Şimdi Ara

Gloria Victis (MMORPG) [ANA KONU] [Güncellendi]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
4
Favori
2.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle son zamanlarda (benim de dahil olduğum) online oyun arayışımızın şöyle adam gibi parası olan değilde playerların iş yaptığı, Abuk subuk karışık grafikleri olmayan, Anlaması kolay hatta hic mmorpg oynamamış kişilerin bile hemen çözebileceği bir oyun. (knightcıların gözleri büyüdü).


    Oyun içinde Warlog nickiyle ulaşabilirsiniz wolfield serverındayım.


    http://www.gloriavictisgame.com/


    Yeni Update de eklenecek animasyonlar;





    Black Eye Games tarafından yapılan ve dağıtılan, tamamen bağımsız bir oyun. Oyunun konusu yok ve fazla bilinmiyor diye bi konu açayım dedim. Oyunu Mount and blade e çok benzetiyorlar görünüm olsada aslında çok farklı o yüzden M&B de iyi olanlar bu oyunda çuvallıyabiliyor. Türkçe dil desteği mevcut. Ortaçağ da geçen ve barbarlar(ismirs) la Avrupalı(Midlanders) toplulukların savaşını anlatıyor.Öncelikle öne çıkan özellikleri şunlar;


    - Oyun steamden satın alınıyor en son 20 TL idi aylık ödeme flan yok B2P.

    - Oyun tamamen open world ve haritada hiç biyerde herangi bir yükleme alanı gelmiyor. (Turnuvalar hariç)

    - Oyun daha betada yani eklemeler ve güncellemeler sürekli geliyor, Şuan 2 ırk mevcut Midlanders ve Ismirs ayrıca şuan için sadece erkek cinsiyeti mevcut kadın seçeneği var ama henüz gelmemiş.

    Gloria Victis (MMORPG) [ANA KONU] [Güncellendi]



    Haritadaki bayraklar Ana kaleleri yani townları dışında sahip oldukları ve kontrol ettikleri bölgeleri gösteriyor. Her bölgenin bi avantajı var tabiki ama genel olarak her towna yakın bir maden(mining) ve tarla(farm) verilmiş tabi siz kurduğunuz partylerle düşman bölgesinin kontrol ettiği başta tarla ve maden olmak üzere bölgelerini alıp hem kendi ırkınıza avantaj sağlıyosunuz hemde rakibinize zarar veriyosunuz.

    Yani anlayacağınız üzere harita dinamik bir şekilde sürekli değişime uğruyor.





    [simage]http://static.gloriavictisgame.com/data/ScreenyUpdate/140.png
    [/simage]





    -Oyun sizi sıkıcı görevlerle uğraştırmıyor level almak son derece eğlenceli.


    Başlarken;

    Başladıktan sonra yapmanız gereken önce inventory ve Depot kısmındaki çanta bölmelerine çanta yerleştirip genişletmek.
    Çantalar npclerde 8 slota kadar var yanılmıyorsam siz 20-24-28-32 slota kadar kendinizde craft edebilirsiniz gerekli malzemeleri topladıktan ve craft levelınızı yeterli seviyeye getirdikten sonra. Bu yüksek slotlu çantaların recipe ları Lord's wrath abbey kalesinde (Midlerin hemen altındaki deniz kenarındaki kale) Weaponsmith ve armorsmith in yanında bulunan Dükkanın içindeki "Priest" den edinebilirsiniz (Daha birçok iyi recipe i de alabilirsiniz).

    Önce karakterinizin hangi craft bölümünde iyi olacagını belirleyip ona göre materyal toplayın. Mesela terzilik, armor veya silah gibi. Tabiki hepsinde iyi olabilirsiniz lakin daha uzun sürer.(Bu arada armor yapımı silaha nazaran daha az materyal isteyip daha kolay level alınabiliyor.)

    Ardından çevredeki görevleri yapıp partylere katılın ve bölgeleri ele geçirin.

    Exp için;
    - Turnuvalara ve ardından yapılan world eventlara katılın. Eventlar Map(m) de yerleri mavi çember şeklinde gözükür veya işaretlenir o bölgeye gitmeniz lazım. Ayrıca sık sık reclaim yani bölgeleri ele geçirme partylerine katılın oyun içi warband yada reclaim party olarak arıyabilirsiniz. Bölgeleri ele geçirip upgrade yaptıktan sonra güzel exp alırsınız.

