Şimdi Ara

Gigabyte MA78GM-S2H kullananlar buraya (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.283
Cevap
5
Favori
97.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Monitor+tv de denemeler yaparsanız sorun yaşama ihtimaliniz daha fazla

TV yi tek olarak takın pc açılıp görüntü aldıktan sonra çözünürlüğü ekran kartı menüsünden 720p veya 1080p gibi hazır HDTV formatlarına ayarlamaya çalışın, farklı çözünürlükler deneyin mutlaka düzgün görüntü almanız lazım.

Tabiki önce ekran kartı sürücülerinin güncel ve sağlam olduğundan emin olun, CD ile gelen sürücüler sorunlu olabilir.
  • mastor1 Teşekkür ederim. Bios F3 kartın kendi cd'si ile gelen sürüm güncellemedim zira sistemi hemen hemen 2.5 aydır kullanıyorum geç açılmanın haricinde hiç bir sorun çıkmamıştı. Ekran kartı sürücülerde kendi cd'si ile gelenleri kurmuştum onuda hiç güncellemedim. ATI8.5 yoksa8.4 mü tam olarak bilmiyorum. Güncelleme yapmaya çalışayım, sormak istediğim güncelleme yapmadan önce eski sürümü silme gibi birşey olmuyor değilmi? yeni sürümü indirip eskisinin üstünemi kuruyor? Saygılar sunarım.
  • sn akkaynak

Sadece ekran kartı sürücülerini güncelleme yeterli, tabiki diğer ses vs. diğer sürücüleri de güncellemek faydalı olacaktır

Fakat Bios güncelleme işine girmenize bir şey diyemem bence gerek yok. Bios sürüm güncellemesinin ne gibi faydalar sağladığını araştırıp size onlar gerekiyorsa yapmak lazım.

Sürücü güncellemede yeni gelen eskiyi kendi siliyor veya üstüne ekleniyor yani uğraşmanıza gerek yok yeniyi yükleyin yeter.

Benim ilk yüklediğim CD de gelen eski grafik sürücüdeki sorun TV yi başka bir inputa geçirip geri döndüğünüzde HDMI sinyali kayboluyordu pc yi reset etmek gerekiyordu.

Yani mesela pc den film izlerken uydu scartına geçiş yapıyorsunuz 2 dakika uydu izleyip tekrar pc ye döndüğünüzde HDMI da sinyal yok alınıyordu. Driver update yapınca sorun kalmadı mayıstan beri sorunsuz.

• Çok teşekkürler hemen yüklüyorum.
  • Merhaba arkadaşlar bende bu anakartı yeni aldım v1.1 amd5200+ ve 3*2Gb 800 Mhz Veritech ramle vista ultimate 32 bit kurdum.
    sorunsuz çalışıyor ancak rami 3 Gb görüyor. CPU-Z ile baktığımda 6 gb diyor.
    Bu sorun acaba biosun biryerinden aşılıyor mu yoksa işlemciden dolayı mı her slot 1 Gb ın üstünü görmüyor.
    Bilen bir arkadaş varsa ve cevaplarsa sevinirim.
  • ATI'nin en son sürücüsünü sitesinden yükledim (8.9) Bu sefer Monitörden ayarlayıp lcd'den görüntüyü aldım yalnız iki sorunum var; Birincisi anlamadığım, lcd'de görüntü 800x600 olarak geldi zira monitörde ikende aynı idi sonra ben ATI'den çözünürlüğü arttırmak istediğimde bir türlü artmadı yani 1920x1080 yaptım lcd'den görüntü gitti ve monitöre geldi aynı zamanda monitördeki görüntüyü yapmış 1920x1080 sonra ben hayır deyip tekrar lcd'ye otomatik döndüm busefer hepsini denedim 768P-720P-1080P Hiç birini LCD'de kabul etmedi. Ben daha sonra monitörün kablosunu ayırayım dedim monitörüm 22" PC'nin DVI çıkışından bağlıyorum kablo DVI/HDMI zira monitörün HDMI girişi var. Bu sefer yine aynısı oldu yani değişen bir şey olmadı yine 720x480 olarak masaüstünü görüyorum tekrar denemelerimde aynı şekilde yükseltmiyor ve eski konumuna dönüyor. Daha sonra HD Filmleri açayım dedim 720P lerde hiç bir sorun olmadı gayet güzel oynatıyor LCD'de ve görüntüde çok iyi ama 1080P lerde görüntüde arada takılmalar yaşadım ve ses te de takılmalar oldu; Anlayamadığım ve sormak istediğim ikinci sorunda bu; Monitörde iken hepsini akıcı biçimde oynatan bu PC niçin LCD'de böyle sinir bozucu oldu anlamadım. ve ikinci anlamadığım başta bahsettiğim gibi, ben masa üstü çözünürlüğünü 1920x1080 yapmadan daha doğrusu yapamadan 480P'de HD'leri oynattım bu herkezde böylemi oluyor yoksa bizde bir yamuklukmu var? Bu arada sistemim, Ana kart malum AMD5600+2X1000kingston ram Kullandığım HDMI kablosu monitör ile gelen kablo Arkadaşlarımdan yardım bekler saygılar sunarım.

