Şimdi Ara

Gigabyte MA78GM-S2H kullananlar buraya (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.283
Cevap
5
Favori
97.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: xcamplus

quote:

Orjinalden alıntı: akkaynak

Selamlar. herhalde açılış rekoru bende olacak.
    Power dümesine basma ile birlikte Windows mavi başlat ekranı tam 1 dak. 10sn.
    Bende XP HOME SP3 var zannedersem bu SP3'ün bu Karta alerjisi var. Saygılar.

:) 22 saniyede masaüstünü görüyorum kullanıma hazır hale geliyo. Çok şanslıyım.

Merhabalar Vista kurduktan sonra açılış 30Sn'yeye indi. Selamlar.
  • ----

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hodoras -- 2 Aralık 2008; 8:43:12 >
  • xcamplus tessekürler öneri iicin
  • bizde bu kattan aldik ama hdmi ile 42 xv 501p lcd toshibaya bağlayip 600 800 üstünde göüntü alamadik değiştirmeyi düşünüyoruz . forumdada bu işi çözen çikmamiş
  • quote:

Orjinalden alıntı: tolgaaaaa

bizde bu kattan aldik ama hdmi ile 42 xv 501p lcd toshibaya bağlayip 600 800 üstünde göüntü alamadik değiştirmeyi düşünüyoruz . forumdada bu işi çözen çikmamiş

Forumda çözen çıkmamış derken, sayfaları tam okumadınız herhalde zira bende uzun uğraşlardan sonra 1920X1080 olarak PC görüntüsünü Sony 40X3500 LCD'ye aktarmış bulunuyorum. Yardımımız dokunacaksa, her zaman buralardayız. Saygılar.
  • quote:

quote:

bizde bu kattan aldik ama hdmi ile 42 xv 501p lcd toshibaya bağlayip 600 800 üstünde göüntü alamadik değiştirmeyi düşünüyoruz . forumdada bu işi çözen çikmamiş

Forumda çözen çıkmamış derken, sayfaları tam okumadınız herhalde zira bende uzun uğraşlardan sonra 1920X1080 olarak PC görüntüsünü Sony 40X3500 LCD'ye aktarmış bulunuyorum. Yardımımız dokunacaksa, her zaman buralardayız. Saygılar.

sayfalarrıı olabildiğince okudum çözdüm diyen çok az onlarin yaptiği açiklamalarrida uygulamaya çaliştim bi sonuç alamadim.
    her neyse biz neyi eksik yapiyorrruz
    kablo düzgün bağli hdmi to hdmi
    600 800 görüntü alinio.
    daha yüksek çöünürlüğe geçi,lemio
    son driverlari falan yükledik sonuç değişmedi
    biosu f5 olaak yükledeik
    bizim tv toshiba buna falanmi uyumsuz acaba
    bi yadim edin

• sayin akkaynak
    okuduğum kadariyla bu 1920 1080 olayi için sizde çok uğraşmişiniz. anladiğim kadariyla yeni bi ekran kartiylami çözdünüz sonuçta olayi.
  • quote:

sayin akkaynak
    okuduğum kadariyla bu 1920 1080 olayi için sizde çok uğraşmişiniz. anladiğim kadariyla yeni bi ekran kartiylami çözdünüz sonuçta olayi.

