Şimdi Ara

Giriş seviyesi için tavsiye(Nikon D5100 18-55mm VR Alındı) (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • D5500 pahali geliyor bana.D5200u internetten almam gerekicek ozaman.Tesekkurler sanirim Nikon D5200 siparis edicegim son olarak yorum yapmak istiyen arkadaslar varsa buyursun :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • D5200 çok iyi bir tercih, fotopazar'da 18-140VR ile beraber eşi olmayan bir kampanya var öneririm:

http://www.fotopazar.com/nikon-d5200-18-140mm-kit-dslr-fotograf-makinesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Exotique

D5200 çok iyi bir tercih, fotopazar'da 18-140VR ile beraber eşi olmayan bir kampanya var öneririm:

http://www.fotopazar.com/nikon-d5200-18-140mm-kit-dslr-fotograf-makinesi

Bu rakam biraz butcemi asiyor ne yazikki.Yalnız burada bu fiyata buldum nasıl sence?
    Nikon D5200 18-105 VR Kit 1.899 TL
    http://www.hepsiburada.com/liste/nikon-d5200-18-105-vr-kit-241-mp-dijital-slr-fotograf-makinesi/productDetails.aspx?productId=ftslrnikd520018551&categoryId=1100301&utm_source=pc&utm_medium=akakce&utm_campaign=pc&utm_content=cpc&utm_term=kategori-genel&wt_pc=akakce.cpc.kategori-genel.cpc&v=1.10.5

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH | equ* -- 29 Mart 2015; 19:10:34 >

•  Giriş seviyesi için tavsiye(Nikon D5100 18-55mm VR Alındı)

Sanırım ilandaki kişi Ahmet Şahin. Gerçek ismi Fatih Gümüş veya telefon numarası Fatih Gümüş diye birinin üzerinden alınmış. Fatih Gümüş de tsarpetro ile ilişkili çıkıyor. Peter Gumushenko isminde bir ismi daha var. Baya vurgun yapmış online satışlarda. Get açmamaları bunu doğruluyor. Sürekli Antalya ya, yurt dışına gidip geldiğinden elden almak sorun oluyor. Haliyle havaleye dönüyor iş.

Canon sensörleri %10 daha küçük testlerde bakınca fotoğraf kalitesi ve düşük iso performansları olarak hep Nikondan geri de kalıyor. Flickr da 80,762 kişi Nikon kullanırken, 21,680 kişi Canon kullanıyor. Sağdan soldan milletin dediklerini dinlemek yerine okuyup araştırsanız kendiniz yorumlasanız daha iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rocker_tr -- 29 Mart 2015; 23:08:20 >

• Orijinalden alıntı: oguzhandere5858

16 yaşından beri babamın dükkanında elimden binlerce body onbilerce lens geçti. Her gün hiç tanımadığım onlarca müşterimle diyalog içerisinde fikir alış verişi yapıyorum, 8-10 yıldır bu forumun foto bölümündeyim. Fotoğrafium, nikonTr, yap-poz, netfotoğraf vs vs gibi onlarca forumda aktif üyeyim.

Uzun lafın kısası hayatımda ilk defa böyle birşey duyuyorum.

Hı şunu diyebilir. Canon'un giriş seviye bazı makineleri nikonunkinden daha keskin fotoğraf çıkarıyor eyvallah. Ama Canon ucuz seride daha iyi Nikon pahalı seride daha iyi demek saçmalıktır.

http://www.hakkiceylan.com/ilk-kez-dslr-makina-alacak-olanlar-dikkat/comment-page-1#comments en son paragrafa bakabilirsin konuyu açan arkadaşda bakabilir nikon pahılıda iyi canon ucuzda iyi demiyorum nikonun giriş seviyesini tavsiye etmiyorum diyor.

Tavsiye etmiyor ama neden tavsiye etmediğini söylemiyor?

Canon giriş seviyelerinin çoğunda video af yokken (hatta orta seviye 60d vs gibi modellerde de yok) Nikonun çoğu makinesinde var. Hiç bilmeyen ve arada kısa film, özel gün videosu çekecek kişiye verdiğiniz linkteki bilgileri verirsek bu kişiyi doğru yönlendirmiş olur muyuz?

Dipnot: Video AF'si olmayan body kullanmamış kişiler bu mesajdan alıntı yapmasın.

• Hayırlı olsun

18-55 lens hakkında öngörüşlerinizi alabilir miyim?

