Şimdi Ara

Git master/branch Kullanımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
93
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Git kullanıyorum temel seviyede. Takım halinde hiç çalışmadığım için bazı şeyleri test etme imkanım olmadı. Mesela bir master'ımız olsun. Şimdilik nihai ürün bu. Takımlar sadece ufak tefek bug'ları düzeltiyor. Bana da görev verildi. Ben yeni bir özellik tasarlayacağım. Onun için yeni bir branch açıp onun üzerine çalışmaya başlıyor ve üç ay sürüyor çalışmam. O zamana dek diğer takım arkadaşımlarım master üzerinden bug düzeltmesi yapıyorlar üç ay boyunca. Benim işim bitince merge etmek istiyorum ama benim baz aldığım master üç önceki master. O zamana dek master değişti. Şimdi merge edersek ne olur ya da yapabilir miyiz? Kafam karıştı.



  • Merge etmeden önce kıyaslama yapıyorsun sonra conflict varsa onları çözmen gerekiyor Bunun için P4merge gibi diff araçları kullanabilirsin
  • master branch'i senin branch'ten ilerlemiş olması normal. sen kendi branch'inde son commit'i attıktan sonra git pull origin master deyip uzak sunucuda master branch'ine ait son dosyaları çekeceksin. çektiğinde conflict olan yerler olabilir, conflict varsa o conflict'leri düzeltip daha sonra tekrar commit atarak master ile eşitlenmiş olursun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.