Şimdi Ara

##Gigabyte X38-DQ6 İncelemesi## (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
461
Cevap
1
Favori
27.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: marksmanboys
    tabiki sayfa 26 ...7 nolu pcie-12v(power connettor)
    bu baslıkta yazıyor okumanı tavsiye ederim

##Gigabyte X38-DQ6 İncelemesi##

Arkadaşlar kullanım Kitapçığındaki ilgli bölümün fotoğrafı üst tarafta

• quote:

işlemci ile alakası oldukca basit formattan ekran kartının driverini yuklemedigin zaman formattan sonra nasıl ısınıyorsa simdide oyle ısınıyor yani işlemciye aşırı yük biniyor...

İngilizcen yetersizse ben sana tercüme edeyim.

Power kablosunu bu konnektöre , 2 grafik kartı takarken bağlayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selimdural -- 19 Ocak 2008; 19:06:03 >

• quote:

Orjinalden alıntı: selimdural

quote:

işlemci ile alakası oldukca basit formattan ekran kartının driverini yuklemedigin zaman formattan sonra nasıl ısınıyorsa simdide oyle ısınıyor yani işlemciye aşırı yük biniyor...

İngilizcen yetersizse ben sana tercüme edeyim.

Power kablosunu bu konnektöre , 2 grafik kartı takarken bağlayın.

ben fazla konuyu dagıtmayayım.sorunlarımıda yukarıda yazdım arkadasın inglizcesi cok iyiymiş.bende takılı su an sorunsuz kullanıyorum crisiste bu ekran kartı ile her ne kadar ekran kartım dusuk olsada takılmalar oluyordu..simdi oyle bir sorunumda yok karar senin (nokta)

• Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler. Ne sormuşum valla
  • Ben bu anakrtla çarpanı düşürdüğümde E2160 işlemcimle 379fsb yi geöemiyorum.Biostan ne ayarlarsam ayarlıyım,win açılırken otomatik olarak 379fsb ye ayarlıyo.Bunun bi ayarı falan mı var yoksa anakart veya işlemci mi problemli?
  • oem
    sorun işlemcinizin takoz olması yada bios problemi...

marksmanboys
    o güç girişi ile işlemcinin sıcaklıklarının alakası olmaması lazım, ama bir ara denerim
  • ben denedim soketi taksan da takmasan da işlemci ısısında bir değişiklik yok
  • dephyr
    teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: OErdem

dephyr
    teşekkürler

bir şey değil hocam
  • Bu anakartı kullananlar çarpanı düşürüp yüksek fsb de nasıl çalıştırdıklarını gösteren resim koyabilirler mi?
    Ben E2160 işlemcimi 9*355 de kullanabiliyorum ama çarpanı 6-7-8 yapınca 378 fsb nin üzerinde çalıştıramıyorum.Biostan o şekilde ayarlasam dahi win açılırken 378fsb de açılıyo.Tüm biosları denedim,voltaj vermeyi denedim ama hala aynı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dephyr

ben denedim soketi taksan da takmasan da işlemci ısısında bir değişiklik yok

ben tekrar denedim ısı pc acılır acılmaz gene yükseldi 4 pini cıkarınca hatta resim ekleyecektim.o zaman bendeki sorun neden kaynaklanıyor soyle tarif edeyim (format attıktan sonra ekran kartı driverini yüklemedigimiz zaman ekranda nasıl takılmalar oluyorsa simdide oyle oluyor örnegin web sitesinde bir sayfayı en ustten en altta bır anda gecirince görüntüde dalgalanmalar oluyor.siz denemissiniz peki bendeki sorun neden olabilir anlayamadım...ama ortada böyle bir sorunum var ( yeni güc kaynagı aldım yaklasık bir hafta once ozaman bende takmamıstım işlemci ısısı 60 derece olunca sonradan fark ettim..acıkcası onunla alakası olması benımde aklıma gelmemıstı ama 12 v yi takınca simdi düzeldi baskada her hangi bir kablo vs fan eklemedim simdi maximum yük altında stok fanla en fazla 40 derece stabil garip bir durum

