Şimdi Ara

GIGABYTE GTX 760 OC WindForce 4GB rev 2.1 KULLANANLAR İÇERİİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Sorun değil hocam ne demek

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

İnşallah sorununuzu çözersiniz hocam , şu an yaşadığınız siniri tahmin edebiliyorum

Orijinalden alıntı: false shepherd

Windforce 780 Ti bile sessiz ve sıcaklıkları iyi; 670 Windforce'un sesli olma ihtimali yok. Kullanmıştım ben de.
    Tabii yüksek devirlerde bazen zırıltı sesi gelebilir. WF'nin öyle bir huyu vardır, ama o devirlerde kullanılmayacağı için problem olmuyor.

670'lerde coil whine de vardı.Ondan da olabilir.

Orijinalden alıntı: false shepherd

Windforce 780 Ti bile sessiz ve sıcaklıkları iyi; 670 Windforce'un sesli olma ihtimali yok. Kullanmıştım ben de.
    Tabii yüksek devirlerde bazen zırıltı sesi gelebilir. WF'nin öyle bir huyu vardır, ama o devirlerde kullanılmayacağı için problem olmuyor.

Bilemiyorum hocam ama sesliydi işte ihtimal değil olanı söylüyorum devir yüksek değilkende sesliydi yoksa hangi soğutucu yüksek devirde ses yapmaz ki oto fanda ikende kendim manuel yapsamda aşırı ses yapıyordu böyle oluncada çok tutmadım elimde

Ayrıca sizin kaçıncı 780 Tİ oldu ve onca soruna rağmen yinede gigabyte tercih etmişsiniz başka kart alma imkanınınız olmadı mı çünkü aldıklarınız daha doğrusu 780 Tİ kartlarında düzeltilemeyen bir sorun var ve halada devam ediyor herhalde 780 Tİ stokları bitene kadar devam edeceksiniz ondan sonrada garantiden yeni seri karta geçeceksiniz sorunsuz olsunda varsın sesli çalışsın sorun değil ama sanırım son kartınızdada artifact var hal böyle olunca Windforce 780 Tİ serin ve sessiz olsada düzgün kullanamadıktan sonra neye yarar ?
    //ASUS RTX 5080 TUF OC 16 GB GDDR7//MSI MPG Z690 EDGE WIFI DDR4//İNTEL RAPTOR LAKE CORE İ7 14700K 20 CORE 28 THREAD 5.8 GHZ//GSKILL RİPJAWS V 32(4X8)GB DDR4 4000 MHz CL18//NZXT KRAKEN X62 280 MM AIO//KİNGSTON KC3000 1 TB PCIe 4.0 NVMe//KİNGSTON FURY RENEGADE 2 TB PCIe 4.0 NVMe//KİNGSTON KC3000 2 TB PCIe 4.0 NVMex2//SAMSUNG 850 EVO 250 GB//SAMSUNG 860 EVO 500 GB//ASUS ROG STRİX XG27AQDMG 27" W-OLED 240 Hz 2K G-SYNC HDR//CORSAİR AİR 540 WHİTE EDİTİON//SEASONIC 1000W PLATINUM//ASUS ROG STRİX SCOPE II ROG NX SNOW SWİTCH RGB//LOGİTECH G502 HERO LIGHTSYNC 25600 DPI RGB//RAZER BLACKSHARK V2 PRO 2023 WİRELESS 7.1 SURROUND//WİNDOWS 11 X64 PRO 23H2///

• Senin kartta sorun vardır. Windforce'un sesli olma ihtimali yok, ben de kullandım 670 versiyonunu.
    Windforce'larda, özellikle yüksek devirde gelebilen cızırtı-zırıltı problemi başka bir konudur. "Soğutucular yüksek devirde ses yapar" anlamında söylemedim onu. "Sendeki problem belki odur" dedim, değilmiş.

780 Ti'ları garantiden değiştirdiler. İlk 1 aydaki ayıplı ürün/DoA muhabbeti bitince, iade/değişim tercih hakkı verilmiyor biliyorsun. Para iadesi yapmaları için, ellerinde 780 Ti Windforce kalmamış olması gerekiyor. Veya aynı sorun yüzünden 3 kere garantilik olması lazım, onla da tekrar uğraşamayacağım. (Değişen kartlardan biri, başka bir sorundan bozulan referans modeldi. O yüzden, iade için WF'yi 2 kere daha garantiye götürmem gerekir...)