    - Bölgeleri upgrade etmek; Ele geçirilen yeni bölge de upgrade yani bölgeyi yükseltme görevi açılır. Bölgedeki bayragın bulundugu yerden Bayrak üstüne gelip (E) ye basarsanız upgrade edebileceginiz yerler gözükür. Secip start construction derseniz bölgede upgrade yeri oluşturur. Karakterinizi oraya götürüp tekrar (E) ye basarsanız istenilen materyaller üstünüzde varsa upgrade edebilirsiniz. Güzel exp ve para verir.

    - World eventlar levelınıza göre map de sergilenen ufak görevlerdir o bölgelere gidip görevi yapabilirsiniz. 1-30 arası ana şehir etrafında olur sonra ilerdeki kalelerde bulunur fakat o kalenin etrafındaki görevlerin size gözükmesi için sizin ırkınızın kontroulü altında olmalı.

    Silah seçimi;

    - Oyunda silah seçiminiz karakter puanlarınıza göre ve giydiğiniz armora göre olmalı. Silahın hangi şekilde vurulduğu ve armor azaltma özelliği en önemli faktörler yani silahın saplama özelliği diğerlerine göre yüksekse (bıçak gibi) savurduğunuz zaman düşük damage vercektir (özellikler üstünde yazıyor). Aynı zamanda Armor azaltma özelliği de çok önemli örneğin saplama özelliği olan bi silahın 50 damagesi var ama armor azaltma %15 ,40 damage ve %25 azaltma özelliklerine sahip bir bıçak daha fazla damage verir.

    Armor Seçimi;

    - Karakteriniz armor tipi sizin bütün oynama şeklinizi değiştirir. Oyunda Heavy - Medium - Light Olmak üzere 3 çeşit armor mevcut. Armor yükseldikce sizin stamania harcamanız artar , attağınızda düşüş olur. Light armorun Stamania ve attağa hic etkisi yoktur. Yani Full light armor giyen bir player Full heavy giyen bir playerden yaklaşık 2.5 kat daha fazla mesafe koşar veya attack yapar, Ve elindeki silahın attağı karaktere neredeyse yarısı kadar attack verir. Genelde iyi playerlar 1-2 parça heavy gerisi full light gibi karışık takılır çok iddalı olanlar full light takılır. (Coğu oyundaki paper/pure mantığı).

    Oyundaki loot sistemi:

    - Öldürdüğünüz adam veya ölü playera loot seceneğine bastığınız zaman size belli bir loot point verir ve 30 saniyeniz vardır tabi eğer yeni öldüyse 30 saniye yoksa gitgide azalır bu süre. Sectiğiniz itema göre loot pointden düşer ve belli bi sürede o itemi alır ayrıca playerin üstündeki mi yoksa envanterindeki item mı buna göre de değişir bu süre ve puan. Örneğin: adamın üstündeki bir kıyafeti alcaksınız nerdeyse yarı puan ve yaklasık 10 saniye gider aynı şekilde silah da. Envanterdeki herangi bir itemi alcaksanız 3-4 item alabilirsiniz o da iteme göre değişiyor tabi. Craft malzemesi alcaksanız mesela odun 5 kere alabilirsiniz, craft malzemeleri her basışta 50 50 gelir. yani 50x5 250 odunu lootlayabilirsiniz sürede yeterli olur.




    -Oyun birçok online oyunun güzel yanlarını alıp en kullanışlı şekle getirmiş (bu benim görüşüm,bir çok online oyun denedim hep aa bu özellik güzelmiş dediğim şeyler güzel bi şekilde senkron edilmiş.)

    -Oyunda kesinlikle parası olan konuşamaz, zaten parayla bişeyler alabileceğin bi sayfası yok.

    -Garip bir şekilde hiç Magic(büyü) veya olağanüstü şeyler yok yani fantastik değil bir nevi Medieval(orta çağ)
    simülasyonu diyebiliriz.

    -Bence eksi olarak değerlendirebileceğimiz merchant yada vendor olayı yani pazar sistemi şuan yok ama gelicek diyorlar. Yani itemlerinizi satabilmek için global chat kullanıyorsunuz.




    Oyunda son level 100 dür. Level atlamak zor değil turnuvalar ve olaylara katılırsanız 1 hafta-10 gün arası son level a ulaşabilirsiniz lakin oyunda level ve item pekde önemli faktörler değil sebebini açıklıyorum.

    Şimdi iki önemli özellik;

    - Oyunda loot sistemi var yani dışarda biyerde öldünüz veya öldürüldünüz karşı taraf sizin elinizdeki üstünüzdeki yada envanterinizdeki şeyleri alabiliyor tabi hepsini değil levelına ve loot point ine göre değişiyor yalnız değer verdiğiniz itemlerınız bi anda gidebiliyor.

