Şimdi Ara

Girne Amerikan Üniversitesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
2
Favori
35.851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • beyler konuyu hortlatıyorum ben faü kazandım :D eğer giden varsa bulusak ev ayarlarız takılırız :D
  • Arkadaslar GAU de turizm otelcilik kazandim okul ve dersler hakkinda bilgi sahibi olanlar okul hakkinda bilgi verebilirler mi lutfen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mostfun -- 22 Aralık 2014; 1:33:50 >
  • gaü'yü düşünüyorsanız bu yazıyı okumanızı öneririm:
    https://yazilimcimiyimneyim.wordpress.com/2015/03/01/girne-amerikan-universitesi-ve-kibrista-ogrenci-hayati

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lostminded -- 3 Mart 2015; 19:29:10 >
  • konu biraz ölü ama sürekli tekrarlandığını düşünmek için yazıyorum hatta üye oldum arkadaşlar.
    girne amerikan üniversitesi gemi güverte bölümü 3. sınıf öğrencisiyim tam bursum var. kıbrısda yaşamdan başlamak istiyorum. türkiyede elde edebildiklerinizin çoğunu burda elde edemiceğinizi söyleyerek başlıyorum tabiki bunlar çok büyük şeyler değil 2.5 liraya döner yiyemezsiniz yada tavuk pilav bulamazsınız. midyeyi açık konuşmak gerekirse spring festlerde 1bucuk liraya yiyorum :) burger king mc donalds takıntınız varsa burger city diye yandan üretilmiş pekde sevemediğim sistemleri var. yeme içme aç kalma durumunuz sıkıntınız olmaz türkiye mutfak masrafınızdan biraz daha fazla ödersiniz yine 1 liraya makarna var :) bahsettiğim burdaki öğrencilerinin genelinin aradığıdır. her toplanıldığında la bi midyeci olsa 1 tepsi yerdik şimdi dimi muhabbeti çıktığından anlatıyorum. ev kiraları cok iyidir arkadaşlar o konuda uyarıyorum gerçekten yurtlar demicem karmi erkek yurdu ve karetta kız yurdunun fiyatları değerine göre uçuktur ve ulaşım sıkıntısı çekersiniz çünki merkezden uzaktır (bahsettiğim servis saatleri dışında) akşam vakti limana inip bir iki kadeh bişey içmek yada cluba gidip kurtlarınızı dökmek isterseniz taksi yolu gözükür. herkesin taksici vardır zannediyorum fiyatlarda minimum 15 liradan başlar merkezden girne amerikana. toplu taşıma araçları türkiye gibi değildir ve cok ihtiyacıda olmaz öğrencilerin çünki servisler bütün girnede dolaşır ve ulaşımı çok rahatlatır. eklemek istediğim servisler çok sıkışıktır özellikle okuldan binerken kapısının açılmasıyla walking dead izliyo gibi oluyorum zombiler beyin görmüş gibi etc. malum birde üniformayla okula gidiyoruz itiş kakış cokda temiz tutmuyo bembeyaz gömleği pantolonu :) zannedersem biyerde ev kiralarından bahsedip konuyu değiştirmişimdir en aşağı bulacagınız fiyatlar 230 sterlinden başlar ve bunlar peri masalıdır 1+1 den bahsediyorum ve aklınıza geniş bir oda gelmesin tabiki gayet kücük ve piskolojinizin bozulacagı evlerede denk gelirsiniz şanslıysanız düzgün biyer bulursunuz iyi fiyata. öbür türlü genelde 3 4 arkadaş 3+1ler tercih edilir şuan ki sterlin kuruyla 1500 liraya falan tekabul eder düzgün evler arkadaşlar 350 400 sterline tekabul ediyo bu fiyat. tl yle ev bulmak zordur arkadaşlar kıbrıslılar sterlini sever uyandırıyorum. fakat cok iyi ev sahipleride var hepsi kıl değil yardımcı oluyolar ve bu fiyatlar eşyalar dahildir. elektrik faturaları türkiyeden bir nebze yüksek gelir 200 300 liraya alışmanızda yarar var özellikle kücük şehirlerimizden gelenler çok şaşırmaktadır. ben 600 700 lirayı gördüm kışın ısınma sıkıntımız olur diye ama aman aman soguk 2 ay maksimumdur adada. gece hayatı eğlenme kumar merakı vesaire cok iyidir. erkek kardeşlerimede ufak bir tüyo burda herşey yasal arkadaşlar :) okula gelirsek güzel sıcak bir ortam vardır kimse kimsenin tavuğuna kış demez kavga dövüş gürültü çok nadirdir genel anlamda girne öğrencidir zaten. iş bulma imkanınız yoğundur çalışmak isteyenler okulda ve girnede birçok alanda iş bulabilir azimli arkadaşlar kendi gelirleriyle geçinebilir bile. öğretmenler taktımı takar bıraktımı bırakır yani özellikle söyleyebiliceğim birşey yok her okul gibidir öğretimi aman aman birşey beklemeyin şimdiden söylüyorum fakat bütün okullar böyledir. bizim okulun diğer okullara göre biraz daha rahat geçme okuma söylentisi benim bölümüm için geçerlidir bütün bölümler için konuşmuyorum tabiki. girne amerikanın harcı yüksektir arkadaşlar 250 euro civarıdır tam burslular için 2 katıdır ayrıca etkinlik parasıda alınır bunlar biraz göze batar. özetlemek gerekirse yemek içmek orta derece ev masrafları biraz yüksek okul eğitimi orta düzeyde insanlardaki karakteristik genişlik(yani anlayışlı olma her konuda) türkiyede göremiceğiniz şekilde gece hayatı güzel içkiside ucuzdur özellikle sormak istediğiniz varsa pm atabilirsiniz

• Burada hemşirelik okuyan var mı dgs ile geçiş yapcam , zormu , hazirlik var mı , kaç senede bitirebilirim ?????

• cptygt C kullanıcısına yanıt
    Yurt fiyatları hakkında bilginiz var mı acaba ?

• Lefke avrupa üniversitesi hakkında bilgisi olan var mıdır acaba

• Yurt fiyatları genelde 8 ila 10 bin arasıdır, daha yüksek veya daha alçak fiyata yurt bulunabilir ama genelde böyledir.

Lefke berbat bi yerdir, denizi olan köy.Bir arkadaşı ziyarete gitmiştik Lefkeye bi tane restron bide kafesi varmış meşhur oda saat 12de kapadı.
  • Aytulasci A kullanıcısına yanıt
    Bende gau muhasebe bolumunu kazandim ama gitmedim iyikide gitmemisim hevesini kirmak istemem ama cok paran gidecek 4 senede bide hazirlik varsa 5 sene tam bursluda kazansan 5 senede 70 80 bin liran gitcek hayirlisi olsun sen bilirsin

• CxCxCx kullanıcısına yanıt
    ben bu anda meslek lisesinde bilgisayar bölümünde okuyorum ama ben bölümümden memnun degilim gemicilik alanını istiyorum üniversitede gemicilik okumak istersem girne amerikan üniversiesine gelebilirmiyim
  • Girne Amerikan Üniversitesinde öğretim görevlisiyim kaç aydır maaşımı alamıyorum. Bu ne rezillik 3 aydır maaşlar tam yatmıyor ve sigortam ödenmiyor. Ailemle beraber hayat kurmaya geldik buraya ama çok pişman oldum.

http://www.gundemkibris.com/gau-calisanlarina-3-ay-boyunca-maas-odeyemiyor-180464h.htm
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.