Oyunlarda önemli bir sorun çıkmıyor gibi görünüyor. O nedenle, 780 Ti stokları bitene kadar kullanıp, para iadesi alacağım.
    Gerçi bu son verilenin de GPU'su ağır takoz çıktı, içim buruk kullanacağım.. nvidia gizlice A1 revizyon 780 Ti üretti ve giga, non-oc wf'lerde mi kullandı nedir Ki A1'lerin bile daha iyi çıkanları vardı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 19 Ağustos 2014; 23:56:42 >

• Hayırlısı olsun diyelim.

Hem son gelen hemde daha öncekiler max hangi hızlarda uzun süreli stabil kalabiliyordu gerçi 780 Tİ lar 780 ler kadar kolay oc olamıyorlarsada(özel pcbli modelleri ayrı tutuyorum onlarda değişen bir durum yok ama diğer özel soğutmalı ref yada non-ref. pcbli ti lardaki oc frekansları genelde 1200-1215 mhz civarında daha üzeri için classfied-matrix gibi kartlar gerekiyor ama 780 lerdeki ortalama frekans genelde 1254 ve üzeriydi) en azından 1200 mhz görülebilecektir diye düşünüyorum hem windforcelerın pcbsi sanırım referans ile aynı ve bu nedenlede Nvidia tarafından konulan limitin dışında voltaj artırımıda yapılabiliyor asusda ise dıgı+vrm için böyle bir seçenek yok(daha doğrusu Tİ için var ama soğutucu yetmiyor 1.2 v üzerinde) ve Tİ modelinde default voltaj 1.187 v(1098 mhz boost) voltaj artırımına en fazla +75 mv izin verirken bunu uygulasamda voltaj yine 1.187 v kalıyor sanırım ASUS katı bir limit koymuş Tİ modelinde buna karşın yani bir nevi default voltaj ile 1200 mhz boost/7500 mhz bellek hızlarında sorun çıkarmadı kart gerçi 1100 mhzdeki performansıda gayet yetiyor ama yinede denemeden durulmuyor.

A1-B1 deki iyileştirme/değişimleri pek araştırmadım ama 780 kartlara elpida bellek kullanmasalar daha iyi olacaktı halbuki amaç maliyeti düşürmekse 780 lerin fiyatıda öyle ucuzda değil peki elpidalar ile neyi amaçlıyorlar çözemiyorum 780 B1 revizyonlar iyi oc olurken bellekler fazla gidemediğinden bir nevi kartı frenliyor gerçi bellek hızının etkisini daha çok benchlerde görsekte yinede en azından elpida yerine samsung bellek kullanabilirlerdi zaten çoğu sitede bunun üzerinde durmuş mesela poseidon 780 güzel bir tasarıma sahip ancak bellekler sıvı soğutma olsada olmasada 6500 üzeri çakılıyor haliylede gpuyu iyi çıkmama ihtimaline karşın en azından bellekleri 7 ghzde tutmak gpudan olan kaybı azaltacaktı hem belleği takoz hemde üstüne gpusu takoz olan denk gelirse o zaman durum çok kötü olabiliyor.
    //ASUS RTX 5080 TUF OC 16 GB GDDR7//MSI MPG Z690 EDGE WIFI DDR4//İNTEL RAPTOR LAKE CORE İ7 14700K 20 CORE 28 THREAD 5.8 GHZ//GSKILL RİPJAWS V 32(4X8)GB DDR4 4000 MHz CL18//NZXT KRAKEN X62 280 MM AIO//KİNGSTON KC3000 1 TB PCIe 4.0 NVMe//KİNGSTON FURY RENEGADE 2 TB PCIe 4.0 NVMe//KİNGSTON KC3000 2 TB PCIe 4.0 NVMex2//SAMSUNG 850 EVO 250 GB//SAMSUNG 860 EVO 500 GB//ASUS ROG STRİX XG27AQDMG 27" W-OLED 240 Hz 2K G-SYNC HDR//CORSAİR AİR 540 WHİTE EDİTİON//SEASONIC 1000W PLATINUM//ASUS ROG STRİX SCOPE II ROG NX SNOW SWİTCH RGB//LOGİTECH G502 HERO LIGHTSYNC 25600 DPI RGB//RAZER BLACKSHARK V2 PRO 2023 WİRELESS 7.1 SURROUND//WİNDOWS 11 X64 PRO 23H2///

• _____________________________
    (satıldı)satılık ASUS Z97-ARhttp://forum.donanimhaber.com/m_103316334/tm.htm (satıldı)satılık fx-8350 işlemci ve ASUS m5a97 evo r2.0 anakart=http://forum.donanimhaber.com/m_94807417/f_//tm.htm A10-7850K,MSI A88XI,THERMALTAKE CORE V1,CORSAIR CX500M,SAMSUNG EVO 840 120GB SSD,IPAD 4,LG OPTIMUS G
  • testerenecmi kullanıcısına yanıt
    Evet dostum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.