Şimdi Ara

$$$ GIGABYTE GTX 7xx WindForce 3x Klübü (Bilgi,Paylaşım,Yardımlaşma Konusu) $$$ (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.265
Cevap
8
Favori
39.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kaan0101

hayırlı olsun dostum sıcaklıklar çok iyi soğutma knusunda başarılı zaten wf3 ler nvidia nın boost hızları küsüratlı olur yani amd deki gibi tam sayı olmaz bir sorun teşkil etmiyor driver sorununu bir ara bende yaşadım geçici olarak gtx 660 kullanmıştım geçen haftalarda bf3 te renler birbirine girip kartı kilitliyordu bir önceki drivera döndüğümde sorun ortadan kalktı karttan kaynaklı bir problem değil yaparsın artık şöyle güzel bir oyun testi :D

sagol dostum.
    fakat hala kafamı kurcalayan noktalar var.
    ben karta o.c yapmadım.
    gpu clok 1137
    bosstlu halıde 1189
    nasıl oluyorda 1228 mhz oluyor gpu hızı ?
    onu çözemedim.

www.nvidia.com.tr de driver arattığımda,
    en son surucu 7 serisi 770 için 320.18 gözüküyor ve onu direk indirebiliyorum.

ne yapmam lazım hangi sürücüyü indirmeliyim kartıma göre

win 7 64 bit
    7 serisi 770 şe uygun olarak.
    ve nerden indiririm whql onaylı eski sürüm driverları.
    buldum sımdı eskı drıverları ındırecegım yeri
    http://www.guru3d.com/files_categories/videocards_nvidia_geforce_vista_%7C_7.html

gpu-z son surumu kartıma uygun olan versiyon kurulu
    http://www.techpowerup.com/downloads/2244/techpowerup-gpu-z-v0-7-1/

msi afterburner
    son surumu kurulu.
    http://www.guru3d.com/files_get/msi_afterburner_beta_download,8.html
    http://www.guru3d.com/files_get/msi_afterburner_beta_download,10.html

çözemedim nerde terslik var.
    amd suruculerını tamamen kökten kaldırdım.
    gpu-z yı msi afterburneri kaldırdım.
    driver sweper ıle tum amd suruculerını kaldırdım.

yerine temiz kurulum yaptım nvdıa drıverını.
    sonrasında gpu-z kurdum
    msı afterburner kurdum.
    msı after burnerdan voltaj unlokk tıklerını koynmadım.
    hıc bır saat artısı yapmadım.

nasıl oluyor anlamıyorum su 1228 mhz gpu hızı.

314.22 whql driverını yükleyip deniyimmi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 14 Haziran 2013; 10:29:54 >

• tamam işte gpuz de gösterilen değer reel bost değeri değil misal sen oc yapsanda oc yaptığın değer ile kartın yükte gösterdiği değer gpu-z de farklı görünür yaptığın oc miktarını ve kartın hızını sadece kart yüke girdiğinde görebilirsin zaten yapılabilecek herşeyi yapmışsın eski bir sürücü kurup yeni çıkacak sağlam driverı bekleyeceksin
  • quote:

tamam işte gpuz de gösterilen değer reel bost değeri değil misal sen oc yapsanda oc yaptığın değer ile kartın yükte gösterdiği değer gpu-z de farklı görünür yaptığın oc miktarını ve kartın hızını sadece kart yüke girdiğinde görebilirsin zaten yapılabilecek herşeyi yapmışsın eski bir sürücü kurup yeni çıkacak sağlam driverı bekleyeceksin

oh be içimi rahatklattın dostum.
    yani sonuç olarak 1228 mhz gpu hızı normal bir değer bu kart için.
    surucuolarak eski driver olan 314.22 whql driverını yükleyip deniyimmi ?
    bu benim kartada uygunmudur.

