Şimdi Ara

Gigabyte P35 DQ6 Q6600 Overclock Acil Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merahaba iyi forumlar öncelikli olarak ;

Arkdaşlar yeni format attığım sistemime OC yapmak istemekteyim fakat okuduğum bir kaç yazıdan sonra başarısız olduğum için yardımlarınızı rica ediyorum.

Forumda bir konu vardı bu kısımda yazanları harfi harfine yapmama rağmen sonuç alamadım bu konuda fikri, bilgisi ve tecrübesi olan arkdaşlarım yardımcı olabilirler ise çok sevinirim

incelediğim konu ya ait bilgiler aşağıdaki gibidir. ama bu bilgiler sonucunda hiç bir şekilde değişiklik olmadı buda beni üzdü açıkçası

quote:

Orijinalden alıntı: badtr

ok. ama bu konun yeri anakartlar değil, o/c olmalı

öncelikle everest yada benzer programın varmı yaptığın o/c sonuçlarını, daha önemlisi ısı değerlerini izlemen için,

o zaman voltaj vermeden basit bir o/c yapalım

1- Bilgisayar açılırken DELETE tuşuna bas bios a gir

2- Bios açıldığında Ctrl + F1 aynı anda bas / bu ram timinglerini değiştirebilmen için kilidi açar

3- * İntegrated Perspherals menüsüne gir
    ** Legacy USB store detect [Enabled] olaması lazım onu Disabled'a çevir

4- * MB Intelligent Tweaker (M.I.T.) menüsüne gir.
    ** CPU Host Clock Control [Disabled] /// Enabled çevir
    ** CPU Host Frequency (Mhz) [300] /// 333 yap
    ** PCI Express Frequency (Mhz) [Atuo] /// 100 yap
    ** System Memory Multiplier (SPD) [Auto] /// 2 yap 2x333 ramlerin 667MHz olacak
    ** CPU Voltage Control [Normal] 1....V /// CPU voltajı orayı elleme stok fan olduğundan voltaj vermeden yapalım
    ** DRAM Timing Selectable (SPD) [Auto] Manuel e çevir
    ** CAS Latency Time 5 Auto /// 5 yap
    ** DRAM RAS# to CAS# Delay 5 Auto /// 5 yap
    ** DRAM RAS# Precharge 5 Auto /// 5 yap
    ** Precharge delay (tRAS) 18 Auto /// 15 yap

benim E6600 2.4 Ghz ile yaptığım ilk o/c ayarları bu idi , woltaj vermedem makineni 300x9=2.7Ghz den 333x9= 3 GHZ getirir.
    Bu basitçe CPU yu o/c yapar,

Eğer bu işlemden sonra makinen açılmaz ise tekrar bios a gir, ayarları Defult a dön, makineni öyle aç, eğer ondada başarı olamassan anakart üstünde ki pili çıkarıp bir süre bekle sonra tekrar takıp açmayı dene.

Test programlarını çalıştırıp makinedeki stabiliyeyi kontrol etmen lazım,

1- 3Dmark2006 15 dk falan çalışır bir takım görüntü testleri yapar, testi bitirmeli
    2- everest makinenin o/c.sonuçlarını ve ısıyı gösterir
    3-SuperPI genelde 1M seçerek test ederler ve bitirme süresine bakarlar
    4- TAT ısı değerlerini kontrol eder

Tekrar ediyorum bu ayarlar E6600 işlemci de, 965P DQ6 anakartında yaptığım ayarlar idi, tabi benim MHz 266 idi ben 300 yapmıştım yani 2.7 GHz ye getirmiştim, senin ki zaten 2.7 bu ayarlardan sonra 3GHZ de ve ramlerinde, 667 MHZ çalışacak

Ama sorumluluk sana ait UNUTMA....

Ayrıca konuyla ilişkili olarak Bios güncellemesi yapmalımıyım ?

Pc bileşenlerim aşağıdaki resimlerdeki gibidir.

Sistemde zalmanın fan kontrolü bulunan işlemci soğutucu bulunmakatdır. Stok fan değildir.

Tekrar teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi extaz -- 10 Aralık 2011; 22:45:58 >

• Yardımcı olabilecek hiçbir arkdaşaım yok mu ?
  • Takıldığın nokta neresi tam olarak? Yazarsan yardımcı olabilirim elimden geldiğince.

