Şimdi Ara

Gigabyte X870E Aorus Elite vs Asus TUF Gaming X870E-PLUS

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
81
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • İşlemci 9800x3d ve bütçemin 17-18k olması sebebiyle bu iki anakart arasında kaldım. Anakartlardan pek anlamıyorum ve nette de bu iki modelle ilgili pek bilgi bulamadım maalesef. Bazı forumlarda gördüğüm kadarıyla msi tomahawklarda sorun yaşayanlar olmuş o sebeple msi'ı eledim. Anlayan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. İkisinin fiyatı da hemen hemen aynı. Bu iki anakart arasından hangisini almalıyım ya da bu bütçelerde önerebileceğiniz başka marka model bir x870e var mıdır?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

E olanın farkı genelde usb ve sata portlsrı biraz daha fazla, genel kullanımda performans olarak aynılar . Oyun da falan fps farkı falan olmaz ekran kartı karşılaştırması gibi.

İntel İ5 12600K / Asus Prime Z790 P DDR5Anakart - Xfx Merc 7900GRE 16 GB - Gskill ripjaws M5 white Rgb 2*16 32 Gb 6000 mhz CL 36 DDR5 Ram dual kit - AOC Gaming 27g2spu/BK 27 IPS full HD Monitör -Crucial P5 Plus 500 GB Gen 4 M2 Ssd - 1 TB Wd Black SN 770 Gen 4 M2 SSD - Lianli
    Lancool 2 mesh beyaz argb kasa - Nzxt C750 gold modüler psu - Logitech Z333 2+1 Speaker - ID cooling se-214-xt beyaz argb hava soğutma.

• TimFoster T kullanıcısına yanıt

Hocam b850 x870 gibi modellerle arasında çok fiyat farkı olmaması sebebiyle almışken en yeni yonga setini almak istedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi borucan35 -- 15 Aralık 2025; 18:56:56 >

Hocam konuyu açtığımda da belirttiğim gibi x870e yonga seti bakıyordum belki de takıntıdır bilmiyorum fakat başlıkta yazan iki modelle de ilgili yabancı forumlarda ısınma problemleri yaşandığını yazmışlar. Kafam bayağı karışık Asus rog strix x870E-e aşırı övülmüş fakat bir anakarta da 24k para vermek istemiyorum açıkçası. Araştırdıkça iyice kafam karıştı.

Yok ben sadece farkı anlatmaya çalıştım para sizin tabi .Biraz gereksiz olabilir en pahalı çipseti almak. 24 k pahalı anakart için. Yukarda bıraktım asrock beyaz model iyidir ısınmama konusunda.

İntel İ5 12600K / Asus Prime Z790 P DDR5Anakart - Xfx Merc 7900GRE 16 GB - Gskill ripjaws M5 white Rgb 2*16 32 Gb 6000 mhz CL 36 DDR5 Ram dual kit - AOC Gaming 27g2spu/BK 27 IPS full HD Monitör -Crucial P5 Plus 500 GB Gen 4 M2 Ssd - 1 TB Wd Black SN 770 Gen 4 M2 SSD - Lianli
    Lancool 2 mesh beyaz argb kasa - Nzxt C750 gold modüler psu - Logitech Z333 2+1 Speaker - ID cooling se-214-xt beyaz argb hava soğutma.
  • borucan35 B kullanıcısına yanıt

Yeni/güncel yonga seti diye bir şey yok. 3 segment var. Kırpılmış Prom21 yongası, tek Prom21 yongası ve daisy-chain olarak bağlı çift Prom21 yongası var. Bütün AM5 platformunun anakartlarının hepsi Prom21 kullanıyor. Seçim sizin. Hayırlı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFoster -- 16 Aralık 2025; 19:49:59 >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.