Şimdi Ara

Gitardan Anlayanlar bi el atsın?.....

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
2.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar link vermem dogru mu bilmiorum yanlışsa uyarın lütfen

ben 4-5 aydır klasik gitar çalıyorumm şimdi artık elektroya geçmek istiyorum ilk gitar için sizce bu nası bi gitardır tavsiyeleriniz warsa onlarıda söleyiverim...

http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=7071&gid=110 bu gitar hakkındaki görüşlerinizi alıyım..

• arkadalar link'i yanlış vermişim

dogrusu buhttp://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=5050&gid=110
  • Pek anlamam ama Renk güzel
     Gitardan Anlayanlar bi el atsın?.....

Bende bir gün bundan alacağım
  • Floyd Rose mekanizması nedeniyle tavsiye etmem ama tarzını ve bütçeni söylersen başka öneriler yapabiliriz
  • quote:

Orjinalden alıntı: CyBeRBoY

Floyd Rose mekanizması nedeniyle tavsiye etmem ama tarzını ve bütçeni söylersen başka öneriler yapabiliriz

Evet tarzın ve bütçeni söylersen sana daha rahat yardım edebilirz
  • Sana şunu söyliyeyim ibanez alıcaksan sa serisinden uzak dur...

Tarzını ve bütçeni söyle sana gitarını söyleyeyim
  • bence ıbanez gıo al bende war hem yeni başlama seviyesine uygun hemde kullanışlı,darbelere karşı dayanıklı .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=5165&gid=110
    Elektro'ya yeni başlayacaksan gayet mantıklı bir seçim olur. Sonuçta çalışısını geliştirmek için alıyorsun. Zaten 10 Watt'lık bir amfiyle Fender Strat alsan nasıl bir ses çıkmasını bekliyorsun ki?

@RoboRoach
    Hocam B.C Rich'ler çok dandik gitarlar hele hele 700-800 lira altında olan modelleri. Sadece şeklinden ötürü bir gitar almayın derim. Grg170dx benzeri bir gitar daha iyi olacaktır başlangıç için. Veya sa120ex.

• sucukta polonez gitarda ıbanez
  • quote:

Orjinalden alıntı: Jungle Boogie

http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=5165&gid=110
    Elektro'ya yeni başlayacaksan gayet mantıklı bir seçim olur. Sonuçta çalışısını geliştirmek için alıyorsun. Zaten 10 Watt'lık bir amfiyle Fender Strat alsan nasıl bir ses çıkmasını bekliyorsun ki?

@RoboRoach
    Hocam B.C Rich'ler çok dandik gitarlar hele hele 700-800 lira altında olan modelleri. Sadece şeklinden ötürü bir gitar almayın derim. Grg170dx benzeri bir gitar daha iyi olacaktır başlangıç için. Veya sa120ex.

Hocam bence bu gitar yerine gitsin bi tane squier bullet alsın hem daha rahat eder hem fiyatıda ucuz

• quote:

Orjinalden alıntı: L.O.G_Randy

quote:

@RoboRoach

Hocam bence bu gitar yerine gitsin bi tane squier bullet alsın hem daha rahat eder hem fiyatıda ucuz

arkadaşım önerdigin gitara baktım ama bunda 21 perde war yazıo..bunun farkı olur mu pek usta deilim de yardımcı olursanız sevinirim??

• quote:

Orjinalden alıntı: dR34m3R

quote:

Orjinalden alıntı: L.O.G_Randy

quote:

@RoboRoach

arkadaşım önerdigin gitara baktım ama bunda 21 perde war yazıo..bunun farkı olur mu pek usta deilim de yardımcı olursanız sevinirim??

22 perdeli bi gitar.. Zaten 22 ya da 24 oluyo gitarlar.. Pek bi farkı olmuyo zaten sık kullanılan bişe değil 23. 24. perdeler.. Ama önerilen gitar Floyd Rose'lu bi gitar ve uzak durulması gerekir diye düşünüyorum Daha önceden dediğim gibi bütçeni ve çalmak istediğin tarzı yazarsan ona göre sağlıklı öneriler yapabiliriz..