Yani demek istediğim, ne yapıyorsun da ayarları kullanamıyorsun? Ayarlar kayıt olmuyor mu, ayar yapıp çıktıktan sonra sistem açılmıyor mu vs. vs. Ne oluyor da sistem oc olmuyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serpico. -- 10 Aralık 2011; 23:01:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serpico.

Takıldığın nokta neresi tam olarak? Yazarsan yardımcı olabilirim elimden geldiğince.

Yani demek istediğim, ne yapıyorsun da ayarları kullanamıyorsun? Ayarlar kayıt olmuyor mu, ayar yapıp çıktıktan sonra sistem açılmıyor mu vs. vs. Ne oluyor da sistem oc olmuyor?

üstad sorun şu ayarları yapıyorum kaydet deyıp cıkıyorum sıstemı acıyorum yıne aynı işlemci hızım yıne 2.40 olarak gozumun onunde benı sınır edıyor :D

yanı bu yukarıdakı anlatımda atladıgım yapmadığım diyeyım hıc bır sey yok ama olmuyor bı turlu pc bı kapanıyor acmaya calısıyor bı daha baslıyor sonra wındows baslıyor sonuc aynı
  • Herşeyi defaulta alıp, şunları dene;

1- Ramin timinglerine hiç dokunma sadece hızını 1066 mhz ise 800 e düşür, farklı bir rakamsa bir altına.
    2- Fsb(bu çarpan ile çarpılan değerdir) atıyorum 200 ise 215 yap. Kaydet cık pc i aç. prime95 testini indirip teste tabi tut ve sıcaklıklarını incele. 60 lara dayanmıyorsa devam et.
    3-Kaçsa artık fsb üzerine bir 10 ya da 15 puan daha ekle, kaydet cık. Hata alırsan işlemciye minimum seviyede voltaj ver. Eğer birkaç voltaj denemesinden sonuc alamadıysan daha fazla yüklenme.
    -Her adımda CPU Z programı ile işlemci hızını kontrol et.

OC o kadar zor bir işlem değil nihayetinde, biraz şans olacak o kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XavierPedro -- 11 Aralık 2011; 0:38:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leroyy

Herşeyi defaulta alıp, şunları dene;

1- Ramin timinglerine hiç dokunma sadece hızını 1066 mhz ise 800 e düşür, farklı bir rakamsa bir altına.
    2- Fsb(bu çarpan ile çarpılan değerdir) atıyorum 200 ise 215 yap. Kaydet cık pc i aç. prime95 testini indirip teste tabi tut ve sıcaklıklarını incele. 60 lara dayanmıyorsa devam et.
    3-Kaçsa artık fsb üzerine bir 10 ya da 15 puan daha ekle, kaydet cık. Hata alırsan işlemciye minimum seviyede voltaj ver. Eğer birkaç voltaj denemesinden sonuc alamadıysan daha fazla yüklenme.

leroyy tesekkur ederım acıklamaların ıcın

oncelıkle bu ıslemlerı nasıl yapmam gerektıgınıde acıklasa ıdın daha cok makbule gecerdı cunku ılk defa yapıyorum :/

• quote:

Orijinalden alıntı: extaz

quote:

Herşeyi defaulta alıp, şunları dene;

leroyy tesekkur ederım acıklamaların ıcın

oncelıkle bu ıslemlerı nasıl yapmam gerektıgınıde acıklasa ıdın daha cok makbule gecerdı cunku ılk defa yapıyorum :/

Valla resimler gerekli bios ekranını bilmiyorum, ancak kurcalarsan dediğim yerleri görebilirsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GIGABYTE GA-965P-DS3 yeni bios
    19 yıl önce açıldı
    Q6600 ve Asus P5K-SE ile overclock
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hami_filizoglu@hotmail.com ekle sana yardım ederim
  • Orijinalden alıntı: Leroyy

Valla resimler gerekli bios ekranını bilmiyorum, ancak kurcalarsan dediğim yerleri görebilirsin.

walla bir şeyler yaptım ama zannedersem oldu

ama yine bir sıkıntım var ama tam olarak çözemedim bakan arkdaşlar bir inceleyip yardımcı olurlar ise sevinirim.

