Şimdi Ara

Gitarımın Telleri Yüksek Ne Yapabilirim???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Blazer marka klasik gitarım var ancak telleri yüksek.Örn bi arkadaşda akustik var ve onun telleri çok ideal yükseklikte.Ben akor basabilmek için çok zorlanıyorum.Örn bareli akorlar tam kabus.Eşiği çıkartıp alttan zımparala dediler ama eşik oraya yapışık ve çıkmasıda pek muhtemel görünmüo.Gitara zarar vermek te istemiyorum.Ne öneriyorsunuz????

• aynı sorun bende de var ancak benimki elektro gitar.acaba telleri perdeye yaklaştırabiliyor muyuz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Scream_SlipKnoT

Blazer marka klasik gitarım var ancak telleri yüksek.Örn bi arkadaşda akustik var ve onun telleri çok ideal yükseklikte.Ben akor basabilmek için çok zorlanıyorum.Örn bareli akorlar tam kabus.Eşiği çıkartıp alttan zımparala dediler ama eşik oraya yapışık ve çıkmasıda pek muhtemel görünmüo.Gitara zarar vermek te istemiyorum.Ne öneriyorsunuz????

. aynı sorun bende de var. akustik gitar blazer bendeki.. değil bareli akorlar en ufagından dm bile zorluyo. arkadasta klasik bir gitar var onda cok rahat bastıgım akorları benim gitarla yapamıyorum olmuyorr
  • Sap ayarı diye birşey duymadınız mı?
  • bence onlarla hiç oynama. ayrıca akustik gitar ile de karşılaştırma yapma. yarın akustik gitara geçtiğinde de klasik gitarını elden çıkarmış olursen eğer, o gitarını o haliyle de özlersin. ama klasik gitar da bir başka be nota basabiliyorsan, tez geç akustiğe.(anfi varsa elektro olsun)
  • @sinaps Acaba bu blazer'lardamı böle bişiy var??

@generals Ya daha yeni sayılırım gitarda biraz bilgi verirmisin?

@ask all of your friends Akor basabilmek için çok eziyet çekiyorum.Söyledim ya arkadşn akustik gitar o kdr rahat o kdr güzel basılıo ki açıkcası soğudum kendi gitarımdan.
  • telleri yüksek ne ya
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Buraya uzun uzun yazamam:)

Türkçe içerikli geniş iki kaynak:

http://www.mygitar.com/fhome.asp
    http://gitarturk.com/

Bu sitelerde bütün sorularınızın cevabını bulursunuz:)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mushmula

telleri yüksek ne ya

Teller gitarın klavyesinden uzak demek.
  • Benim gitar da öyle ya ama alıştık artık zor da olsa basıyoz
  • quote:

@sinaps Acaba bu blazer'lardamı böle bişiy var??

@generals Ya daha yeni sayılırım gitarda biraz bilgi verirmisin?

@ask all of your friends Akor basabilmek için çok eziyet çekiyorum.Söyledim ya arkadşn akustik gitar o kdr rahat o kdr güzel basılıo ki açıkcası soğudum kendi gitarımdan.

bende öyle düşünmeye başladım bu konuyu görünce

klavye ayarını yaptırtsam teller klavyeye yaklasacak mı

• Eşikle ilgili bi ayar olmazmı arkadaşlar?başka önerileride bekliyorum?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Generalll

Sap ayarı diye birşey duymadınız mı?

harbi ya gitarla ilgilenmememe rağmen ben bile biliyorum ankara/kızılayda gitar satıcılarına sorarsanız yaparlar muhtemelen
  • quote:

Eşikle ilgili bi ayar olmazmı arkadaşlar?başka önerileride bekliyorum?

Varsa gitarın eşiğinde bir vida olması lazım. Ama klasik gitarda varmıdır bilmem. Truss Rod diye geçer adı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: yakuza893

quote:

Eşikle ilgili bi ayar olmazmı arkadaşlar?başka önerileride bekliyorum?

Varsa gitarın eşiğinde bir vida olması lazım. Ama klasik gitarda varmıdır bilmem. Truss Rod diye geçer adı.

Yok malesef.
  • klasik gitarda zaten akustiğe göre yüksekte olur teller. Senin gitarın klasik gitarlara göre demi yüksek tellere sahip? Klasik gitarda bare basmak zaten daha zordur buna alışırsan da parmakların güçlenir faydalıdır çok.
  • arkadaşlar aynı sorun benim gitarımda da mevcut yani gitarıızın sapı atmış durumda

we artık tamir ettirmeye karar werdim

yani bu sorunun çözümüde war.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.