Merhabalar, ben uzun uğraşlardan sonra olayı çözmüştüm dediğiniz gibi fazlada yok bununla uğraşan zira yalnızca bir kişi vardı çözdüğünü söyleyen caution nicli bir arkadaş idi yanılmıyorsam onda da TOSH ZF355 varmış. Fakat sistemi nasıldır bilmiyorum. Ben sadece kendiminkini size anlatayım; İlk kullandığım sistem XPHOME32BIT SP3 idi ve Kart F3 Bios ile geldi Update yapmadım. Ekran kartı güncellemelerini yaptım ona rağmen olmadı yani dediğiniz gibi 800X600 ün üzerine çıkamadım. Bu uyumsuzluğu işletim sistemine bağladım daha sonra Vista Home Premium yükledim. Ve hemen düzeldi. Yalnız şöyle bir durum var benim Monitörüm girişleri VGA ve HDMI var ben hep HDMI'yi kullandım kaliteli görüntü alayım diye. Sonra değiştirdim Monitörü VGA'dan LCD'yide DVI/HDMI'den bağladım ve Full HD görüntüyü aldım. Daha sonra bu kartın desteklediği HD3450 alıp Hybrid Crossfire yapyım dedim o da gayet güzel oldu. Şimdi gelelim sizin sorununuza, sisteminiz nasıl? Bağlantı tipi nasıl? LCD'niz ne marka? İşletim sisteminiz? vs. Bilgi verirseniz yardımcı olalım. Selamlar.

• kablo düzgün bağli hdmi to hdmi Demişsiniz, şöyle yapın Monitör VGA'dan bağlayın LCD'yide HDMI'den TOSH larda sorun çıktığını başka Forumda da okumuştum daha önce. Öncelikle Biostan Ekran kart çıkış ayarlarınıda muhakkak yapın.
  • sayin akkaynak kadeşimin bi sitedeki yazisini aynen aktarriyorum

Merhaba Arkadaşlar,

Hazırlamaya çalıştığım HTPC için sizden acil yardım bekliyorum. (Parçaları aldığım için değiştirme süresi doluyor.)

Yapmak istediğim;
    LCD Tv ile HTPC arasında HDMI bağlantı kurarak interneti kullanmak, download yapabilmek, müzik dinleyebilmek ve en önemlisi hd filmleri izleyebilmek.

HTPC Yapılandırmam;
    Kasa: Aerocool M40 Kasa
    Anakart: Gigabyte GA-MA78GM-S2H Anakart (Rev 1.1)
    Ram: 2x1 GB Kingston 800 Mhz
    İşlemci: AMD Athlon 64 X2 5200+ AM2
    *Ekran Kartı: Ati HD3450
    Kablo: 1.5 m HDMI Kablo ve DVI->HDMI standart dönüştürücü

LCD Tv;
    Toshiba 42xv501PG 106 Ekran Full Hd (Bimeksin düzenlediği kampanyadan almıştım)

Yazılım;
    İşletim sitemi olarak Windows XP SP2 yüklü. Bulabildiğim bütün sürücü güncelleştirmelerini(ekran kartı sürücüleri, CCC vs) bios güncelleştirmelerini vs yaptım. Anakart bios versiyonum f5. Zaten geldiğinde de öyleydi.

Problem;
    LCD Tv de, HTPC den doğru, HDMI ile (istenilen) görüntü alamıyorum.

Denemelerim;
    1 - Anakart üzerinde bulunan HD3200 ekran kartımın HDMI çıkışı ile LCD Tv nin HDMI girişini HDMI kablo ile bağladım. Görüntü alamadım. Uzun uğraşlar sonucu (sürücü güncelleştirmeleri vs.) maksimum 800x600 görüntü almayı ve sesi iletebilmeyi başardım. Fakat çözünürlüğü daha yukarı çıkaramadım. Birincil monitör, çift monitör vs ne varsa denedim. Tek monitör yapıp HTPC' ye dizüstü bilgisayarım ile uzaktan yönetim programı ile bağlanıp(Tvden görüntü alamasamda) bütün çözünürlük ve frekanslarını görüntü sadece tv ye aktarılırken de denedim. Sonuç alamadım.

