri "çok girer" deyip vazgecdi digeri ise "zor yapamayız" diye vazgecdi eger çevrenizde böyle insanlar varsa uzak durun heleki bişey yapmak isteyince sizi yarı yolda bırakmasını istemiyorsanız neyse biraz çok konuştum aracın fotograflarını atayım

go-kart yapalım
     go-kart yapalım
     go-kart yapalım
     go-kart yapalım
     go-kart yapalım
     go-kart yapalım
     go-kart yapalım
     go-kart yapalım
    arkadaşlar araç bu benim çok hoşuma gitti aslınca çokda zor bi buggy olarak görünmedi bana bunun için
    bu süspansiyonları düşünüyorum
    ön taraf :daha karar vermedim
    arka taraf: ya buhttp://www.mooreparts.com/store/product/2870/KYB5529/ yada buhttp://www.mooreparts.com/store/product/1441/AC513001LTC/
    bu siteye bakmanızı tavsiye ederim güzel parçalar var
    motor olarak ya reno motoru yada bi v6 bulursam ucuza onu takmayı düşünüyorum
    direksiyon mekanizması ise tofaşın veya o civarlarda bi markanın dümen mekanizması
    frenler sadece önde olarak düşündüm hidrolik fren

sizce böyle bişey yapılırmı?

• pat pat traktörün yürür aksamını kullanacağım tekerleklerini difransiyel 3 ileri 1 geri şanzıman fren sistemi var
    bu arada mafsalları reno 12 nin akslarını kullancağım (reno önden çekiş) olmaktadır bilgilerinize
    bu arada pat patın motorunu difransiyelini şanzımanını satan varsa söylesin
  • quote:

Orijinalden alıntı: emircezaxxd

pat pat traktörün yürür aksamını kullanacağım tekerleklerini difransiyel 3 ileri 1 geri şanzıman fren sistemi var
    bu arada mafsalları reno 12 nin akslarını kullancağım (reno önden çekiş) olmaktadır bilgilerinize

bravo emircezaxx. benim sonraki projemde bu. seninkini bilmiyorum ancak benimki kesinlikle dizel ve elk. marşlı patpat olacak.
    yalnız sen motoru öne koymayı düşünüyorsun sanki ? öne koymana gerek yok .çalışır durumda bi patpat bulmalısın.
    kolay gelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: m.ismet

quote:

pat pat traktörün yürür aksamını kullanacağım tekerleklerini difransiyel 3 ileri 1 geri şanzıman fren sistemi var

bravo emircezaxx. benim sonraki projemde bu. seninkini bilmiyorum ancak benimki kesinlikle dizel ve elk. marşlı patpat olacak.
    yalnız sen motoru öne koymayı düşünüyorsun sanki ? öne koymana gerek yok .çalışır durumda bi patpat bulmalısın.
    kolay gelsin

Pat pat motorları çok sesli ve titreşimlidir.Dizel motorlardır.Gerekli gücü çok rahat verir ama sesi çok fazladır.Sese tahmmül ederseniz güzel bir proje olur..

• merhaba arkadaşlar bu öndeki siyah parçayı nerden bulabiliriz?

go-kart yapalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hellolef -- 24 Mart 2012; 15:19:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tonyalee

quote:

quote:

kolay gelsin

Pat pat motorları çok sesli ve titreşimlidir.Dizel motorlardır.Gerekli gücü çok rahat verir ama sesi çok fazladır.Sese tahmmül ederseniz güzel bir proje olur..

benim niyetim aslında scooter motoruydu ama pat pat motorunda geri vites olduğundan dolayı onun şamzımanı offroad araçta geri vitessiz olmaz olmasaa bir geri vitesli atv
    scooter da güzel di ama onun çift varyatör sistemini şanzımana aktarmak zor o yüzden şanzıman için en iyisi kendi motoru bi ekzoz falan uydururuz sonuçta dizel motor istediğim güçü alırım .bilgilerinize