• estağfurullah daha önce bende araştırmıştım ve hatta 680 top kullanırken reelde 1202 olan gpu boost yükte 1262 oluyordu zaten sıcaklık çok artarsa es kaza 70 üzerinde kart hızını düşürüyor

senin kart yeni seri olmasına rağmen 314 sürücüsünde bir problem olmaz büyük ihtimal gk104 gpu lu çünkü
  • 1228 GPU hızı iyiymiş :)

Cızırtı olayına bakabildiniz mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

1228 GPU hızı iyiymiş :)

zaten benım kasada cok fan var; h100i ninde fanlarını quiet moda alsamda baya ses çıkartıyor kasa.
    yani duymam imkansız gıbı bısey.

hatta yan kapağı açtım kulağımı dayadım ekran kartına duyamadım cızırtı sesi.
  • quote:

estağfurullah daha önce bende araştırmıştım ve hatta 680 top kullanırken reelde 1202 olan gpu boost yükte 1262 oluyordu zaten sıcaklık çok artarsa es kaza 70 üzerinde kart hızını düşürüyor

senin kart yeni seri olmasına rağmen 314 sürücüsünde bir problem olmaz büyük ihtimal gk104 gpu lu çünkü

bilgiler için çok teşekkür ederim dostum

• rica ederim bende almamak için kendimi zor tutuyorum ama almayacağım kart
  • quote:

rica ederim bende almamak için kendimi zor tutuyorum ama almayacağım kart

alırsan bunun 4 gb lık modelini al bence.
  • hocam gtx780 alsan eyvallahta hd7950 satılıp alınacak kartmı alla seven
  • quote:

Orijinalden alıntı: solid

hocam gtx780 alsan eyvallahta hd7950 satılıp alınacak kartmı alla seven

garıp olmus cıdden.

@SaLVaToRe

cıdden neden boyle degısıklık yaptınız hocam ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SaLVaToRe

quote:

Bende, 4 GB' lığını bekliyorum.Geçen bir mesajınızda, NOVA ile konuştuğunuzu ve 4 - 5 ay gibi sürelerden bahsedildiğini söylemiştiniz.Ona da mesaj yazdım ama, görmediniz sanırım.

Uzun gitmesi açısından mı, 4 GB tercih edin diyorsunuz ? Çünkü; dediğiniz gibi 4 - 5 ayı bulacaksa, bekleyemeyeceğim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bonser24

quote:

garıp olmus cıdden.

@SaLVaToRe

cıdden neden boyle degısıklık yaptınız hocam ?

gtx 1400 1450 olsa asus o.c modeli onu alırdım.
    fakat bana göre cok yüksek fiyatı.

nvidia deneyim dedim uzun yıllardan sonra. aslında bf3 de aşırı bır fps farkı goremedım açıkçası. sabah 3-4 saat oynadım. 7950 o.c lu halde ıken asagı yukarı aynı fpslerı verıyordu. Bende pek anlama veremedim açıkçası.

hemde 3d gözlük olayını merak ediyorum.

eğer tatmin etmezse satarım 2 ci el bu kartı , ilerde fiyatıda dusunce dedıgım kartı alırım.

birde bu kartı seçme nedenlerinden biri 3 sene garantili oluşu, 2 cisi ise artık o.c yapmıcagım ekran kartına öyle bir karar aldım. sürücüleri daha iyi dedik daha ilk elden yedik nvidia sürücü olayını.

3 oyunda cabası oldu.
    kartı ıstedıgım fıyata satabılırsem cebımden 450 tl cıkmıs olucak.
    hemde kart yenılenmıs oldu böylelikle.

şimdi gtx 670 se okadar laf soyledık.
    alsam olmazdı.
    zaten performansı bellı o kartın.
    gtx 680 de benim eskı kartımdan daha iyi birkart.
    gtx 770 de gtx 680 den daha iyi olunca
    böyle bir karar verdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: R£DSTON£

quote:

Orijinalden alıntı: SaLVaToRe

quote:

Bende, 4 GB' lığını bekliyorum.Geçen bir mesajınızda, NOVA ile konuştuğunuzu ve 4 - 5 ay gibi sürelerden bahsedildiğini söylemiştiniz.Ona da mesaj yazdım ama, görmediniz sanırım.

