Şimdi Ara

Gigabyte GT-PTV-AF-RH vista ses sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bugün Gigabyte GT-PTV-AF-RH-GB1 tv kartı aldım. Ürünü almadan önce inceledim ve ürün Microsoft XP media center edition destekliyor yazıyor. Fakat gigabyte in sitesinde vista 32 bit sürücülerinin de olduğunu görünce ürünün vistada çalışacağına kanaat getirip ürünü satın aldım.

Ürünün içinden tv izleme yazılımı olarak Power Cinema çıkıyor. TV kanallarını izlerken görüntüde sorun yok, yalnız ne TV de ne de radyoda ses çıkışı yok.

Azıcık araştırma yaptım da, ürün encoder kullanıyormuş. Fakat ben bunun vistada ses vermesini sağlayacak encoder ını bulamadım maalesef. Kısaca görüntü var ses yok :(

Yardımcı olabilecek var mı acaba?

• Tv kartından ses çıkışını, anakartın ses girişine taktıysan ve ses girişinin ses özelliklerinden sesini açtıysan çalışması lazım. Tabi driver'ların doğru yüklendiğini, işletim sistemiyle uyuştuğunu düşünürsek.
  • Şimdi durum şu, anladığım kadarıyla bunda ses çıkışı olayı yok.

Arkasında uzaktan kumanda alıcısı, anten girişi ve radyo girişi ile tv-out olayı var. Tv out içinde bir adaptör var. Ama tv out olayı capture cihazları içinmiş.

Bir yerde şunu okudum, kart, encode decode olayını donanımsal olarak değil yazılımsal olarak yapıyormuş. Yani anladığım kadarıyla ses çıkışı yok, onun yerine yazılım sesi ve belkide görüntüyü işliyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: parkboy

Tv kartından ses çıkışını, anakartın ses girişine taktıysan ve ses girişinin ses özelliklerinden sesini açtıysan çalışması lazım. Tabi driver'ların doğru yüklendiğini, işletim sistemiyle uyuştuğunu düşünürsek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuemrek -- 25 Temmuz 2008; 1:42:29 >

• yanında not 1 diye işaret koymuş. Benim kartta stereo ses çıkışı yok olan çıkışları ve girişleri saydım zaten. Şimdi kartın arka görüntüsünün resmini ekleyecem
  • Resimdeki gibi çıkışı 3 kanala ayıran video ve ses çıkışı sağlayan bir aparat yok mu? Satan sitelerde görünüyor.

• var ama onun için, o kablo için video capture cable diyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi usekes -- 25 Temmuz 2008; 2:02:11 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yoksa giriş için mi yapmışlar o kutuyu teknoloji ilerledi ortam bozuldu.
  • Sen haklısın heralde kartın özelliklerini aygıt yöneticisinden tıkla ve konrol et bence bir de tabi sitesine girdin mi senin işletim sistemine uygun en son driverı var mı bir bak bence hatta bende bakem..
  • şimdi o ek parçanın beyaz ve kırmızı yerine kablo takıp onu da ses kartının mikrofon kısmına takarsam ses gelecek mi ? açıkcası bende o kablo var şu anda bilgisayarın ses çıkışını teybe bağlamak için kullanılıuyor. Ona göre kabloyu sökecem çünkü kabloyu köşelere sabitledim
  • Sitesinden vista driverını çekip kurdum. Ürünün görüntüsünde sorun yok ama ses yok. Ürün üzerinde windows xp media center yazıyor, ben nette vista sürücülerini görünce güvenip aldım ama keşke bi üst modelini alsaymışım galiba o vista destekliyormuş
  • mikrofona değil ses girişine tak bir dene
  • Vista driverı var, destekliyor demek ki ama anladığım kadarıyla ilk çıktığında yokmuş vista desteği..
  • sesi o yöntemle almayı denedim, ses yok. TV görüntüsünü capture ettim, eğer ses varsa en azından normal izlerken sesin çıkması lazım. Onda da ses yoktu.

Dediğim gibi sorun encoder sorunu, kısaca alet sesi işlemiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.