Şimdi Ara

Gigabyte990XA-UD3 ile AMD 955BE Kullananlar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Gigabyte990XA-UD3 ile AMD 955BE Kullananlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Feel.The.Heart -- 15 Kasım 2012; 1:03:20 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Feel.The.Heart -- 15 Kasım 2012; 1:04:35 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Feel.The.Heart -- 15 Kasım 2012; 1:07:54 >

Orijinalden alıntı: X2

bios-Load Line Controlü yeni farkettim.

C1E : Disabled

Cool & Quiet : Disabled

OC menüsü

Cpu Northbridge Freq : 2000 Mhz olacak sekilde carpani ayarlayip manuel sec.

Cpu host clock control : Manuel 200 yap.

PCIE Clock : Manuel 100 yap.

HT Link Width : 16 Bit

HT Link Frequency : Carpani manuel yap Northbridge Freq. ile ayni olacak. 2000 Mhz civari yine.

• quote:

oc menüsü

Cpu NB VID Control : +0.025V

Orijinalden alıntı: LoST_PaTRoL®

C1E ve C&Q yu kapatmayı ve çarpan sabitlemeyi denemiştim. Hiçbirşey değişmemişti.

Cpu NB VID Control tam olarak nedir? Bir ara ciddi ciddi araştırdım ancak değiştirilmemesinin gerektiği söyleniyordu çoğu yerde. Aynı şekilde C1E içinde net bir bilgi bulamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Feel.The.Heart -- 15 Kasım 2012; 1:47:58 >

quote:

Orijinalden alıntı: LoST_PaTRoL®

C1E ve C&Q yu kapatmayı ve çarpan sabitlemeyi denemiştim. Hiçbirşey değişmemişti.

Cpu NB VID Control tam olarak nedir? Bir ara ciddi ciddi araştırdım ancak değiştirilmemesinin gerektiği söyleniyordu çoğu yerde. Aynı şekilde C1E içinde net bir bilgi bulamadım.

C1E ve C&Q termal Teknolojiler kisaca enerji tasarrufu icin islemci carpan ve voltajini dusurur. OC yapilan sistemlerde kapatilmasi gerekir. Daha onceki mesajda yazmistim SYStem Health menusunde Hardware Thermal Control ayari vardir onu da disable yap.

NB ve CPU NB hakkinda bunlari okuyabilirsin.

http://www.techpowerup.com/forums/showthread.php?t=165422

http://www.overclock.net/t/1133296/need-clarification-on-correct-nb-vid-control-on-gigabyte-990fxa-f5-bios

http://forum.donanimhaber.com/m_53343422/tm.htm

NB ve CPU NB VID terimleri karisiyor birbirine NB olana dokunma NB VID olana voltaj ver yalnizca.

Bir de anakartta Core Performance Boost goremedim bu saate emin degilim belki yalnizca hexacore islemcilerde cikiyordur o menu :) varsa o da disable olacak.

Anakartin biosu guncel mi bu arada ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LoST_PaTRoL® -- 14 Kasım 2012; 2:14:34 >

• Son olarak Ram timingleri Auto birak simdilik.. once islemcinin stabil degerlerini bulup daha sonra ramlere gecersin.

Benchmark:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Feel.The.Heart -- 15 Kasım 2012; 3:06:03 >

Stabilite Testi, 5dk çalıştırdım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Feel.The.Heart -- 15 Kasım 2012; 3:07:28 >
  • AMD Overdrive testleri sırasında takılma olmadı. Wprime ve winrarda takılmalar devam ediyor. Wprime de 3 çekirdeğe kadar test ettiğimde takılma olmuyor, ne zaman 4 çekirdeğide aktif edersem o zaman takılma başlıyor.

AMD Overdrive testleri sırasında takılma olmadı. Wprime ve winrarda takılmalar devam ediyor. Wprime de 3 çekirdeğe kadar test ettiğimde takılma olmuyor, ne zaman 4 çekirdeğide aktif edersem o zaman takılma başlıyor.

Aklima gelen baska bir cozum yok malesef..
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.