• arkadaşlar floyd rose sistemli gitarlardan uzak durulması gerektiğini söylüyorsunuz peki mantıklı bir açıklama yapabilir misinz?

yıllarımı verdim bu işe ben tam 9 yıldır ciddi manada gitar çalıyorum ve Türkiye'nin sayılı gitaristleriyle, sayılı gitar hocalarıyla da tanışıp çalışma imkanı buldum. 5ten fazla gitarım olduve bir çoğunda floyd rose köprü bulunmaktaydı. hiçbir sorun da teşkil etmedi bana.

floyd rose sistemli gitarların tercih edilmemesi gerektiğini söylemek yerine yapılacak müzik türüne uygun gitar seçmesini söylemeniz daha doğru olmaz mı?
    eğer metal rock vs... yapacaksa floys rose sistemli gitarlar daha çok işine yarayacaktır arkadaşımızın.

arkadaşım benim sana önerim bu linkte belirttiğin gitara o parayı vermektense

WASHBURN WR 154 alıp manyetik modifiyesi yapman. Gitarın kendi manyetikleri zaten sanılanın aksine sarımı fazla güçlü manyetikler ancak aktif manyetik olarak EMG ZW ya da pasif manyetiklerden ki şiddetle Seymour Duncan öneririm modifiye yaparsan gerçekten arkadaşların önerdiği gitarlardan çok çok üst seviyelerde güçlü sesler veren bir gitarın olur.

Arkadaşlar herşey marka değildir
    not: tabi bu gitarla sert parçalar çalıyordum ben death metal vs... ancak bir çok tarzda müzik yaptığım da oldu ve hepsinin altından hakkıyla kalkmasını bildi

edit:tarz meselesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr.alphi -- 10 Nisan 2009; 11:01:56 >

• quote:

Orjinalden alıntı: dr.alphi

arkadaşlar floyd rose sistemli gitarlardan uzak durulması gerektiğini söylüyorsunuz peki mantıklı bir açıklama yapabilir misinz?

yıllarımı verdim bu işe ben tam 9 yıldır ciddi manada gitar çalıyorum ve Türkiye'nin sayılı gitaristleriyle, sayılı gitar hocalarıyla da tanışıp çalışma imkanı buldum. 5ten fazla gitarım olduve bir çoğunda floyd rose köprü bulunmaktaydı. hiçbir sorun da teşkil etmedi bana.

floyd rose sistemli gitarların tercih edilmemesi gerektiğini söylemek yerine yapılacak müzik türüne uygun gitar seçmesini söylemeniz daha doğru olmaz mı?
    eğer metal rock vs... yapacaksa floys rose sistemli gitarlar daha çok işine yarayacaktır arkadaşımızın.

arkadaşım benim sana önerim bu linkte belirttiğin gitara o parayı vermektense

WASHBURN WR 154 alıp manyetik modifiyesi yapman. Gitarın kendi manyetikleri zaten sanılanın aksine sarımı fazla güçlü manyetikler ancak aktif manyetik olarak EMG ZW ya da pasif manyetiklerden ki şiddetle Seymour Duncan öneririm modifiye yaparsan gerçekten arkadaşların önerdiği gitarlardan çok çok üst seviyelerde güçlü sesler veren bir gitarın olur.

Arkadaşlar herşey marka değildir
    not: tabi bu gitarla sert parçalar çalıyordum ben death metal vs... ancak bir çok tarzda müzik yaptığım da oldu ve hepsinin altından hakkıyla kalkmasını bildi

