Şimdi Ara

Gigabyte gtx 460

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar elimde bu kart mevcut yaklasık 1-2 aydır kullanmaktayim. İki gündür farklı iki oyunda bilgisiyarım toplamda üç kere kilitlendi. Bunun nedeni ekran kartından olabilirmi occt programından gpu occt testine bastigimda testi 1 dakika icinde sonlandırıp tabloları veriyor ( Testin 1 saat sürmesi gerekmiyor mu ) testi hem o.c haliyle 890/1780/1800 1075CoreVoltage
    hemde 715/900/1480 haliyle denedim sonuc farketmedi. Oyunda kilitlenmenin nedeni sizce ne olabilir işlemcim de aynı şekilde phoenom x2 3,2 den cekirdekleri acip x4 3,9 olarak kullanuyorum occt linpack testinde herhangi bir sorun olmadan testi bitirdi.
    Onun dısında baska neyi test etmem lazim sizce ? güc kaynadımda everest platinum dragon 550 W ALINTIDIR : Tam yükte 12v1 ve 12v2 kanalından, %81 verimlilikte 37,5 Amper verebiliyormuş tümleşik olarak. Yine basitçe hesaplamak gerekirse 37,5 x 12 = 450 Watt yapar. Bu da OCZ Fatal1ty 550W ile aynı değer oluyor. Ama Everset markasının güvenirliği ve prestiji gözönüne alındığında, kullanıcıların gereksiz yere çekimser davranacaklarına eminim.

http://www.80plusplatinum.com/manu/psu/psu_reports/SP431_ANDYSON_AD-F580A2-YY_550W_Report.pdf

Sizce Bu Kilitlenmeler Neden Dolayı Olabilir. Ekran Kartımı Başka Hangi Programla Test Edebilirim.

• sistemde oc varsa işlemci- ram vs defaulta alıp deneyin o psuda sahtedir bilginiz olsun fatality ile karşılaştırmanız yanlış.
  • teşekkürler ilginiz için furmarkla 890/1780/1800 1075CoreVoltage stabilite test yaptim extreme burning işaretliyken belli bir süre sonra kilitlendi test. Bende 850/900/1750 1063 CoreVoltage la 1300 saniye teste devam ettim herhangi bir sorun olmadi maximum sıcaklık 76 derece oldu. Sizce kilitlenme bundan olabilir mi ? Artık düzelmişmidir. Güc kaynagım hakkında haklısınız vatandan alırken bunu vermıslerdı o zaman bu konulara pek meraklı degildim o yüzden bilmiyordum , öyle almış olduk. Bütcemi ayarladıgım zaman değiştirmeyi düşünüyorum.Şimdilik ama beni idare ediceğini düşünüyorum.

Bir de güç kaynağımın ideal olup olmadığını nasıl test edebilirim.?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spidynelly -- 2 Kasım 2010; 18:07:38 >
  • Birde msn afterburner da core voltage en fazla 1087 kadar cıkabiliyorum ama bu linkte forumdaki arkadasin ki daha yüksekhttp://img340.imageshack.us/img340/5980/950x4200x1187mvxatitool.jpg
  • eğer sorun sırf ekran kartı ise terikte sorun düzelmiş oluyor
    psu nun ideal olup olmadığını test edemessin marka kalite neyin ne olduğu bellidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hapocod

eğer sorun sırf ekran kartı ise terikte sorun düzelmiş oluyor
    psu nun ideal olup olmadığını test edemessin marka kalite neyin ne olduğu bellidir.

peki bu voltaj farkı neden kaynaklanıyordur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: spidynelly

quote:

Orijinalden alıntı: hapocod

eğer sorun sırf ekran kartı ise terikte sorun düzelmiş oluyor

peki bu voltaj farkı neden kaynaklanıyordur.

http://forum.donanimhaber.com/m_42059067/tm.htm
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gtx 760-Sapphire HD7950
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • tamam gördüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spidynelly -- 2 Kasım 2010; 18:51:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: spidynelly

teşekkürler ilginiz için furmarkla 890/1780/1800 1075CoreVoltage stabilite test yaptim extreme burning işaretliyken belli bir süre sonra kilitlendi test. Bende 850/900/1750 1063 CoreVoltage la 1300 saniye teste devam ettim herhangi bir sorun olmadi maximum sıcaklık 76 derece oldu. Sizce kilitlenme bundan olabilir mi ? Artık düzelmişmidir. Güc kaynagım hakkında haklısınız vatandan alırken bunu vermıslerdı o zaman bu konulara pek meraklı degildim o yüzden bilmiyordum , öyle almış olduk. Bütcemi ayarladıgım zaman değiştirmeyi düşünüyorum.Şimdilik ama beni idare ediceğini düşünüyorum.

Bir de güç kaynağımın ideal olup olmadığını nasıl test edebilirim.?