2 - Forumlardan okuduğum kadarıyla yurtiçinde yurtdışında "genelde" Sony ve Toshiba LCD Tv lerde insanların bu problemi yaşadığını (mesela samsung kullanan birisi aynı htpc donanımı ile sorun yaşamadığını söylüyor) ve bazılarının Ati HD3450 kart ile sorunu çözdüklerini okudum. Bende gidip bu karttan, Sapphire Ati HD3450, alıp HTPC' ye taktım. Bu kartın DVI çıkışına önce DVI->HDMI dönüştürüyü takıp HDMI kablo ile HTPC ve LCD Tv arasında ki bağlantıyı kurdum. Fakat hiçbir şekilde LCD Tv den görüntü alamadım. Yine sürücü güncelleştirmeleri, Crossfire özelliğini etkin kılmak, devre dışı bırakmak gibi aklıma gelen şeyleri yaptım. Sonuç değişmedi.

Öğrenmek İstediklerim (önem sırasına göre);
    1 - Yapmak istediğimi yapabilecek bir ekran kartı öneriniz var mı? (Sorunun ATI den kaynaklandığını düşünüyor gibiyim)
    2 - Bu marka model(ya da benzer) LCD Tv ve HTPC arasında HDMI aktarım yapabilen var mı? Varsa hazırladığı sistemin(anakart, ekran kartı vs) özelliklerini yazabilir mi?
    3 - Teknik bilgi olarak sorun neden kaynaklanıyor olabilir? (Kime kızmalıyım Toshiba? Gigabyte? ATI->AMD? Kendim? Kaderim?)

Bugün yarın bu işi çözemezsem aldığım parçaları değiştirme şansım malesef kalmayacak. Bu sebeple bilgisi olan deneyimli arkadaşlardan 'geç olmadan' yardım bekliyorum.

Şimdiden teşekkür ederim,

• Tolga kardeşim, sistem bilgilerinizi hiç yazmamışsınız!
  • akkaynak yukarrııda htpc yapilandirmam die sistemi yazmiştim ama tekrar yaziim

HTPC Yapılandırmam;
    Kasa: Aerocool M40 Kasa
    Anakart: Gigabyte GA-MA78GM-S2H Anakart (Rev 1.1)
    Ram: 2x1 GB Kingston 800 Mhz
    İşlemci: AMD Athlon 64 X2 5200+ AM2
    *Ekran Kartı: Ati HD3450
    Kablo: 1.5 m HDMI Kablo ve DVI->HDMI standart dönüştürücü

sistem yapilandirmasi die yoksa başka bişeyimi kastediyosun
  • Hayır hayır anladım tamam sistemin gayet güzel benim sistemin hemen hemen aynısı gibi bir şey tek farkı benim işlemci AMD5600 ve Kasa LIAN LI PC-7PLUS sizin kasanızı çok araştırıp düşünmüştüm hatta almak üzereydim son anda vazgeçtim. Vormal kasa aldım vazgeçmemin nedeni kesinlikle sizdeki kasayı beğenmemem değil tabii ki ben bu sistemi ilk önce eski PC'min kasasına kurmuştum AOPEN fakat aşırı ısınma sebebiyle bilhassa İzmir gibi bir yerde Ağustos başlarıydı o yüzden bu kasayı tercih ettim ve rahatladım zira aynı Forumda bir arkadaş daha kullanıyordu onun izlenimleri ile almıştım. Havalandırması mükemmel bir kasa. Şimdi sizin Ekran Kartınız aynı bendeki kart SAPPHRE'in HD3450 bende DVI çıkışından LCD'ye girdim yalnız benim kablo DVI/HDMI TV'm SONYKDLX3500 olmaması imkansız Bios'tan DVI çıkış olarak aktifleşrirdinizmi? Ben ekran kartı sürücüsünü bile kendi cd'si ile gelen sürücülerini kullandım. Hem türkçe gayet güzel kullanışlı Bios güncellemede yapmadım gerek duymadım F3 olarak gelmişti zaten. Başkada bir olay yok zaten ha bunlara rağmen yinede 1920x1080 alamassan o zaman Vista kurup bir denemelisin benim yaptığım gibi bilmem anlatabildimmi. Saygılar.

