Şimdi Ara

GİGABYTE X58 EXTREME ANAKART COLD BOOT SORUNU (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
99
Cevap
0
Favori
8.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 1 ay a yakın bir suredir imzamdaki sistemi kullaniyorum kuçuk bir oc var sistemde (daha guzel bir sogutucu alamadim malesef cok masraf oldu zaten ) 3ghz işlemci 1600 den e de1800 ramler oc lu. 1 aydir hiçbir sorun yaşamadim. sanki sizdeki sorun şeye benziyor , bios pilini cikarinca herşeyin 0 lanmasi gibi. acaba siz bilgisayari 1 gun kapatinca fişten falandami cekiyorsunuz ? bios pili 1 gunde bitermi fişten ceksek. (veya power in stunden kapatsak)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exxcrea -- 29 Ekim 2009; 21:16:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: onurserdar

listeye beni de ekleyin, anakart kontta , servis işlemleri sürüyormuş

AA326GIG01 GIGABYTE EX58UD3R X58 DDR3 GLAN+SATA2 16X İşlem sürüyor.

cold boot sorunu, sorun 1. biosun göçmesinden, ama 2. bios 1. biosun göçtüğünü anlamıyor, anlar ise defaulta çekiyor, anlamaz ise sistem açmıyor. tamamen bir bios meselesi.

bakalım ne olcak, ilginç olan ise bios güncellemesi yapılınca sistem açılıyor, ta ki 1. bios göçene kadar normal çalışıyor, kısır döngü anlayacağınız..

Aynı anakartı kullanıyoruz ve benim yaşadığım problemi yaşıyorsunuz.

Ben yaklaşık 1 ay öncesine kadar sık aralıklarla bu sorunu yaşıyordum, ancak son 1 aydır hiç sorun yaşamadım (nazar değmesin) ve sistemi sürekli overclocklu kullanıyorum (180 bclk, 1.268 Vcore). Kendi kendine düzeldi mi ne?

• Bahsettiğin sorun uyku moduyla alakalı, eğer ayarları düzeltebilirsen kış uykusu denen hibernate uyku modunu tavsiye ederim. Diğer uyku modları sorun çıkartabilir; çünkü en kötüsü işlemci çalışırken, en iyisi işlemci kapalıyken ama mutlaka ana bellekler çalışırken durur. Bu ana bellekteki herhangi bir elektrik kesintisi sistemin açılışında problemler yaratabilir. Yapmanız gereken belleği harddiske yazıp güvenliği tam olan kış uykusu modunu aktifleştirmeniz. Biraz daha yavaş olacaktır ama sorunsuz çalışır.

quote:

Orijinalden alıntı: thermalshock

bende de p35 gigabyte kart vardı.
    1.si aleti uyku moduna alınca bi sürü sorun çıkarıyodu.elektrik giderse uyku modundayken açılmıyordu.overclockluyken uyku moduna alınca mavi ekran veriyodu.
    2.si gene alet kapalıyken bi süre sonra açmaya çalışınca önce bi açılır gibi oluyor kapanıyordu sonra düzgün açılıyordu.

bi daha gigabyte almam zaten..