    ÖNEMLİ

    - Bu yukarda bahsettiğim loot sistemiyle beraber itemlarınızın sadece %50 sini tamir edebilmeniz yani durabilitysi(dayanıklılık) 2000 olan bi silahı kullandınız ve 1800 e düştü tamir ettiğiniz zaman 1900 e yükseltebiliyosunuz ve 2000 olan bi silah 1000 lere düştüğünde özellikleri tam performansıyla kullanamıyosunuz örneğin damage 100 se 80/100 oluyor yani 80 damage veriyor. Her gördüğünüz npc de sık sık repair yapın.

    Şimdi benim en önem verdiğim nokta, Bu iki özellik aslında oyunda çok önemli bi kavram oluşturuyor oda itemler bir nevi değersiz çünkü diğer oyunlardaki gibi parlak çatafatlı bi item aldınız onla aşk yaşıyacak ve millete hava atcak kadar sahip olamıyabiliyorsunuz ve düşündüğünüz zaman size niye bu olay niye bukadar önemli dediğimi anlıyacaksınız oda diğer mmorpg lerin aksine oyun sizi item ve level a değilde pvp ve playerlığa yönlendiriyor. Ve parayı çok kullanmıyosunuz yani her işinizi dışardan bişeyler satın almadan halledebilmeniz mümkün zor yada kolay.

    Yani oyundaki insanlar diğer oyunlardaki gibi 3 kurusluk itemin bile peşine düşmektense işinizi çok da iyi görebilecek bi itemi size durduk yere verebilir.

    Peki bu oyunda itemlerda değerli olan nedir derseniz oda recipe yani itemin tarifi.

    Oyunda craft sistemi çok gelişmiş ve hatta benim bazen kafam yanıyor bir itemi basabilmek için. Ha zor değil fakat fazla gerçekçi olması kafanızı biraz karıştırabilir. Üstesinden gelinicek şekilde tabi.

    Craft sistemini ilerliyen zamanlarda biraz daha açıklıyacağım.







    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolmakro -- 9 Ocak 2017; 20:55:42 >







  • Sanırım uzun zamandan beri aradığım oyunu sayende bulmuş olabilirim bu oyunu hiç bir yerde görmedim ilk defa senden duydum.

    Mesajı yeni bir şeyler gördükçe güncelleyim diğer arkadaşlara fikir olsun :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheFenomen_

    Sanırım uzun zamandan beri aradığım oyunu sayende bulmuş olabilirim bu oyunu hiç bir yerde görmedim ilk defa senden duydum.

    Mesajı yeni bir şeyler gördükçe güncelleyim diğer arkadaşlara fikir olsun :D

    Ya inan şu forumdaki insanların yaşadığı sıkıntıları çok çok yaşayıp açtıkları konuları artık daha önceden yaşamış biri olarak paylaşma gereği duydum zaten. Çünkü forumu takip edince insanların aradıkları şeylerin ortak noktalarını farkedebiliyorsun sonuç olarak ve herkesin hemen hemen yaşadığı soruna ortak bi çözüm gibi bu oyun ondan bunu paylaşma gereği duydum bide fazla bilinmiyor.
  • oyuna bende yeni başladım, crafting, lvl kasma falan öğrenmeye çalışıyorum, steamde yorumlar kötü fakat hepsi buglardan, optimizasyondan dolayı kötülemiş, oyunun mantığı ve sistemi farklı ve güzel.
  • Merhaba arkadaşlar,
    Ben de oyunu birkaç gün önce satın aldım ve çok sevdim, yavaş yavaş öğrenmeye çalışıyorum.
    Ama serverlerde çok fazla Türk oyuncuya rastlayamadığım için üzülüyordum bu yazıyı okuyunca içimi bir sevinç ve umut kapladı:)
    İsteyen arkadaşlarla beraber oynayabiliriz
  • Merhaba,
    yazıya bazı eklemeler yapmışsınız sanırım, daha açıklayıcı olmuş, emeğinize sağlık.
    Oyun ile ilgili Youtube üzerinde pek fazla Türkçe kaynak yok malesef, rehber yapmayı düşünür müsünüz?