• akkaynak öncelikle ilgin için teşekkür ederim

benim tv toshiba 42 xv 501 pg anladiğim kadariyla sorrun bu t v ile ati ekran karrtlari arrasinda bu tv den kimde vasa ati ile bu olayi başaramamiş. 10 sayfalik forum okuyup bu sonuca vadim n vidia ekan kati ile kullananla bu sounu yaşamio
    bak bu foumda
    http://forum.donanimhaber.com/m_26766154/mpage_10/key_/tm.htm

tabi bu benim izlenimlerim emin değilim

ati karti kadeşim az önce değiştimeye gitti

inşallah bu sefer sonuca ulaşiriz.

vista denendi xp denendi f3 f5 bios denendi

biostan dvi çikiş aktif falan heşeyi denedik

kadeşim pc mühendisi o daa ii anlio bu işleden ama çözemedik şimdilik suçu atiye veya ona uyumsuz olan toshibaya atioz bakalim n vidia sounu çözcekmi

• Tolga kardeşim, gerçekten şaşırtıcı bir durum ama ben ATI veya nVıdia yada TV ile alkalı olacağını sanmıyorum. Zira bende çok uğraşmıştım hatta bazıları yahu en kolay bağlantı yapılabilen TV SONY'ler diyenler olmuştu. Vista kurdum olmadı demişsin oysa bende hemen algıladı. ATI'nin CCC'sinde Görüntü Yöneticisinde yani Display Manager kısmında TOSH TV'yi görmüyormu? ilk önce bunu sorayım; Kablonuz takılı vaziyette bendeki görüntü böyle,
    [/url]]CCC
    Eğer TV yok ise o zaman problemi başka yerlerde aramak lazım TV'nin Harici cihaz girişlerini okumuşsunuzdur herhalde özelliklerini HDMI girişinin açık kapalı vs. oluşu gibi. Saygılar.

• AKKAYNAK AKDAŞİM N VİDİA TAHMİNİMİ DOĞRULADİ N VİDİA Yİ TAKA TAKMAZ HDMİ DAN GÖÜNTÜ ALDİK

BİZİM TOSHİBA 42 XV 501 P MODELLİ TV MİZ ATİDEN HDMİ DAN GÖÜNTÜ VEMİO

ÇOK ŞÜKÜR 1 HAFTADİ URAŞİOZ ANCA ÇÖZDÜK
  • quote:

AKKAYNAK AKDAŞİM N VİDİA TAHMİNİMİ DOĞRULADİ N VİDİA Yİ TAKA TAKMAZ HDMİ DAN GÖÜNTÜ ALDİK

BİZİM TOSHİBA 42 XV 501 P MODELLİ TV MİZ ATİDEN HDMİ DAN GÖÜNTÜ VEMİO

ÇOK ŞÜKÜR 1 HAFTADİ URAŞİOZ ANCA ÇÖZDÜK

Vallahi sizin kadar sevindim. hayret edici bir şey bu TV'nin yada bazı marka TV'lerin demek alerjisi var bu kartlarla daha neler öğreneceğiz bakalım. İyi izlemeler dilerim.
  • BUGÜN KENDİME PC TOPLADİM ASUS M3 N78 HDMİ ANAKART ALDİM YİNE HDMİ DAN GÖÜNTÜ YOK

YAW BİZİM TOSHİBALARR KARTMİ SEÇİO NAPİO ANLAQMADİM ALDİĞİM ANAKATİN EKAN KATİ NVİDİA KADEŞİME N VİDİA ALDİK SOUN ÇÖZÜLDÜ ONUNKİ 8400 BENİMKİ 8200 BU ANAKATİ DEĞİŞTİCEM YAİN AMA YEİNE NE ALCAM ONU BİLMİOM
  • Arkadaşlar bende yeni sistem topladım MA78GM-S2H anakart ve ati 3850 ekran kartı aldım. biostan crossfire yapıyorum bilgisayar açılıor ekran kartının 2 sini bir görüyor onboard driverlerini kuruyor ve reset atıyor acaba vista crossfire desteklemiyormu? yoksa ekran kartım mı desteklemiyor??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doganays -- 7 Aralık 2008; 18:27:51 >
  • Bizdeki model Rev.1.0. Aldığımızdan beri ciddi bir problemi var.

