Şimdi Ara

Gitar öğrenmek?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Küçüklüğümden beri gitarı çok sevmişimdir ve şimdi gitar öğrenmeye başlayayım diyorum

Gitar öğrenmeye başlasam günlük vaktimden ne kadar ayırmam lazım( e malum eğitim daha önemli)

biliyorum insanın çalışmasına ve azmine bakıyordur da gitarı severek çalacağımdan ve çalışacağımdan da eminim:

Ne kadarda ortalama bir gitar çalan birisi gibi olabilirim?

ve parmak becerilerim normal seviyede diyebilirim..

• Öncelikle gitar öğrenmek diye birşey yok,gitarda ilerlemek birtakım şeyleri aşmak vardır,gitar uçsuz bucaksızdır ,müziğin gitarın sonu yoktur,sizin çalışmanıza ve düzeninize bağlı birşeydir,birçok kişi gibi bir anlık hevesle başlayıp işin farklı boyutunu görüp bırakacaksanız başlamayın özetle 10 kişi başlar 1 kişi devam eder
  • garip doğrusu..

gitar çalmasını öğrenmek atomu parçalamak gibi bişey mi?

he atom demişken Einstein haklıymış önyargıyla atom parçalama konusunda

dediğim gibiseverek çalacağımdan ve çalışacağımdan eminim
  • İnşallah bir hevesle başlayıp bırakanlardan olmazsın. Ama arkadaşın dediği gibi gitar uçsuz bucaksızdır. Kendini ilerletmenin sınırı olmayacağı için orta seviye gitarist diye bir tanım yapılamayacağını düşünüyorum. Günlük ne kadar çalışman gerektiği konusuna gelince bu senin kabiliyetine ve algılama gücüne göre değişiklik gösterir. Ayrıca kendi kendine öğrenmeye çalışacaksan bazı şeylere dikkat etmen lazım. Sonra düzeltmesi zor olabiliyor. Öncelikle klasik gitar mı, elektro gitar mı, akustik gitar mı çalmak istiyorsun?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ucan Ayi

garip doğrusu..

Atoma nereden geldiniz anlamadım ama ben her şeyi ciddiye aldığım için yorumum böyle oldu,yoksa akdeniz akşamlarını çalıp piyasada ben gitaristim diye gezinen çok,yeni başlayan birine evet ilk etapta atomu parçalamak gibi gelecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yüksel69 -- 26 Mart 2013; 17:36:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hsyseven

İnşallah bir hevesle başlayıp bırakanlardan olmazsın. Ama arkadaşın dediği gibi gitar uçsuz bucaksızdır. Kendini ilerletmenin sınırı olmayacağı için orta seviye gitarist diye bir tanım yapılamayacağını düşünüyorum. Günlük ne kadar çalışman gerektiği konusuna gelince bu senin kabiliyetine ve algılama gücüne göre değişiklik gösterir. Ayrıca kendi kendine öğrenmeye çalışacaksan bazı şeylere dikkat etmen lazım. Sonra düzeltmesi zor olabiliyor. Öncelikle klasik gitar mı, elektro gitar mı, akustik gitar mı çalmak istiyorsun?

Klasik gitar istiyorum da tek başına öğrenilir mi gitar hiç aklılma gelmedi doğrusu?Eğitmen şart diye biliyordum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yüksel69

quote:

garip doğrusu..

Atoma nereden geldiniz anlamadım ama ben her şeyi ciddiye aldığım için yorumum böyle oldu,yoksa akdeniz akşamlarını çalıp piyasada ben gitaristim diye gezinen çok,yeni başlayan birine evet ilk etapta atomu parçalamak gibi gelecektir.

Alıntıları Göster
    Bişey demek istemiyorum saygıyla karşılarım bu tutumunuzu ama ben gitarist olmayacağım albüm de çıkartmayacağım tek istediğim azıcık atomu zedelemek ve kendi çapımda bişeyler çalmak yıllandıkça daha iyi olacağını da hesap ederek..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ucan Ayi -- 26 Mart 2013; 17:47:55 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Klasik gitar istiyorum da tek başına öğrenilir mi gitar hiç aklılma gelmedi doğrusu?Eğitmen şart diye biliyordum.

Tabi ki bir eğitmen ile çalışsan daha iyi olur. İmkanın varsa öyle yap, yoksa da internetten öğrenebilirsin
  • teşekkürler sağolun (bu internet fikri de düşünülebilir)
  • bir de tabi alacağın gitar önemli. aldıktan ve hevesli olduktan sonra her türlü öğrenirsin ; fakat her gitar her tür müziğe hitap etmiyor ne yazık ki. Klasik gitarla akdeniz akşamları tarzı müzikler(ritm) ve klasik müzik dışında pek bişey yapamazsın. Akustik biraz daha geniştir, elektro zaten kaptırmış uçtu gidiyor
  • Gitara başlayan 1000 kişiden 900'ü öğrenemiyor, bırakıyor. Geri kalan 100'ünden 95 tanesi sağda solda hava atmak icin basladığından 2 parca ögreniyor onları tekrar ediyor geri kalan 5 kisi hakkını veriyordur.
  • Hobiyle ilgili konuları nasıl başkalarına sorabiliyorsunuz anlamıyorum. Eğer hevesin varsa al orta halli bir gitar, dene bak, işi öğrenmeye çalış, eğer gerçekten isteğin varsa zaten devam edersin. Yoksa iki zorluk gördükten sonra bırakırsan zaten hiç senin olmamıştır Buradakiler sana ne dese yalan olur çünkü. Olay sende biter. Dedikleri gibi çok kişi bu yola çıkar ama çok azı devam eder.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.