• ama yinede soran olursa ne motoru kullanıyım die scooter (150 cc) en iyisidir
    çift varyatör
    otomatik cikle
    marş
    hava soğutmalı
    daha güçlü verimli
    parçası rahat bulunabiliyo bu yüzden scooter

ama bana sorarsanız geri vitessiz olmaz illa bi gün sıkışırsın geri vites lazım olur sonuçta kaça kpatent ruhsat bişe yok kesinlikle lazım olur
    şanzımana da varyatörlü bir motoru uydurmak yerine kendi motorunun takamk daha iyi birde dizel farkı var bu arada
  • Fakirin tavuğu tek tek yumurtlar :)

DİREKSİYON
    http://d1203.hizliresim.com/v/t/3tm02.jpg

go-kart yapalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yüksel varlı -- 25 Mart 2012; 1:07:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tonyalee

quote:

quote:

kolay gelsin

Pat patta titreşim ve ses olayında haklısın Tonyalee kardeş. ancak patpat ta motor takozu vs yok hem motor hemde şase aynı zamanda patpat. buggyde yeterli yerimiz var , 4 tane motor takozu koyarsak titreşim minumuma iner ses olayına gelincede patpatın özelliğinden dolayı düdük gibi bir egsozu var , yer uygun olunca dizel bir aracın egsozu da sesi minumuma indirir.

Ben demiryollarında Uzman Ustayım , bizim "oto drezin" diye tabir ettiğimiz ve yol kontrolünde kullandığımız 2 kişilik 2 zamanlı 500cc lik tek silindirli benzinli motora sahip bir aracımız var. otodrezinin motoru blok patlattığı için çözüm düşündük ve 10 Hp lik yağmur marka patpat motoru kullandık . titreşim ve ses olayınıda yukarda bahsettiğim şekilde çözdük. eskisini ip ile çalıştırıyorduk ve lambası gaz lambası gibi yanıyordu , şimdi çeviriyoruz kontağı farlarımızda projektör gibi oldu yakıt maliyetimizde epeeyce düştü .)

olmaz diye birşey yok istemek önemli ;)

[simage][/simage]
     go-kart yapalım

selamlar

• Bugün ön düzen geometrisi üzerinde çalışıldı :)

go-kart yapalım

http://d1203.hizliresim.com/v/u/3ufsz.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yüksel varlı -- 26 Mart 2012; 0:27:13 >
  • arkadaşlar aracım bitti ve harika oldu bu gün farları ve stopları taktım foto makinası olmadığı için fotolarını ekleyemedim ama haftaya pazar her iki aracımızın fotolarını eklemeyi düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: yüksel varlı

Bugün ön düzen geometrisi üzerinde çalışıldı :)

go-kart yapalım

http://d1203.hizliresim.com/v/u/3ufsz.jpg

gayet güzel olmuş başarılar dilerim projenizde. Bir tavsiye ön düzeni yaparken direksyon kutusunun yerini önceden belirlemenizi öneririm ilerde sorun yaratabilir veya hoş durmayabilir

• quote:

merhaba proje değişiklige ugradı demiştim o araç aslında bana alcak gibi geldi oyüzden ebay'de gezerken bu araca rasladım ve çok hoşuma gitti 4 kişilik olması zaten en güzel yanı kıbrısta yaşıyorum zaten tam buraya göre bi araç olacak yaz arabası burdada hava yazın 45-50 dereceyi görüyor rüzgarı hissederek gitmek hoş olacaktır şimdik bu aracın şase'sini aklımda canlandırıyorum zaten çogu baglantı noktası görülüyor oyüzden sorun olacagını sanmam çizerken sonrada çizimden uygulamaya geçmek istiyorum bu arada bu aracı yanlız yapam gibi görünüyor çevremdeki bir kaç adi arkadaş bu iş yapalım derken vardı ama 2-3 gün sonra biri "çok girer" deyip vazgecdi digeri ise "zor yapamayız" diye vazgecdi eger çevrenizde böyle insanlar varsa uzak durun heleki bişey yapmak isteyince sizi yarı yolda bırakmasını istemiyorsanız neyse biraz çok konuştum aracın fotograflarını atayım