    Ayrıca merak ettiğim bir konu var yardımcı olursanız sevinirim,
    Loot olayını tam olarak anlayamadım öldürdüğümüz rakip oyuncunun üzerindeki eşyaların tamamını alamıyoruz sanırım belli bir yüzdesi var.
    Bu sistem nasıl çalışıyor bilginiz var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: faky

    Merhaba,
    yazıya bazı eklemeler yapmışsınız sanırım, daha açıklayıcı olmuş, emeğinize sağlık.
    Oyun ile ilgili Youtube üzerinde pek fazla Türkçe kaynak yok malesef, rehber yapmayı düşünür müsünüz?

    Ayrıca merak ettiğim bir konu var yardımcı olursanız sevinirim,
    Loot olayını tam olarak anlayamadım öldürdüğümüz rakip oyuncunun üzerindeki eşyaların tamamını alamıyoruz sanırım belli bir yüzdesi var.
    Bu sistem nasıl çalışıyor bilginiz var mı?

    Selam. Oyundaki loot sistemi, Öldürdüğünüz adam veya ölü playera loot seceneğine bastığınız zaman size belli bir loot point verir ve 30 saniyeniz vardır tabi eğer yeni öldüyse 30 saniye yoksa gitgide azalır bu süre. Sectiğiniz itema göre loot pointden düşer ve belli bi sürede o itemi alır ayrıca playerin üstündeki mi yoksa envanterindeki item mı buna göre de değişir bu süre ve puan. Örneğin: adamın üstündeki bir kıyafeti alcaksınız nerdeyse yarı puan ve yaklasık 10 saniye gider aynı şekilde silah da. Envanterdeki herangi bir itemi alcaksanız 3-4 item alabilirsiniz o da iteme göre değişiyor tabi. Craft malzemesi alcaksanız mesela odun 5 kere alabilirsiniz, craft malzemeleri her basışta 50 50 gelir. yani 50x5 250 odunu lootlayabilirsiniz sürede yeterli olur.




  • 2015 de oyunu ilk gördüğümde çok hoşuma gitmiş ve donator olmuştum. O zamanlar optimizasyon falan da baya bi kötüydü ve oyun çok eksikti. Bu sebepten ötürü 2 sene kadar hiç girmemiştim. Bugün indirip bir deneyeyim dedim, oyunun hala eksikleri var ama görüntüsü çok hoşuma gitti. Okçuluk çok zevkli. Yeni animasyonlar da gelirse dövüş mekaniklerinin inanılmaz derecede gelişeceğine inanıyorum. Hala oynuyor musunuz oyunu?
  • Geçen sene kış indiriminden aldım oyunu ve 1 ton optimizasyon sorunundan dolayı bıraktım. FPS düşmesi anlamsız laglar gibi sorunlardan dolayı bırakmak zorunda kaldım. Son 1 senede çok geliştiğini belirtiyorlar.

    Not: Oyun hala open beta'da.
  • Oynayan var mı dostlar?
  • Gloria Victis Türkiye için bir discord sunucusu kuruldu. Aşağıdaki linkten katılabilirsiniz.

    https://discord.gg/535n4jN
  • geleceğim hocam saolasın, tek sıkıntım vaktimin olmaması.
  • OlanzapineDreams kullanıcısına yanıt
    Gelirsen mutlutluk duyarim. Ben de baslayalim cok bi zaman olmadi. 10 saat falan oynamisimdir. Turk oyunculari bir araya toplamak icin actim ancak henuz 2 kisiye ulasabilmis durumdayiz :)) Turkiye'de pek bilinirligi yok oyunun sanirim.
  • Oynayan var mı? Türk klanı vs. bulunuyor mu oyunda?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pablosky

    Gelirsen mutlutluk duyarim. Ben de baslayalim cok bi zaman olmadi. 10 saat falan oynamisimdir. Turk oyunculari bir araya toplamak icin actim ancak henuz 2 kisiye ulasabilmis durumdayiz :)) Turkiye'de pek bilinirligi yok oyunun sanirim.
    Oyunu geçen sene alıp iade etmiştim. Açıklamada Türkçe denmesine rağmen, çeviriler çok eksikti. Ayrıca, ping sorunu vardı. Karakter yer değiştirip duruyordu. İndirime girdiği için tekrar almayı düşünüyorum. Yukarıda bahsettiğim bağlantı sorunları giderilmiş mi? Türkçe çevirisi nasıl? Tavsiye eder misiniz?
  • Bundan 2 ay önce aldım bende iade ettim maalesef yüzde 50 Türkçe gibiydi sanki ve çok karışık oyun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • oynayan varsa eger bende basladim beraber oynayalim oyun baya derin tek basina pek sarmiyor klan falan varsa dahil olmak isterim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.