850mhz günlük kullanım için yeter de artar. 6870 le kafa kafaya zaten 850 de çoğu testte geçiyor

• arkadaşlar yeni bir sorun cıktı ortaya en yüksek ne kadar olur hızı diye oynarken atiyorum hızı 875 yapıyorum de acıyorum ekran kartımı gpu z nin sensorlerinde gpu core clock 405 oluyor ve occt fulmark gibi testlerde fps 50 gecmiyor. En son olarak bu gigabyte in fan ve voltaji daha fazla arttırmak icin bir arkadas bios koymus foruma onu indirip yüklemiştim bundan kaynakla bir şey olabilir mi yada. kartta bir sorun mu var acaba.

bu testlerdeki fps lerdeki düşüşler bir oluyor bir olmuyor arkadaşlar yani bir test yapiyorum atiyorum ortalama 300 fps sonra bir test yapiyorum ortalama 40 fps. Bazı testlerimde fps 300 de başlayıp sonra birden 50 ye düşüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spidynelly -- 3 Kasım 2010; 0:29:09 >
  • arkadaşım bende de aynı psu dan var ve hiçbir sorun yok.o psu nun üreticisi de andyson international diye bi oem firmasıydı.ve gerçekten de 80 plus sertifikaları var.everest sadece kendi etiketini yapıştırmış psu dan yana sıkıntın olmasın; 900/1800/4000 hızlarında birazcık voltaj vererek hiç sorunsuz kullanabildim.psu'da da, ekran kartında da ısınma da olmadı.normalde oc yi hiç sevmem ama senin konuyu görünce denedim o kart zaten güçlü bir kart, oc yapmanı önermem.inşallah ekran kartında bir sorun yoktur

• quote:

Orijinalden alıntı: Alpcan Aksoy

arkadaşım bende de aynı psu dan var ve hiçbir sorun yok.o psu nun üreticisi de andyson international diye bi oem firmasıydı.ve gerçekten de 80 plus sertifikaları var.everest sadece kendi etiketini yapıştırmış psu dan yana sıkıntın olmasın; 900/1800/4000 hızlarında birazcık voltaj vererek hiç sorunsuz kullanabildim.psu'da da, ekran kartında da ısınma da olmadı.normalde oc yi hiç sevmem ama senin konuyu görünce denedim o kart zaten güçlü bir kart, oc yapmanı önermem.inşallah ekran kartında bir sorun yoktur

teşekkürler dostum bilgilendirme için. Yeni yükledğim biosu kaldırdım şimdi deniycem umarım bir sorun yoktur kartta.Bide dostum bu 4000 hangi değer oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spidynelly -- 3 Kasım 2010; 1:14:34 >

• yeni yüklediğim biousu kaldırdım msi afterburnerdan 850/1700 memory de 2100 veriyorum voltaji 1050 yapiyorum occt testinde bir süreden sonra gpu core clock 405 Mhz düşüyor. Test dışındada ayni şey devam ediyor gpuz de 405 olarak gözüküyor. occt testindede 405 düştüğünde fps 350 lerden 160 lara düşüyor bunun nedeni ne olabilir arkadaşlar ????? vede 405 e düştükten sonra oyun actıgımdada 405 de kalmaya devam ediyor restart atana kadar böyle devam ediyor. Bir de bu occt testini kac dakika yapmamız yeterli olur ?.

Eğer karttan kaynaklı bir sorunsa kartı alalı daha 1 ay olmadi bire bir değişim yapabilirim değil mi ? sizce karttan kaynaklanan bir sorun mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spidynelly -- 3 Kasım 2010; 3:39:59 >
  • 4000 ram hızıdır.ya da şöyle söyliyeyim; ram hızını 1000 mhz yaptım.gddr5 belleklerin gerçek hızı orada yazanın 4 katıdır.yanlış hatırlamıyorsam bu da gddr5 belleklerin 4 kanal kullanmasından kaynaklanıyordu.herneyse şimdi konuya dönelim çoğu ekran kartı zorlanmadığı zaman kendi hızlarını yarıya kadar düşürür.hatta boşa alıp gpu z de beklersen 50 mhz ye kadar indiğini görürsün.şahsen benimki öyle, 50 mhz ye bile iniyor benim anladığım demek ki ekran kartın yeterince zorlanmıyor ki hızını düşürüyor.sensörlerde bir sorun olabilir diye düşünüyorum.bu konuyla ilgili benim bilgim bu kadar.daha fazla bilgisi olan arkadaşları yardıma çağırıyorum

• tamamdır hallettim arkadaşım sorunu nvdia denetim masasından güc yönetimi modunu maksimuma getirdim sorun halloldu :) o.c 850/1000/1700 1075mV de sabitledim. Bir kac test yaptim bir saat crysis oynadım vs herhangi bir sorun cıkmadı böyle devam :))
  • biraz fazla gerilim vermişsin gibi duruyor.. 850MHz @1037-1050mv gibi değerlerde sorun yaşıyor musun ?
  • evet sorun yasiyorum kartim 1000 la geldi ama genede o hıza ancak o şekilde ulaşabiliyorum.

birde arkadasım ben fan hizini senin verdiğin biosla ilk basta 100/100 yaptim ekran kartından cıt cıt cıt diye ses geliyordu soldaki fanından bu sorun sizdede mevcut mu ?

Şimdi tekrar 100/100 yaptim herhangi bir ses sorunu yok sizce fan ayarini nasil yapmalayim bunu 100/100 yapinca hep 100 de dönüyor sanirim bunu sadece yük altina 100 dönmesini nasıl saglarız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spidynelly -- 4 Kasım 2010; 0:27:21 >
  • arkadaslar ekran kartımı 850/1700/2000 olarak 1,050mV de full markla stabilite testi yapiyorum extreme burning mode da sıcaklık 81 derecede sabit kalıyor testte oyle sorunsuz devam ediyor ama occt gpu testinde en fazla iki dakika dayanabiliyor. Bunun nedeni ne olabilir full marka mi guvenmek lazım occt yemi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.