• @Z-DGİ 2 ay tatildeydim ben o yuzden cevap vermedim kusura bakma .Bios goruntusu nasil aliniyor direk prsc tusu ile oluyormu karti alan sorun yasayan cok kisi var.Ama bu kadar kötü bir kart degil bence gayet memnunum ben.Bu elktronik isi sansa dayali gibi valla arkadaslar 2 kisi tipa tip ayni sistem topluyor birinde hersey duzgun otekinde sorunlar bitmek bilmiyor kismet isi valla.
  • Aynı anakartı bende aldım fakat team extreem ramlerle ilgili uyum sorunu var sanırım herşeyi denedim hdd işlemci dvd değişimi falan düzelmedi iade ettim orada denediler çalıştı standard bir ramle
    eğer alacak arkadaş varsa ram konusunda dikkat etsinler
  • quote:

Orjinalden alıntı: cobra060

Merhaba arkadaşlar bende bu anakartı yeni aldım v1.1 amd5200+ ve 3*2Gb 800 Mhz Veritech ramle vista ultimate 32 bit kurdum.
    sorunsuz çalışıyor ancak rami 3 Gb görüyor. CPU-Z ile baktığımda 6 gb diyor.
    Bu sorun acaba biosun biryerinden aşılıyor mu yoksa işlemciden dolayı mı her slot 1 Gb ın üstünü görmüyor.
    Bilen bir arkadaş varsa ve cevaplarsa sevinirim.

aynı sorun bendede var benim de 4*1 667 mhz fakat 3 görüyor tahminimce vistadan kaynaklı bişey
  • quote:

Orjinalden alıntı: Z-DGİ

Yaklaşık 10 saattir açık pc ve şuanki sıcaklıklar,

Gigabyte MA78GM-S2H kullananlar buraya

ya arkadaş bende cpu sıcaklığı el yakıyor 85 ne yapalım nedendir acep
  • Anakart alayım derken bu başlık ilgimi çekti. Özellikler açısından anakart iyi güzel ama bayağı şikayeti olan var. Sonuç olarak bu anakartı alayım mı almayayım mı tereddütte kaldım.
  • Sevgili Arkadaşlar bu topiği baştan sona kadar okudum sormak istediğim konu ile bilgi bulamadım. Şöyle ki; Bu kart çıkışları aynı anda hem DVI hem HDMI kabloları takılı iken hem Monitörde hem LCD'de görüntü sorunsuz olarak alabilen varmı? ben yapamadım. Birde LCD'den bir türlü 1920x1080 çözünürlüğü alamadım ATI Görüntü ayarlarında HDMI/HDMI kablo takılı olduğunda SONYTV diye algılıyor ve orada yazıyor fakat bir türlü FullHD olmuyor. Monitörde iken hiçbir sorun yok istediğin çözünürlüğe ayarlayabiliyorsun ama LCD'de bir türlü yapamadım. LCD Ekranım SONY KDL40X3500 sölendiğine göre PC bağlantısında en az sorunları olan TV ama bir türlü olmadı. Özellikle benim LCD'yi bu kartla kullanan yada başka marka LCD ile kullanan arkadaşlardan yardım bekliyorum. Saygılar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: akkaynak