edit:tarz meselesi

Arkadaşın bütçesi muhtemelen düşük bi bütçe(Max. 600-700 gibi bişe tahminimce).. O bütçelerdeki gitarlarda da muhtemelen Floyd Rose sıkıntı yaratacaktır.. Arkadaş zaten elektroya yeni başlıyo ve bu sıkıntılarla gitardan soğumasını istemeyiz.. Örnek vermek gerekirse en büyük ve belkide tek sıkıntı yaşayacağı olay akord kaçırmadır.. Bu bile başlı başına adamı bunaltmaya yeter.. Onun dışında Floyd Rose'un genel olarak -'leri: Sustaini azaltma, tel değiştirme zorluğu, entonasyon ayarı zorluğu gibi.. Ama benim düşük bütçeli gitarlarda karşı olmamın tek nedeni akord kaçırma olayıdır.. Şimdilik sabit köprülü bi gitarla başlamalı hiç uğraşa sokmamalı kendini, ilerde isterse daha yüksek bi bütçe yaratınca Floyd Rose'a geçebilir..

• Ya klasik gitar çalan herkes elektroya geçmek zorunda mı? Bence klasik gitar daha güzeldir. Üzerinde daha gelişip ilerleyip sonra bi ara akustik deneyebilirsin. 12 telli deneyebilirsin. Gitara başladıktan bir süre sonra herkes elektroya geçiveriyor ne var bu elektroda anlamadım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lord of the Shadows

Ya klasik gitar çalan herkes elektroya geçmek zorunda mı? Bence klasik gitar daha güzeldir. Üzerinde daha gelişip ilerleyip sonra bi ara akustik deneyebilirsin. 12 telli deneyebilirsin. Gitara başladıktan bir süre sonra herkes elektroya geçiveriyor ne var bu elektroda anlamadım.

Onların zaten bi kısmı başından beri elektro isteyip klasikle başlayanlar..
  • quote:

Orjinalden alıntı: CyBeRBoY

quote:

Orjinalden alıntı: Lord of the Shadows

Ya klasik gitar çalan herkes elektroya geçmek zorunda mı? Bence klasik gitar daha güzeldir. Üzerinde daha gelişip ilerleyip sonra bi ara akustik deneyebilirsin. 12 telli deneyebilirsin. Gitara başladıktan bir süre sonra herkes elektroya geçiveriyor ne var bu elektroda anlamadım.

Onların zaten bi kısmı başından beri elektro isteyip klasikle başlayanlar..

çok güzel açıklamışsın hocam
  • merhaba
    bende bi konuda elektrodan anlayanlara danışmak istiyorum...
    erkek arkadaşım elektro kullanıyor bende ona bi üst modelini almak istiyorum fakat hiç anlamıyorum...
    bi kez beğendiği gitarın resmini göstermişti bende o resimden yola çıkarak buldum hangi gitar olduğunu.sizde özelliklerine bakarak nasıl bi gitar olduğu hakkında yardımcı olursanız sevinirim..

http://www.dobez.com/Urun-Ibanez_Munky_Korn_APEX1_7_Telli_Elektro_Gitar-(11001229740001).html

şimdiden tşk ederim..
  • 3,653.34 YTL

Bu parayı verebiliyosan sen erkek arkadaşına direk Ernie Ball JP Musicman Signature falan al
  • Şu floyd rose olayını çok büyütüyorsunuz. Bende de dandik grg270 var. Öyle bıktıracak cinsten bir durum yok gitarda. Ayrıca yeni başlıyorum, öğrenmelik gitar olsun falanda dememek gerek. Adamı gitardan soğutur bu tür öğrenmelik gitarlar. Onun için bütçenin yettiği en iyisini al. Zaten bu işe azim ettiysen hiçbir sorun da kalmaz.

Arkadaşın sorununa gelirsek çalacağın tarzı söylersen daha iyi yardımcı oluruz. Bana kalsa bütçeyi arttır ibanez rg370 al. Çünkü başlarda sen sürekli aynı tarzda gitmezsin. Sert çalacağım desen bile bir süre sonra başka tarzlarada kaçmak isteyeceksin. İlerde güzel bir pedalda eklersen bayağı götürür seni.

Ayrıca bu fiyata temiz ikinci ellerede bakabilirsin. Gitardan anlayan bir arkadaşınla, tanıdığınla gidip deneyebilirsin bu gitarları. Daha sağlıklı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Full#Throttle -- 22 Temmuz 2009; 17:29:22 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.