• quote:

Orijinalden alıntı: Y2kmtt

Hayırlı olsun

Tesekkurler,makineyi dun açtım biraz kurcaladim lakin istedigim fotograflari birturlu cekemedim ilk actigimda goruntu bulanikti cep telefonu kamerasindan bile kotuydu diyebilirim sonra bunu cozdum auto focus ayariyla ilgiliymis heralde.Lensin ustunde focusu Auto ya aldim.Gece dis cekim yaptim sokak lambasini çekmek istedim bu sefer gecenin karanligini kendisi aydinlatiyo renkleri aciyo siyah hava grimsi bir ton aliyor resimde.Bu konuda yardimci olabilir misiniz?

• quote:

Gece dis cekim yaptim sokak lambasini çekmek istedim bu sefer gecenin karanligini kendisi aydinlatiyo renkleri aciyo siyah hava grimsi bir ton aliyor resimde.Bu konuda yardimci olabilir misiniz?

Işık şartları, kullanılan diyafram,perde hızı ve ıso değerleri ne olursa olsun iyi sonuç elde edebilmek için pozometre değeri her zaman sıfır olmalıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arranger. -- 31 Mart 2015; 11:44:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: DH | equ*

quote:

Orijinalden alıntı: Y2kmtt

Hayırlı olsun

Tesekkurler,makineyi dun açtım biraz kurcaladim lakin istedigim fotograflari birturlu cekemedim ilk actigimda goruntu bulanikti cep telefonu kamerasindan bile kotuydu diyebilirim sonra bunu cozdum auto focus ayariyla ilgiliymis heralde.Lensin ustunde focusu Auto ya aldim.Gece dis cekim yaptim sokak lambasini çekmek istedim bu sefer gecenin karanligini kendisi aydinlatiyo renkleri aciyo siyah hava grimsi bir ton aliyor resimde.Bu konuda yardimci olabilir misiniz?

Makinenin ışık ölçümünü doğru yaparsanız istediğiniz sonucu elde edersiniz. Aşağıda bikaç bilgi var. İso ve pozlama telafisine girmek istemiyorum. Kafan çok karışır.

Menüye burdan ulaşabilirsin.
     Giriş seviyesi için tavsiye(Nikon D5100 18-55mm VR Alındı)

Makinemizin markasına göre isimlendirmede küçük farklılıklar bulunsa da ölçüm yöntemleri şunlardır:

Genel (Ortalama) Ölçüm Yöntemi
    Merkez Ağırlıklı Ortalama Ölçüm Yöntemi
    Kısmi Ölçüm Yöntemi
    Noktasal Ölçüm Yöntemi (spot metering)
    Çok Bölgeli Ölçüm Yöntemi (multi-zone metering)

Bu ölçüm yöntemleri neye göre çalışır, daha önemlisi çektiğimiz fotoğrafı nasıl etkiler, bu konuya yoğunlaşalım:

Genel Ölçüm Yönteminde makine ışıkölçeri kadrajın tamamından gelen ışığı algılar. Sahnenin herhangi bir kısmına ağırlık vermeden tüm alanlardaki ışık bilgisini okuyarak ortalamasını dikkate alır. Makine üreticileri çoğu çekimler için bu yöntemi önerirler. Portre çekimleri ve az – çok eşit aydınlanmış sahneler için daha uygun bir yöntemdir.

Merkez Ağırlıklı Ortalama Ölçüm Yönteminde ışıkölçer tüm kadrajı dikkate almakla birlikte merkeze yakın % 60 – 80’lik bir bölgeyi daha ağırlıklı olarak değerlendirir. Fotoğrafı çekilen nesne kadrajın ortalarında ise çok kullanışlıdır. Bu yöntemin en önemli avantajı, kadraj kenarlarında önemli derecede parlaklık değişikliklerinin olduğu durumlarda bunlardan etkilenmemesidir.

Kısmi Ölçüm Yönteminde ışıkölçer kadrajın merkezi ve yakın çevresindeki % 10 – 15’lik bir alandan ışık okur. Genellikle, kadrajın kenarlarında fazla aydınlık ya da çok karanlık alanlar bulunduğu durumlarda kullanışlıdır.

Noktasal Ölçüm Yönteminde tüm kadrajın çok küçük bir bölümünden, % 1 – 5’lik bir kısmından ölçüm yapılır. Bu çok küçük alan kadrajın ortasında olmak zorunda değildir, çoğu makine ölçüm noktasını kadrajın neresine kaydırmak istersek buna olanak tanır. Kadrajın tüm diğer bölümlerindeki ışık değerlerinden etkilenmeden, sadece bu noktadan gelen ışık okunur. Genelde çok yüksek kontrastlı sahnelerin çekiminde kullanışlıdır. Örneğin, gece ayın fotoğrafını çekmek istersek noktasal ölçüm yöntemi kullanmak en akıllıca olanıdır. Çünkü ölçüm sırasında diğer yöntemler kullanılıyorsa ay dışında kalan karanlık alanları makinemiz dikkate alacağından ay fazla pozlanmış olacaktır.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.