• En son çıkan F11 BIOS'u yükledim Cold Boot olayı azaldı baya. Bende zaten tüm BIOS sıfırlanmıyor. Sadece OC ayarları sıfırlanıyor. BIOS'a girip yeniden etkinleştirip F10'la çıkıyorum ve herşey normale dönüyor. Açıkcası sadece bu sorun yüzünden anakartı servise yollama riskine giremem. Ölü hard diske yanık ekran kartına bile sağlamdır diye rapor veren teknik ekipler bu soruna teşhis koyamayacaktır. Ancak anakart git gel oralarda ortalara atıl zarar görecektir. Fakat yine de bir çözümü olsaydı da komple kurtulsaydık iyi olurdu.
  • en aşaı 6-7 tane gigabyte kullandım hiç böle bi sorunla karşılaşmadım ancak karşılaşanları duydum en basit örnek alt katımdaki cafeci abimizin ana makinasının kasası yerdeydi ve dükkan her açılışında power a basılı tutuyorduk 4-5 dk ve öle açılıyordu ancak en sonunda aklıma bişi geldi ve kasayı yerden masanın üstüne aldık ve bu cold boot sorunumuz çözüldü. denemeye değer :D
  • bende GİGABYTE X58-UD4P anakart var ve biosta ramler ve QPI voltajı ile ilgili ayarları yaptım. ayarı yaptığımdan beri, arasıra bilgisayar açılışta ekran kartının fanını çok gürültülü çalışır bir şekilde çalışmaya çalışıyor ama ekrana hiç görüntü gelmiyor.bilgiasayarın güç tuşuna biraz basılı tutarak bilgisayarı kapatıp tekrar açıyorum, biosa giriyorum ve ayarları tekrar yüklüyorum. AMA birkaç gün öncesinde son bios versiyonunu yükledim daha henüz tam deniyemedim ama şuan problem yok

• quote:

Orijinalden alıntı: gypso0512

GIGABYTE X48-DS4 kullanıyorum bir buçuk yıldır ve aldığım günden beri bu sorunum devam ediyor, sözde anakartı değiştirdiler ama sorun aynı sorun, hala devam ediyor bıktım usandım sürekli power ı resetliyorum, öyle ekran geliyor. Fakat bios güncellemeyi hiç yapmadım hatta driverlarlar bile orjinal cd sinden yüklüyorum. Bios ve driverları nasıl güncelliyebilirim, ayrıntılı anlatan bir link bilen varsa yazabilirmi ?? belki çözüm olur bende ..

Arkadaşlar bunu yazma ihtiyacı duydum, bazı arkadaşların dediği gibi garantiden yeni anakart göndermelerine rağmen aynı sorunu yaşayan arkadaslar çok benim gibi ve biz hala firmayı suçlamaya devam ediyoruz :) , sorunu kendimizde aramıyoruz. Bu benim kullandığım 4. gigabyte anakart ve ilk defa bu sorunu yaşadım.. Evet arkadaşlar sorun neymiş biliyormusunuz, sorun powerdan kaynaklanıyormuş..
    Powerı değiştirdim ve şu an makine maşallah nazar değmesin bomba gibi, en ufak bir sorun yok..

Sorun sadece powerda olmayabilirdi, tavsiyem tek tek bütün olasıkları inceleyip sorunu bulmaya çalışmanız.. sorun bir çok yerden kaynaklanabilir !!! bende olduğu gibi :)

• Cold Boot Sorunu Gigabyte İçin Özel Olan Sorun Değil . Ben Asus Anakart Kullandım ve Aynı Sorun Vardı . Üst Seviye Anakarttı Üstelik Asus P5Q Premium . Şu Anda Bende EX-58 Extreme Kullanıyorum ve Çok Memlunum , Hiç Sıkıntım Olmadı .
  • Bende 2 gun once imzamdaki x58a-ud7'i aldim bugun farkettim ki makinayi fise takip ilk acilista 6gb'lik remleri 2gb olarak algiliyor ..

Eger ilk acilistan sonra makinayi kapatir tekrar acarsam tam olarak 6gb remleri algiliyor ... Yani eger prizden cikartip bekledikten sonra acilirsa remleri algilayamiyor ilk basta mecbur ac kapa ac yapmak lazim . Bu sorunla karsilasan oldumu?

Birde bu anakarta bios'u nasil yuklerim. Daha once hep Asus kullandim bios yuklemek cok basitti bunda F8 ile yukle ekranina geliyorum ama fals diski gormuyor. Nasil yapacaz arkadaslar bi zahmet anlatin ...
  • evet haklısın olabilir, biosta voltaj ile ilgili yazılar yazıyordu ayrıca bilgisayarın fişini çekip kapalı olarak ne kadar kalırsa kalsın böle bir problem ortaya çıkmıyor.
  • Sende de mi ayni sorun var yani?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TrMhMt

Bende 2 gun once imzamdaki x58a-ud7'i aldim bugun farkettim ki makinayi fise takip ilk acilista 6gb'lik remleri 2gb olarak algiliyor ..

