Şimdi Ara

gigabyte kartta işlemci fanı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bende gigabyte ga-8I945P-G-RH marka ana kart var bu anakrta takılı olan işlemcinin fanına ne speed fanla nede kendi yazılımı ile müdahale edemiyorum.fan hızını değiştiremiyorum.benmi hata yapıyorum yoksa bu anakar fan hızına müdahale etmeye izin vermiyormu.şimdiden teşekkürler.

• Kardeş EasyTune kullanıyorsan ayarlar şu şekilde yapılacak.Ben EasyTune5 kullanıyorum(Anakartla gelen proğram).Proğramı açtığına Smart Fan'a giriyorsun.Oradan Hardware Monitör.Orada sol tarafta CPU Fan Settings.Orada en altta.Yanında yüzde işareti olan sayıyla oyna.O kabul ettiğin dereceden sonra fan % kaç kapasiteyle çalışacak.Eğer onu artırırsan fanın hızıda artması lazım.Herşeyi yaptın olamıdıysa ya senin fan(intelin stok fanından bahsediyorum) dört pinli değil, ya fanın hız kontrolcüsü (en sağdaki) bozuk.
  • fanın hızını artırınca zaten sesini duyabiliyorsun
    özellikle 45'den sonra tiz bir ses geliyor kasa içinden
    hiç 100 yapmadım ama bir deneyeceğim birazdan
  • Kardeş %100 e kadar çekmene gerek yok.En üstte %100 iareti varya.Onun altındaki dereceyi azalt.Bu dece şu anlama geliyor.Mesela senin cpu 50C ve sen onu 45 yapıp ok dedin.45C den sonra %100 çalış demiş oldun.45C nin altına düşüree kadar %100 çalışır.Sonra normal ayara döner.Az önce bahsettiğim konuya gelirsek en alttaki ayarı %45 yaptın hemen üstündeki dereceyide 30C yaptın(ki bunlar benim ayarlarım).Onunüstündeki dereceyi de 55 yaptın.Bunlar şu anlama geliyor.Cpu sıcaklığı 30C olana kadar fan çalışmayacak.Sonra 30-55C arasında %45-%99 arasında otomatik artacak(mesela benim işlemci şu an 41 derece ve 2050rpm).55C ve üzerinde %100 çalışacak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hkacmaz

Kardeş %100 e kadar çekmene gerek yok.En üstte %100 iareti varya.Onun altındaki dereceyi azalt.Bu dece şu anlama geliyor.Mesela senin cpu 50C ve sen onu 45 yapıp ok dedin.45C den sonra %100 çalış demiş oldun.45C nin altına düşüree kadar %100 çalışır.Sonra normal ayara döner.Az önce bahsettiğim konuya gelirsek en alttaki ayarı %45 yaptın hemen üstündeki dereceyide 30C yaptın(ki bunlar benim ayarlarım).Onunüstündeki dereceyi de 55 yaptın.Bunlar şu anlama geliyor.Cpu sıcaklığı 30C olana kadar fan çalışmayacak.Sonra 30-55C arasında %45-%99 arasında otomatik artacak(mesela benim işlemci şu an 41 derece ve 2050rpm).55C ve üzerinde %100 çalışacak.

söylediklerinin hepsini ben zaten biliyorum
    sadece sesini denemek için yükselttim sonra tekrar aşağı indirdim

bold yaptığım yerler biraz yanlış olmamış mı, o fan her halükarda çalışır

• hkaçmaz kardeş teşekkür ederim oldu.
  • Şimdi benim fanlar anakarttaki chip sayesinde otomatik ayarlanıyor( kitapçıkta böyle yazıyor belki herkesinki de böyledir. ) Ben speedfan ve everst yükledim tık yok. Yani değiştiremiyorum. Şimdi arkadaşın dediği programı yüklicem denicem. Ama bu programı silince fan eski ayarlarına döner mi? Sıcaklık ayarı bozulmsaın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KASA-ANAKART-CPU-GPU-RAMLER
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 90alper90
    bu easytune 5 denilen program sadece gigabyte destekliyor.senin anakar t nedir.
  • İntel
  • quote:

Orjinalden alıntı: 90alper90

İntel

yine de bir kere olsun dene, zarar çıkmaz ama çalışmazsa sürpriz olarak görme
  • dostum bende 8i945p-g gigabyte anakart var.yani seninkiyle aynı sayılır bios ayarlarından smart fan özelliğini etkinleştirdin mi easy tune bunla eşdeğer çalışıyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.