Şimdi Ara

gigabyte gtx 1070 gaming g1 o.c (yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • stabil bi overlock ayarları söylermisiniz

psu:High Power 750W 80+ Bronze 56A@12V Power

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alerman -- 20 Mart 2017; 23:36:2 >

g1de 1620 saat hızı var. 20 20 arttırarak deneyin 3dmark fire strike testi yapın. Stabil olduğuna kanaat getirdiğinizde ramlere geçin.

ramler default 2000 , afterburnerda 4000 göründüğünü düşünürsek +400-700 arası bir değerde stabil olacaktır. Denemeniz lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: alerman

Oc modunda kullaniyorum 1822 saat hizi ram hizlarda toplami 8000 gozukuyor iste burdan artirmam lazim Voltaj veremiyorum

default kartlarda 1506 boost ile 1700küsür
    sizde oc modlu 1620 boost ile 1822. tabi oyunlarda göreceğiniz değer daha fazla 2000 görürsünüz bu şekilde.

zaten kartınızın kendisi +120 ocli geliyor siz de ona göre 20şer arttırarak deneyin.
    ram default 8000 afterburner esas alarak söylüyorum +400 verirseniz 8800 olur 700 verirseniz 9400.

powerlimiti sona kadar çekin.

voltaj zaten veremezsiniz bios kilidi var.
    afterburnerın son sürümünü indirip ayarlardan unlock voltage yapıp voltajı da sona kadar çekin %100 yapın merak etmeyin bir sıkıntı olmaz sadece stabiliteyi arttırmaya yarıyor.

Resimdeki örneğe göre hareket edebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi one1r -- 21 Mart 2017; 15:27:42 >

• Voltaj yapmasam bi power limit son alirim 111 oluyor sona cekince bide onun alinda bisey var onu ne yapcaz

Voltaj yapmasam bi power limit son alirim 111 oluyor sona cekince bide onun alinda bisey var onu ne yapcaz

voltaj barına dokunmanız şart değil öyle kalsın o zaman ama dediğim gibi stabiliteyi arttırır zararı yok.

power limit son 111 ise öyle yapın karttan karta değişir.

Altındakini napcaz dediğiniz hangisi anlamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alerman -- 22 Mart 2017; 11:37:29 >

Turkçesi sicaklik limiti olan sey suan 83de

Sıcaklık limit de en sonda olsun sanırım 92 olması lazım.

power limit sonda
    sıcaklık limit sonda

Bunları yaptıktan sonra core clocka +20 verin rame hiç dokunmayın. test edin. stabil olduğuna kanaat getirdiğinizde yine +20 ekleyin.
    Ta ki kart testten geçmeyene kadar bunu uygulayın. Ekran kartı görünüt vermeyi durdurdu vs hata alacaksınız. kart testi geçemeyince bir önceki saat hızına dönün. Bu sizin stabil değeriniz.

Bu işlemden sonra ram hızı arttırmaya geçin +400 verip deneyin, eğer çakılırsa 50 düşürerek tekrar deneyin, çakılmaz ise 50 veya 100 arttırarak kart testte çakılana kadar veya görüntüde bozulmalar(artifact) oluşana kadar arttırmaya devam edin. Bu şekilde de son son stabil değeri bulana kadar deneyin.

Core clock ve ram clock oc yaparken testte çakılmasından korkmayın. Kartınıza bir zarar gelmez. Zaten ekran kartınız bunu önlemek için görüntü vermeyi durur siz de bu hatayı alırsınız.

• aynen 92 son herşey için sağolun yapacağım 3dmark fire strike indirdim msi afterburner ilede yazıları bakcam
  • 13125 skoru alirken 14025 aliyorum hersey icin tesekkur ederim core clock daha gidiyordu baya ama 120 felan gitti de ben 114 yaptim core clocku memory clockda 500 yaptim oda 600 arasi bisey oluyordu zorlamadim zaten oburleri power limit ve sicaklik limiti sona aldim sorunsuz calisiyor allah razi olsun eyw sicaklik en fazla 70 oluyordu ocsuz hala 70 oluyor fark yok :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alerman -- 23 Mart 2017; 11:41:12 >

13125 skoru alirken 14025 aliyorum hersey icin tesekkur ederim core clock daha gidiyordu baya ama 120 felan gitti de ben 114 yaptim core clocku memory clockda 500 yaptim oda 600 arasi bisey oluyordu zorlamadim zaten oburleri power limit ve sicaklik limiti sona aldim sorunsuz calisiyor allah razi olsun eyw sicaklik en fazla 70 oluyordu ocsuz hala 70 oluyor fark yok :)

Estağfurullah

https://unigine.com/products/benchmarks/heaven/

Bu programı indirin en yüksek ayarları seçip başlatın

30dk-1saat çalışsın eğer hata vermiyorsa tamamdır.

Tabi en güzel testi oyun oynayarak yaparsınız.

• Tamam eve gidince onu da yaparim

114 core clock 500 memory clock da pembe bişeyler oluyordu havai fişek gibi pembe pembe onu 110 yaptım oda gitti 1 saat test ettim bi sorun yok 71 70 69 derece arası gidiyor sağolasın

Bahsettiğiniz şeyler artifact ram oc den dolayı kaynaklanır core clock 110da kalsın ram oc yi eski haline getirip deneyin eğer hala ocde sıkıntı varsa core clock yoksa ramden kaynaklı olduğu kesinleşir 450 denersiniz. 450de de çakılyorsa 50daha azaltırsınız.

• hocam sağolasın ram mhzlerini 500 du 450 yaptım sıfıra kadar gittim baktım düzelmedi core clock 110 du 90 a çektim düzeldi sonra ram mhzsini artırdım 50 50 oda 700 oldu 700 den sonra artırmak istemedim baya test yaptım stabil inşallah

ve test sonuçları bu overlocksuz hali

buda overlocklu hali

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.