Sevgili Arkadaşlar bu topiği baştan sona kadar okudum sormak istediğim konu ile bilgi bulamadım. Şöyle ki; Bu kart çıkışları aynı anda hem DVI hem HDMI kabloları takılı iken hem Monitörde hem LCD'de görüntü sorunsuz olarak alabilen varmı? ben yapamadım. Birde LCD'den bir türlü 1920x1080 çözünürlüğü alamadım ATI Görüntü ayarlarında HDMI/HDMI kablo takılı olduğunda SONYTV diye algılıyor ve orada yazıyor fakat bir türlü FullHD olmuyor. Monitörde iken hiçbir sorun yok istediğin çözünürlüğe ayarlayabiliyorsun ama LCD'de bir türlü yapamadım. LCD Ekranım SONY KDL40X3500 sölendiğine göre PC bağlantısında en az sorunları olan TV ama bir türlü olmadı. Özellikle benim LCD'yi bu kartla kullanan yada başka marka LCD ile kullanan arkadaşlardan yardım bekliyorum. Saygılar.

öncelikle hdmi ve dvi aynı anda kullanılamıyor ya dvi ve vga çıkışı ya da hdmi ve vga çıkışı kullanılabiliyor
    Eğer fullhd derken 1920*1080 çözünürlük seçilemiyor mu? bende 40w4000 ile seçiliyordu.. fullhd olmuyor derken ekranda altlarda ve yanlarda siyah boşluk kalıyorsa ati catalyst controlden ayarlayıp tam ekrana getirebiliyorsun..

• cagribey teşekkürler cevap için beni Bios F3 Cd'sinde gelen yüklü onula ilgili olabilirmi acaba? Ben TV'de 480P çözünürlüğün üstüne çıkamadım 1920x1080 yaptığımda hemen görüntü monitöre gidiyor orada yüseltiyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: akkaynak

cagribey teşekkürler cevap için beni Bios F3 Cd'sinde gelen yüklü onula ilgili olabilirmi acaba? Ben TV'de 480P çözünürlüğün üstüne çıkamadım 1920x1080 yaptığımda hemen görüntü monitöre gidiyor orada yüseltiyor.

ilk önce ati driverlarının son versiyonunu yükle olmassa bios update edersin inş çözülür
  • Akşam herkese cevap vermeye çalışacağım arkadaşlar.
  • İyi günler Arkadaşlar, ben bu Ana Kart için C/F yapmak istiyorum yani ex olarak bir Ekran Kartı ilave etmek istiyorum söylendiğine göre HD2400 ve HD3400 olduğu söyleniyor şu anda bir araştırma yaptım piyasada yaygın olrak SAPPHIRE'nin BU Ekran Kartı çok var HD3400 hiç yok. Acaba HD3450 çalışırmı hiç deneyen arkadaş oldumu yada hiç C/F ( Crossfire) yapan arkadaş oldumu? Bu konuda deneyimlerinizi bu topiğe yazarsak sanırım bu kartın tüm kullanıcıları için iyi bir bilgi kaynağı olacaktır.
    -

• bu anakart ile phenomlardan tam kapasite yararlanabiliyormuyuz?
  • Evet yararlanabilirsiniz Phenomlarla 1080 ram ve 64bit olması kaydıyla 8GB kadar çıkabilirsiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: xanadu28

Bu kartla direk hdmi-hdmi kablo ile hiçbir dönüştürücü filan kullanmadan LCD Tv sini monitor gibi sorunsuz kullanabilen var mı?? varsa yaptıklarını bi anlatsın lütfeeennnn

Arkadaşlar bu anakartı ATI HD 3870 GDDR4 ile kullanıyorum.İşletim sistemim XP PRO.Philips marka televizyonumda ekran kartının HDMI çıkışı ile tv nin HD1 girişine takıyorum.Ve sorunsuz bir şekilde her istediğim çözünürlükte görüntü alıyorum.Yalnız ses ile ilgili problemim var.Şöyle ki,LCD tv den ses alabildiğim halde denetim masasında yada desktop da saatin yanında Realtek ses denetim programını bulamıyorum.Ve bilgisayarı her açtığımda "High definition Audio veri yolundaki ses aygıtı" diye yeni donanım bulundu diyor.Anakartın CD si dahil internetten bulduğum tüm Realtek sürücülerini indirmeme rağmen sorunu çözemedim.Bana yardımcı olacak arkadaş çok hayra geçer vallaaa..Mikrofon bağlıyorum pc ye ama ses denetimini açamadığımdan onu da aktive edemiyorum.Çok acil sesli görüşme işini halletmeliyim arkadaşlar.O yüzden şu ses sorununu bi halledelim.

• 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.