coksakinol tek bir bios olmadığı için makinada, açılmayan bios göçmüş, düzgünü ile açılıyor zaten siz biosa reset çekin düzelir
quote:
Orjinalden alıntı: OErdem
coksakinol tek bir bios olmadığı için makinada, açılmayan bios göçmüş, düzgünü ile açılıyor zaten siz biosa reset çekin düzelir
Bios'a reset dediğin yani jumper veya pil çıkararak degil mi ? Peki öyle yaparsam göçen bios da düzelir mi ?
quote:
Hocam merhaba, sormak istediğim bir sorum var Peki bu anakartta ki tüm bioslar göçtü diyelim çözüm nedir?
quote:
Orjinalden alıntı: coksakinol
quote:
coksakinol bios ayarlarınız bilgisayarı açabilicek kadar sağlıklı değil mesela yetersiz voltaj olabilir çok yüksek mhz olabilir
Ya aslında ben de öyle tahmin ettim.Ama açılmadan önce bios'a girip kontrol ettiğimde hiçbirşeyin değişmediğini,aynen ayarladığım gibi kaldığını gördüm.Sanki dediğiniz gibi bios'ta hatalı veya abartılı bir ayar varmış gibi tekrar açması ilginç.Akşam biraz daha kurcaliyim bari.
overlock yaptıysanız ve voltaj ayarlamalarını auto yaptıysanız normaldir....
coksakinol evet düzelicek
kmp16 o zaman makina boot etmiyor, testleri hazırlarken denedim, bios reset gerekiyor
Ben bu anakarta hayran oldum yaw. Akşam eve gittim.Aleti açtım ama hazırlıklıyım, uğraşıcam yani.Bir de baktım ki 3 resetten sonra default ayarlarla açıldı.Kapattım.Birazdan tekrar açtığımda reset yapmadan normal şekilde açıldı.Anlıyacağınız içindeki tüm biosları kendi düzeltmiş oldu.
Mükemmel diyorum başka birşey demiyorum.
coksakinol Sanırım 4. biosu default olarak atamış anakart şu anda, çakılırsa hiç açmayabilir bios reset ile çözülür
quote:
coksakinol Sanırım 4. biosu default olarak atamış anakart şu anda, çakılırsa hiç açmayabilir bios reset ile çözülür
Üstad hatırlatma için teşekkürler.Ama ben de hemen şüphelendiğimden açılışta bios'a baktım F7 idi. Bu alet bence harika.
merhabalar bu karttan bende de var ve 5.1 sistemimi bağlamakta sorunlar yaşadım acaba bu karta 5.1 sistemini bağlayıp deneyen veya başka sorun yaşayan var mı acaba
quote:
Orjinalden alıntı: msa31tr
merhabalar bu karttan bende de var ve 5.1 sistemimi bağlamakta sorunlar yaşadım acaba bu karta 5.1 sistemini bağlayıp deneyen veya başka sorun yaşayan var mı acaba
ne gibi bir sorun yasadınız bu topik altına yazın cözmeye calısalım
quote:
Orjinalden alıntı: marksmanboys ne gibi bir sorun yasadınız bu topik altına yazın cözmeye calısalım
5.1 bağlanabilmesi için Front, Rear ve Center/Sub bağlamam gerekiyor. Front ve Center da bir sorun yok sesleri alabiliyorum. Ancak 6 Channel ayarlarında normalde rear hoparlörler olması gerekirken resimde 7.1 sistemlerde kullanılanılan side speakerlar görünüyor. Dolayısıyla kabloları doğru takıyorum ama siyah jaka(Rear ın olması gereken jack) bağladığımda arka uydulardan bu program nedeniyle ses alamıyorum.
Yani, kısaca 6 channel ayarlarında rear yerine side hoparlörler görünüyor ve kart için herhangi bir driver güncellemesi de yok. arka hoparlörlerimi side olarak gösteriyorum ses kartının programında ses alıyorum ama herhangibir uygulamada ses alamıyorum
Aynı sorunu bende yaşadım. 5+1 Ses sistemini bağladığımda sadece 3 kolandan ses geliyordu, ne yaptıysam değişen birşey olmadı. Ben de emektar Creative Live Value 5+1 ses kartımı takıp o\b ses kartını devre dışı bıraktım
onboard ses kartınızdan sesler 5+1 çıkmayabilir eğer mp3 açıp 5+1 dinleyemezsiniz arka panelden ses gelmez dvd takıp ingilizce 5+1 sesi açarak dinlemeyi deneyin
quote:
Orjinalden alıntı: dephyr
onboard ses kartınızdan sesler 5+1 çıkmayabilir eğer mp3 açıp 5+1 dinleyemezsiniz arka panelden ses gelmez dvd takıp ingilizce 5+1 sesi açarak dinlemeyi deneyin
Merhaba, önerinizde haklı olduğunuzu zamanında yapmış olduğum testlerden dolayı biliyorum. Özellikle Mp3 dinlerken 5+1 sistemlerde Center kolondan ses çıkmama durumu var. Ama buradaki sorun kendi test yazılımında dahi sadece toplamda center, arkasol ve ön sağ kolonda ses var. Yani Mp3 kaynanklı değil, kendi yazılımındada olumlu sonuç almak mümkün olmuyor
bu kart artık bulunmuyor mu piyasada? stoklarda hep ds4 modeli var.
quote:
Orjinalden alıntı: lunarstrain
bu kart artık bulunmuyor mu piyasada? stoklarda hep ds4 modeli var.
evet piyasada bulunamama sıkıntısı var ne yazıkki
Merhaba arkadaşlar, sizlerden EasyTune5Pro programı ile ilgili birkaç soru sormak istiyorum. İşlem yapmaya başlamadan önce ilkönce Performance Enhance bölümünden Extreme seçeneğini seçiyorum. daha sonraki adımda aşağıdaki fotoğrafta görünen ayarları yapıyorum Go butonna tıkladığım zaman bilgisayar donup kalıyor. Bu donup kalmayı ilkönce doğal olarak dşündüm belki gerekli ayarları yapıyor işlem bitince normala döner diye düşündüm ama resetlemek zorunda kaldım. Bana nerede yanlış yaptığım konusunda yardımcı olursnaız sevinirim. Bu arada Bios voltajn ayarları ve diğer ayarlar Default olarak Auto olarak seçili.
Sanki CPU voltajı çok az gibi. 1.225 yetmez. CPU için 1.375 gibi denersen donma olmaz bence.Fakat bu ayarları en sağlam olarak bios tan yapsan daha sağlıklı olur.Aynı seçenekler zaten bios'taki M.I.T. menüsünde de var.
quote:
Orjinalden alıntı: coksakinol
Sanki CPU voltajı çok az gibi. 1.225 yetmez. CPU için 1.375 gibi denersen donma olmaz bence.Fakat bu ayarları en sağlam olarak bios tan yapsan daha sağlıklı olur.Aynı seçenekler zaten bios'taki M.I.T. menüsünde de var.
Bencede haklısınız Voltaj konusunda ama sormadan yapmak istemedim. Bu mesaj altında arkadaşlarımızın yardımlarıyla Biostanda değerleri denedim ama sonuç alamayınca daha az risk olacağını düşündüğüm bu programı kullnmak daha mantıklı geldi bana
CPU nuzun modelini , ram modelini ve biosa girdiğiniz değerleri verirseniz yardımcı olmaya çalışırım.