Uzun gitmesi açısından mı, 4 GB tercih edin diyorsunuz ? Çünkü; dediğiniz gibi 4 - 5 ayı bulacaksa, bekleyemeyeceğim.

allıyorum bunu pişman olurmuyum ilerde diye. 4 gb olanı yakın zamanda ülkemize gelirmi dedim. novanın muduru sezgın bey bana 4-5 ay bulur dedı. bende aynen dedıklerını aktardım burada.

vallahi size kaldımıs bekleyip beklememek.
    diyelim bu yazılanlar tamamen zıt yönde gelişti 1 ay sonra geldi kart vede aradaki fiyat farkı 200 tl. değicekmi değmicekmi. bence 4 gb diye extradan 200 tl daha verilmez. zaten bu 2 gb olanın bıle fiyatı 900-950 tl olmalıydı.

crysis3 ve yeni çıkacak oln gtaV vede dıger oyunları kasdederek 4 gb olması daha iyi olur diye düşünüyorum.

dun sadece metro harıtasında bf3 oynadım 1600 kusurlarda vram kullnımı oldu.
    diğer oyunları daha denemedim.

crysis3 de 2xmsaa acınca kullnılacak vram mıktarını bende merak edıyorum açıkçası.
    daha hitman oyununu indirip kurmadım. ondada vram bayağı kullnılıyor diye okudum.

• quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

1228 GPU hızı iyiymiş :)

Hocam bu cızırtı benim kartta vardı(wf gtx 670), fan sesi %60 ta iken garip bir ses yapıyordu, fan hızını %55 ya da %65 yapınca cızırtı gelmiyordu, açıkçası kulak tırmalıyordu.
  • Evet bende dediklerinizden korkuyorum açıkçası. 2 GB V-RAM şu an bile dolmak üzere, hatta CRYSIS vb. oyunlarda doluyor, kartın gücü yetmiyor orası ayrı.

4 - 5 ay sonra gelecekse zaten bekleyemem. Birde dediğiniz gibi, 200 TL gibi farklar çok astronomik farklar olur.

Bu arada MSI GTX 770' lerde NOVA' ya giriş yapmış, duruma göre onlarda iyi seçenek gibi.LIGHTNING özellikle alınası duruyor.Bakalım, şu son 20 günde fiyatlar ve kartların piyasaya gelmesi açısından neler olacak ?

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=9173 - MSI GTX 770 LIGHTNING

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 14 Haziran 2013; 16:11:25 >

• TheTurk61 T kullanıcısına yanıt
    Benim de wf gtx 670 de oluyordu. Ama oyuna girdiğimde yani yük altında.
  • Vatan
    %25 İndirim
    1.210 TL

%30 İndirim
    1.129 TL

Nova
    Nakit / Havale Fiyatı : 1.163 TL

Utan Vatan, NOVA nın normal fiyatı ile aradaki farka bakın (%30)

%25 e hiç girmemek lazım.
  • VATAN artık çığrından çıktı.Özellikle; ekran kartı ve ram fiyatları aldı başını gitti.Ya tamamen saçmalık. Bazı ürünleri tamam lafım yok ucuza geliyor.Ama; donanımcıların en çok rağbet gösterdiği ekran kartı pazarında, son zamanlarda resmen kendi kendini vurdu VATAN, ta ta ta tan !!! (BATAN !)

Birde; ayriyeten şu dikkatimi çekti.MSI' ların garantisi de 3 yıl. GIGABYTE WF 3x' te güzel, ama LIGHTNING' de iyi.1100 TL seviyesine falan inse, çok güzel olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 14 Haziran 2013; 19:04:57 >

• hocam benide yaz klübe yarın gelicek kart sanırım sen kartı novadan almıstın hangi oyunlar geldi sana bende novadan aldım sitede bakıyorum kargolanıyor yazıyor adam bügün yolluyorum dedi büyük ihtimalle güncellemeyi unuttu
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.