Eger ilk acilistan sonra makinayi kapatir tekrar acarsam tam olarak 6gb remleri algiliyor ... Yani eger prizden cikartip bekledikten sonra acilirsa remleri algilayamiyor ilk basta mecbur ac kapa ac yapmak lazim . Bu sorunla karsilasan oldumu?

Birde bu anakarta bios'u nasil yuklerim. Daha once hep Asus kullandim bios yuklemek cok basitti bunda F8 ile yukle ekranina geliyorum ama fals diski gormuyor. Nasil yapacaz arkadaslar bi zahmet anlatin ...

Var mi benim sorunun benzerini yasayan arkadas ??? !!!
  • Bende de Gigabyte P35C-S3 anakart var aynı problem bende de var ama şu şekilde mesela E6850 işlemcim vardı 3,8ghz de kapatsam da gene o şekilde açıyor ama şuanda E7200 var onu 4,0ghz de kullanıyorum sistem 24saat. kapalı durunca sistemi çalıştırıyorum 3 kere açmayı deniyor ama açamıyor sonra CMOS resetliyor bende O/C li cmos u save ledim açarken load yapıyorum
  • quote:

quote:

Bende 2 gun once imzamdaki x58a-ud7'i aldim bugun farkettim ki makinayi fise takip ilk acilista 6gb'lik remleri 2gb olarak algiliyor ..

merhaba , mesaj tarihi eski sayılsada yardımcı olmak isterim, belki diğer arkadaşların da başına gelebilir. usb bellek yada sabit disk fat32 yada fat dosya sistemi ile biçimlendirilmiş olmalı ntfs alanları bios yüklemesinde görünmez umarım ileride ntfs desteği verirler

• gigabyte x58 extreme kullanıyorum masa üstünün geç açılmasının dışında hiç bir sorunum yok bıos resmi fazla kalıyor bunun nasıl ayarlıyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SuperVisör -- 6 Ekim 2010; 21:17:27 >
  • selamlar ben de dün ud7 ile bu gruba katıldım. ramlerde ya da oc da sorun yaşamadım 4.2 ghz de gayet stabil bir şekilde çalışıyor i5 950. tek farkettiğim şu oldu. biosta çarpanı 24 olarak ayarlayabiliyorum ama otomatik 23 e düşürüyor sistem bunu. dolayısıyla fps ile oynamam gerekiyor. bu sorunu aşmanın bir yolu var mıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kenandeveci

selamlar ben de dün ud7 ile bu gruba katıldım. ramlerde ya da oc da sorun yaşamadım 4.2 ghz de gayet stabil bir şekilde çalışıyor i5 950. tek farkettiğim şu oldu. biosta çarpanı 24 olarak ayarlayabiliyorum ama otomatik 23 e düşürüyor sistem bunu. dolayısıyla fps ile oynamam gerekiyor. bu sorunu aşmanın bir yolu var mıdır?

o sorunu forumda ex58-ud5-extreme-ud7 baslıklarında ararsan bulabilirsin. birde bu yıllanmış saçma konuyu kim hortlattı acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesutismail

quote:

quote:

merhaba , mesaj tarihi eski sayılsada yardımcı olmak isterim, belki diğer arkadaşların da başına gelebilir. usb bellek yada sabit disk fat32 yada fat dosya sistemi ile biçimlendirilmiş olmalı ntfs alanları bios yüklemesinde görünmez umarım ileride ntfs desteği verirler

O sorunu coooktaann hallettim bilader !!

Sorun anakartin rem secmesinden kaynaklaniyor ... G.skill remlerin neredeyse tamami bu kart ile calismiyor. Son olarak imzamdaki remleri aldim sorun halloldu !!

Yardim etmek istemen guzel ve tesekkur ederim ...

• İlk aldığımda her açılışta 0 lanıyordu yaptığım oc ler .Kendi programları ile biosu güncelledim hiçbir sorun kalmadı.Şuan normal olarak kullanıyorum
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.