• çok güzel bir inceleme olmuş emeğinize teşekkürler
  • quote:

quote:

ben tekrar denedim ısı pc acılır acılmaz gene yükseldi 4 pini cıkarınca hatta resim ekleyecektim.o zaman bendeki sorun neden kaynaklanıyor soyle tarif edeyim (format attıktan sonra ekran kartı driverini yüklemedigimiz zaman ekranda nasıl takılmalar oluyorsa simdide oyle oluyor örnegin web sitesinde bir sayfayı en ustten en altta bır anda gecirince görüntüde dalgalanmalar oluyor.siz denemissiniz peki bendeki sorun neden olabilir anlayamadım...ama ortada böyle bir sorunum var ( yeni güc kaynagı aldım yaklasık bir hafta once ozaman bende takmamıstım işlemci ısısı 60 derece olunca sonradan fark ettim..acıkcası onunla alakası olması benımde aklıma gelmemıstı ama 12 v yi takınca simdi düzeldi baskada her hangi bir kablo vs fan eklemedim simdi maximum yük altında stok fanla en fazla 40 derece stabil garip bir durum

hımm o zaman işlemci soketine bağladığın p4 işlemci soketi teklimi yoksa 12+12 olarak takılımı? bende 12+12 power işlemci soket takılı herhangi bir durum yok ısılardan sanırım sisteminde oc varsa 12 vpower soketinin 8 pinli olması şart yoksa sorun yaşayabilirsin ilgili konuyu araştırman için linke bakınız bir de anakart 24 pin ekran kartı da dahil soketler boş olmamalı hepsi yerli yerine takılı olmalı.

http://forum.donanimhaber.com/m_20309319/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dephyr -- 20 Ocak 2008; 18:13:06 >

• quote:

quote:

quote:

hımm o zaman işlemci soketine bağladığın p4 işlemci soketi teklimi yoksa 12+12 olarak takılımı? bende 12+12 power işlemci soket takılı herhangi bir durum yok ısılardan sanırım sisteminde oc varsa 12 vpower soketinin 8 pinli olması şart yoksa sorun yaşayabilirsin ilgili konuyu araştırman için linke bakınız bir de anakart 24 pin ekran kartı da dahil soketler boş olmamalı hepsi yerli yerine takılı olmalı.

http://forum.donanimhaber.com/m_20309319/tm.htm

q6600 işlemcim var ben sadece tekini taktım ikisinide takmalımıyım eyvahhhhh

ekran kartımın güç girişi yok msi 2600 pro

12V1 : 18A CPU takılı sadece

powerde iki adet var ama anakartta biri kapak ile kapalı bende sadece birini taktım işlemci güc girisi icin

1 x 4-pin/8-pin CPU ( çift işlemci destekler) ben sadece tekini taktım işlemci güc girisine

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leonfatih -- 21 Ocak 2008; 18:26:22 >

• quote:

powerde iki adet var ama anakartta biri kapak ile kapalı bende sadece birini taktım işlemci güc girisi icin

1 x 4-pin/8-pin CPU ( çift işlemci destekler) ben sadece tekini taktım işlemci güc girisine

evet düşündüğüm gibi çıktı sanırım sen tekli 4 pinli güç soketini taktığın için bu sorunlar oluyor kapağı çıkarıp 8 pinli takarsan sorun olmaz

• quote:

quote:

evet düşündüğüm gibi çıktı sanırım sen tekli 4 pinli güç soketini taktığın için bu sorunlar oluyor kapağı çıkarıp 8 pinli takarsan sorun olmaz

cok tesekkur ediyorum

• bir şey seğil sorunun düzeldimi?
  • quote:

bir şey seğil sorunun düzeldimi?

simdi taktım işlemci 35 derece

ben bu girişi cift (iki ayrı işlemci için takılıyor) sanıyordum
  • ama q6600 işlemci kullanıyorsıun benim gibi bende senin gibi tereddüte düştüm bir ara stabilite ve güç dağılımı için taktım ve herhangi bir sorun yaşamadım eminim ki diğer x38 kullanıcılarda sadece 4 pinli kullanıyorlardır farkında olmadan bu topici okurlarsa onlarda sorunlarını çözebilirler.
  • quote:

ama q6600 işlemci kullanıyorsıun benim gibi bende senin gibi tereddüte düştüm bir ara stabilite ve güç dağılımı için taktım ve herhangi bir sorun yaşamadım eminim ki diğer x38 kullanıcılarda sadece 4 pinli kullanıyorlardır farkında olmadan bu topici okurlarsa onlarda sorunlarını çözebilirler.

nerden nereye bende arkadasa yardımcı olayım derken kendi hatamın farkında bile degilmişim bu vesile ile cok yararlı bir bilgi oldu dedigin gibi diğer x38 kullanıcılarda sadece 4 pinli kullanıyorlardır
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.