Voltage vermeden yapmaya çalıştım ama umarım başarmışımdır.

öcelikle windosta artık işmeci hızım 3.00 gz görünmesine rağmen aida64 de görünmüyorki test yapan herkeste bunun göründüğünü biliyorum acaba yalnış nerede

eskiden ramlar 666 idi 800 e çevirmeme rağmen yine 666 olarak görünüyor

ama karşılaştırmalı testlerde farklı sonuçlar görüyorum doğrumudur ??

Örnek olarak okuma testi sonuçlarım ( eski değerlerimin neredeyse 7-8 sıra üstü )

• Orijinalden alıntı: extaz

walla bir şeyler yaptım ama zannedersem oldu

ama yine bir sıkıntım var ama tam olarak çözemedim bakan arkdaşlar bir inceleyip yardımcı olurlar ise sevinirim.

Voltage vermeden yapmaya çalıştım ama umarım başarmışımdır.

öcelikle windosta artık işmeci hızım 3.00 gz görünmesine rağmen aida64 de görünmüyorki test yapan herkeste bunun göründüğünü biliyorum acaba yalnış nerede

eskiden ramlar 666 idi 800 e çevirmeme rağmen yine 666 olarak görünüyor

ama karşılaştırmalı testlerde farklı sonuçlar görüyorum doğrumudur ??

Örnek olarak okuma testi sonuçlarım ( eski değerlerimin neredeyse 7-8 sıra üstü )

Dediklerime baktınız mı? CPU Z programını indirip bakınız. Core Speed te yazan değer doğru olandır.

• Cpu- Z de aşağıdaki gibi yazıyor ama bu programda daha önce ne yazması gerektiğini veya ne yazdığını bilmiyorum o yüzden bir şey diyemiyorum ama 3.00 GZ olduğunu görebiliyorum her halde yeterlidir değilmi :)

ama yukarda değiştiğine dair sonucu görebildim.

Sağdaki resim ESKİ Soldaki resim YENİ elde ettiğim sonuçlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi extaz -- 11 Aralık 2011; 2:40:08 >

• quote:

Cpu- Z de aşağıdaki gibi yazıyor ama bu programda daha önce ne yazması gerektiğini veya ne yazdığını bilmiyorum o yüzden bir şey diyemiyorum ama 3.00 GZ olduğunu görebiliyorum her halde yeterlidir değilmi :)

ama yukarda değiştiğine dair sonucu görebildim.

Sağdaki resim ESKİ Soldaki resim YENİ eşde ettiğim sonuçlar

Core Speed 2.999 Olan yeri görüyor musunuz? İşte o işlecinizin şu anki mevcut hızı, ilk oc deneyeminizden ötürü tebrikler, makul bir seviyeye getirmişssiniz.

3 ghz hızında şu an. prime95 testi ile sıcaklık testi yapıp, bir yandan da sistem kararlı olmuş mu bir de son olarak onu test edin.

• Evet sorun hallolmuş gibi görünüyor. Arkadaşın uyarısını bir de ben tekrar edeyim; prime 95 tarzı bir program ile(linx, orthos vs..) sıcaklık değerlerini kontrol etmelisin. Özellikle yük altındaki değerlerin 60-65 derecenin çok üstüne çıkmaması gerekiyor.

Bir de son olarak EIST(senin bios'unda C1E olarak görünüyor olabilir) ayarını kapatırsan tamamdır bu iş.(EIST güç tasarrufu sağlayan bir özelliktir, sistem boştayken işlemci hızını düşürür.Kapatman yararına olacaktır.)
  • teşekkürler çok sevindim başardığıma

prime95 i indirdim ama çözemedim neye ve nasıl test yaptığını yapmaya çalıştığını yardımcı olabilirsen sevinirim
  • quote:

Evet sorun hallolmuş gibi görünüyor. Arkadaşın uyarısını bir de ben tekrar edeyim; prime 95 tarzı bir program ile(linx, orthos vs..) sıcaklık değerlerini kontrol etmelisin. Özellikle yük altındaki değerlerin 60-65 derecenin çok üstüne çıkmaması gerekiyor.