* BIOS'ta Hiçbir HızArttırma (OC) ayarı yapmadık.
    * Disklerimiz Native-IDE olarak çalışmakta.
    * BIOS'umuz F3.

WinXP, \Windows\System32\Config\System registry dosyasının bozuk olduğunu söyleyip açılmıyor. Birkaç üstüste zar zor açılıyor. Diskin tutarlılığı güzen geçirilmesi için Chkdsk şart koşuluyor. Masaüstü gelince "Sistem kaydınız yedekten başarıyla kurtarıldı" ikazını veriyor. Sistemi kapatıp yarım saat, bir saat sonra açtığımız da bu dert aynen devam etmekte.

Akla gelebilecek bütün yöntemleri denedik bu sinir bozucu hatadan kurtulmak için. Neler yaptık?

1) Windows\Repair'deki System dosyasını \Config'e iade ettik. Bozulmalar ve ikazlar yine devam etti. XP cd'den kurtarma (R) modunu çalıştırdık. O da nafile.

2) RAM'lerimiz 2 + 2 GB Kingston. Onları ayrı ayrı da, Single ve Dual Channel'da da denedik. Beyhude.

3) WinXP SP3'den sonra SP2 de aynı derdi verdi.

4) BOOT.INI'ye /noexecute=optin 'i ekledik ki, işlemcimiz (Athlon 5000+) "buffer overflow protection" modunda çalışsın. Bu da işe yaramadı.

5) Kurtarma Konsolu'nda "CHKDSK /p /r" yaptık disk düzelsin diye. Yine aynı.

6) Format attık. XP'yi bilmemkaçıncı kez yeniden yükledik. Yine aynı.

7) Bezmiştik, yeni bir disk satın aldık(75 ytl verdik). Tahmininiz doğru: Yine SYSTEM registry kovanı bozuk hataları çıkmaya yepyeni bu diskimizde de devam etti.

Maalesef bu anakartın bazı üretimlerinde işbu hatanın olduğunu acı şekilde öğrendik(Klasik olarak: "Hep bizi bulur" bile dedik). Dünyada aynı dertten muzdarip tek biz değilmişiz:

http://forums.tweaktown.com/271185-post25.html
    http://forums.tweaktown.com/f69/ga-ma78gm-s2h-problem-28391/
    http://forums.pcper.com/showthread.php?t=456645
    http://www.computerbase.de/forum/showthread.php?t=493677
    http://www.wintotal-forum.de/index.php?topic=149437.0
    http://www.gigabyte.com.tr/forum/viewtopic.php?f=33&t=26169
    http://forum.gigabyte.fr/index.php?topic=4182.0
    http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?p=14721174#post14721174
    http://forums.tweaktown.com/268892-post17.html
    http://forums.hexus.net/1526021-post1.html
    http://www.intelforums.net/showpost.php?p=4309325&postcount=8

Bu kaynaklarda önerilerin, çabaların (PSU, disk, RAM, işlemci değişimi, testleri, BIOS ayarları) hiçbiri fayda etmediğini görebilirsiniz. Biri sonunda GigaByte'a geri göndermiş anakartı, yenisini yollamışlar. Artık bu hatadan kurtulmuş. Mutluymuş, mesutmuş.

Dert bu işte: Anakart RAM, Disk kullanımında ciddi tutarsızlık meydana getiriyor ve böylece Windows'un her kullanımda SYSTEM adlı registry hovanını (Hive) ve diğer bazı dosyaları tahrip ediyor.

Bizim de anakartımızı GigaByte'a/servise geri iade etmemiz şart oldu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkertezcan -- 13 Aralık 2008; 12:34:04 >

• 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.