go-kart yapalım
     go-kart yapalım
     go-kart yapalım
     go-kart yapalım
     go-kart yapalım
     go-kart yapalım
     go-kart yapalım
     go-kart yapalım
    arkadaşlar araç bu benim çok hoşuma gitti aslınca çokda zor bi buggy olarak görünmedi bana bunun için
    arka taraf: ya buhttp://www.mooreparts.com/store/product/2870/KYB5529/ yada buhttp://www.mooreparts.com/store/product/1441/AC513001LTC/
    direksiyon mekanizması ise tofaşın veya o civarlarda bi markanın dümen mekanizması

neden yapılmasın yapılır elbette ama imkanların ne derece elverişli bilmiyorum. Hem Maddi olarak hemde uygun alet ve edevat olmalı. ustalara yaptırırım gibisinden düşünüyorsan bu kadar geniş kapsamlı projeye kalkışma derim. çünkü başitmiş gibi görünsede oldukça zorlu bir yol bu kendimden biliyorum. Üstelik benim aletlerim ve bilgimin yeterli olmasıda cabası. Yanınada güvendiğin birilerini almayı unutma.

• quote:

Orijinalden alıntı: umutcan11

quote:

Orijinalden alıntı: yüksel varlı

Bugün ön düzen geometrisi üzerinde çalışıldı :)

gayet güzel olmuş başarılar dilerim projenizde. Bir tavsiye ön düzeni yaparken direksyon kutusunun yerini önceden belirlemenizi öneririm ilerde sorun yaratabilir veya hoş durmayabilir

Teşekkürler umutcan11,
    Direksiyon kutusunu resimdeki gibi koydum. Şimdilik oldu gibi görünüyor. )

go-kart yapalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yüksel varlı -- 26 Mart 2012; 18:52:52 >

• quote:

quote:

merhaba proje değişiklige ugradı demiştim o araç aslında bana alcak gibi geldi oyüzden ebay'de gezerken bu araca rasladım ve çok hoşuma gitti 4 kişilik olması zaten en güzel yanı kıbrısta yaşıyorum zaten tam buraya göre bi araç olacak yaz arabası burdada hava yazın 45-50 dereceyi görüyor rüzgarı hissederek gitmek hoş olacaktır şimdik bu aracın şase'sini aklımda canlandırıyorum zaten çogu baglantı noktası görülüyor oyüzden sorun olacagını sanmam çizerken sonrada çizimden uygulamaya geçmek istiyorum bu arada bu aracı yanlız yapam gibi görünüyor çevremdeki bir kaç adi arkadaş bu iş yapalım derken vardı ama 2-3 gün sonra biri "çok girer" deyip vazgecdi digeri ise "zor yapamayız" diye vazgecdi eger çevrenizde böyle insanlar varsa uzak durun heleki bişey yapmak isteyince sizi yarı yolda bırakmasını istemiyorsanız neyse biraz çok konuştum aracın fotograflarını atayım

go-kart yapalım
     go-kart yapalım
     go-kart yapalım
     go-kart yapalım
     go-kart yapalım
     go-kart yapalım
     go-kart yapalım
     go-kart yapalım

neden yapılmasın yapılır elbette ama imkanların ne derece elverişli bilmiyorum. Hem Maddi olarak hemde uygun alet ve edevat olmalı. ustalara yaptırırım gibisinden düşünüyorsan bu kadar geniş kapsamlı projeye kalkışma derim. çünkü başitmiş gibi görünsede oldukça zorlu bir yol bu kendimden biliyorum. Üstelik benim aletlerim ve bilgimin yeterli olmasıda cabası. Yanınada güvendiğin birilerini almayı unutma.

hocam aslında haklısınız biraz zor bi proje özelliklede maddi yönden o süspansiyonları nerden temin edicez o var yurt dışında var çok pahalıya gelir :/
    napıcaz hic bilmiyorum

• s.a arklar elimde mct 250 motoru var geçen gün motoru komple söküp temizleyip geri monte attım yanlız çalıştıramadım acaba sorun hava yapmış olaca bilirmi sayet öle yaptıysa nasıl dğzelte bilirim acaba..
  • TEKERLEK VE ROT BAŞI AÇISI 105^ DERECE
     go-kart yapalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yüksel varlı -- 28 Mart 2012; 0:49:34 >
  • forumda sakaryada ikamet eden varmı???
  • 
Sayfa: önceki 412413414415416
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.