Bir de son olarak EIST(senin bios'unda C1E olarak görünüyor olabilir) ayarını kapatırsan tamamdır bu iş.(EIST güç tasarrufu sağlayan bir özelliktir, sistem boştayken işlemci hızını düşürür.Kapatman yararına olacaktır.)

çok teşekkür ederim.

EIST onu göremedim hiç ama bulurum diye düşünüyorum veya uzun açılımı nedir söyleyebilirsen bulmaya çalışayım neyin altında olabilir ?

:D AIDA64 den takip etsem sıcaklığı olmaz mı

prime mı çözemedim çünkü :/ yada bu programı anlatabilirsen sevinirim.

• http://forum.darkhardware.com/viewtopic.php?f=11&t=159140&p=987664&start=0&st=0&sk=t&sd=a

http://www.youtube.com/watch?v=REqYPp1PQHU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serpico. -- 11 Aralık 2011; 2:52:58 >

• quote:

http://forum.darkhardware.com/viewtopic.php?f=11&t=159140&p=987664&start=0&st=0&sk=t&sd=a

ok şuan test başladı kendi kendine mi duracak yoksa ben müdehale edeyim mi ?

• quote:

quote:

http://forum.darkhardware.com/viewtopic.php?f=11&t=159140&p=987664&start=0&st=0&sk=t&sd=a

CPUID HWMonitor adlı programı indirip çalıstırın, su an program bıraksanız sabaha kadr çalısır siz üst menüden stop diyeceksiniz durdurmak için, dikkat! çarpıya basmak programı kapatmaz.

• quote:

quote:

Yaklaşık 25-30 dakika kadar açık tutsan yeterli. Bu süre zarfında prime95 hata vermezse ve sıcaklık değerleri çok uçuk noktalara çıkmazsa başarılı bir oc işlemi olmuş demektir. Bir yandan da dilediğin bir programla sıcaklık değerlerini gözlemle.

• bu sonucları nasıl alacağım durdurdum testı ama sonucları goremıyorum daha dogrusu txt ye nasıl alınıyor her bırını ayrı ayrımı yoksa toptan alabılecegım bır yer varmı

bıde ılk defa tıkanmadan 3-4 ıslemı yapıyorum artık cok mutluyum :D ( ıslemcı test te ıken full stress altında calısmasını kast edıyorum ) bu arada kullanıyordum pc yı

aıda64 den takıp ettıgımde anakart 50 derece ıslemcıler 82 derecyı gorduler suan 48 derecye ındıler normal mı ?

[Dec 11 02:52] Worker starting
    [Dec 11 02:52] Setting affinity to run worker on logical CPU #2
    [Dec 11 02:52] Beginning a continuous self-test to check your computer.
    [Dec 11 02:52] Please read stress.txt. Choose Test/Stop to end this test.
    [Dec 11 02:52] Test 1, 9000 Lucas-Lehmer iterations of M8716289 using Pentium4 type-2 FFT length 448K, Pass1=448, Pass2=1K.
    [Dec 11 02:53] Torture Test completed 0 tests in 0 minutes - 0 errors, 0 warnings.
    [Dec 11 02:53] Worker stopped.
    [Dec 11 02:53] Worker starting
    [Dec 11 02:53] Setting affinity to run worker on logical CPU #2
    [Dec 11 02:53] Beginning a continuous self-test to check your computer.
    [Dec 11 02:53] Please read stress.txt. Choose Test/Stop to end this test.
    [Dec 11 02:53] Test 1, 7800 Lucas-Lehmer iterations of M9961473 using Core2 type-2 FFT length 512K, Pass1=512, Pass2=1K.
    [Dec 11 02:55] Test 2, 7800 Lucas-Lehmer iterations of M9961471 using Core2 type-3 FFT length 512K, Pass1=512, Pass2=1K.
    [Dec 11 02:57] Test 3, 7800 Lucas-Lehmer iterations of M9837183 using Core2 type-2 FFT length 512K, Pass1=512, Pass2=1K.
    [Dec 11 02:59] Torture Test completed 2 tests in 6 minutes - 0 errors, 0 warnings.
    [Dec 11 02:59] Worker stopped.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi extaz -- 11 Aralık 2011; 3:09:08 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.