Bugün bi sistem toplayacaktık bütün parçaları birleştirdik , ama sonuç hüsran oldu anakart için değişim isteyeceğiz ... Sizlerede bi sorayım dedim belki bilmediğimiz bişey vardır
Topladık sistemi bastık powera elektrik geliyor 3-5 saniye sonra psu güç kesiyor , kapanıp yeniden açılıyor ... Acaba psu mu yetmiyo dedik söktük ekran kartını falan denedik yine aynı şey , açılıyor 3-5 saniye sonra res atıyor tekrar açılmaya çalışıyor sistem böyle devam ediyor
psu yu tek başına denedik bi sorun yok çalışmaya devam ediyor psu ..
anakarta başka psu bağladık , sadece anakarta diğer hiç bi parçayı bağlamadan başka psu ile denedik ayrı sorun devam etti ve sorun anakartta diye karar kıldık varmıdır acaba bilmediğimiz yapmamız gereken başka bişey ?
İlgileriniz için teşekkürler .. İyi akşamlar arkadaşar ..
statik elektrik ?
ne yapmalıyız yani bunu anlamak için ?
kasadan çıkartın bios pilini çıkartın bütün kabloloru çekin daha sonra kasaya takmadan sadece tahta bir masada montaj yapın. bakalım çalışıyor mu sistem
birde eğer kasaya bağladıysanız şu vidaları kullandınız mı ?
evet tabiki o resimdeki vidaları kullandık , kasadanda çıkartıp acaba şaşe falan var mı dedik masaüstünde bütün kabloları söküp sadece anakartı denedik ama bios pilini sökmedik ve de masaya direk temas etmedi anakart altında elektrik geçirmeyecek bi jelatinli kutu üstünde denedik
masa üstüne direk temas etmesini sağlasak ve pilini söküp tekrar denesek faydası olurmu ki acaba , bu statik elektrik neden olmuş olabilirki eğer statikse ?
quote:
Orijinalden alıntı: Mckhan
kasadan çıkartın bios pilini çıkartın bütün kabloloru çekin daha sonra kasaya takmadan sadece tahta bir masada montaj yapın. bakalım çalışıyor mu sistem
birde eğer kasaya bağladıysanız şu vidaları kullandınız mı ?
aynı sorunu yaşadım ana kartı kutusu üzerinde çalıştırdım çalıştı statik elektrik büyük ihtimal sizinkide sonra ana kartı vidaladım kasaya çalıştı
statik elektriği nasıl giderebilirim peki pili söküp tahta masa üzerinde falan mı bekletecem ne yapacam bilmiyorum :)) nedir bunun çaresi
anakartın pilini söktüm 15 dk kadar bekledim hiç bi kablo bağlamadan sadece pili tekrar takıp psu nun 24 pin bağlantısını yapıp çalıştırdım psu fanı bi dönüyor hemen duruyor 2-3 saniye sonra tekrar dönüyor hemen yine elektrik kesiyor , psu nun 8 pin bağlantısınıda anakarta takıp denediğim de 8 pin ve 24 pin ikiside takılı başka hiç bişey takılı değilken çalıştırdığımda psu fanı hiç tepki vermiyor hiç açılmıyor .
sorun psu da değil onu ataçla bağlayıp çalıştırdığımda sorunsuzca çalışıyor
anakartı topladım kutusuna koydum bugün geri götürürsek , ne zaman gelir bi başkası bakalım artık yenisimi gelir yoksa bunu test edecez bilmem ne falan mı derler ne yaparlar...
ilginiz için teşekkür ederim arkadaşlar . vardır bunda da bir hayır diyelim bekleyelim bakalım ne olacak .. toplamak için heves ettiğim sistemde Aerocool xpredator kasa High power 650W psu Gigabyte GA-P67A-UD3-B3 anakart (sorunlu çıktı) Gigabyte 1 GB 256 bit GTX460 ekran kartı 460OC-1G Kingston 2*4 GB 1333Mhz ram Seagate 1TB SATA 3 hdd :((
Anakartı servise götürdük adamlar bi baktılar işlemci pinleri eğik dediler servis formunu doldurup elimize verdiler şimdi istanbula gitmesini sonuçlanmasını bekle bakalım ne diyecekler sonuç ne olacak , sıfır gelen kartta pinler eğik dedi adam şansa bak ya ..
İlginç, bu P67 serisinin B3 rev. larda işlemci pini eğikliği sıkça çıkıyor.
peki acaba bu anakarttaki işlemci pini eğikliği işlemciye zarar vermişmidirki şimdi bakma fırsatım yok işlemci falan parçalar ofiste bekliyor öylece aklıma bu geldi şimdi düşünürken işlemciyede zararı olduysa anakart gelmesini bekle sonra işlemciyi ver onu bekle falan böyle şeyler çıkmaz inş. daha fazla
İmkansız değil elbette ama işlemcinin zarar görmüş olma ihtimali çok zayıf.
aklıma takıldı şimdi bu soru acaba işlemcide bişey varmıdır diye , inşallah onda bi sorun yokturda bundan sonra gelen anakartla şu sistemi toplarım , heves ettik bişeye kursağımızda kaldı hevesimiz soğudum valla bilgisayardan sıfır gelen ürün sorunlu çıkıyor ..
ilginç asusda duydum 3-5 kere pin yamukluğu şimdi gigabyte da ilk oldu duyduğum ne yapıpda bozmayı beceriyorlar anakart pinlerini acaba
abim götürmüş vermiş kartı adam bi baktı hemen cpu pinleri eğik dedi aldı kutusuna koydu istanbula kargolayacak dedi bi bakışta anlamış , bazı konulara baktım mikroskopla görülecek kadar falan diyorlar ben pek incelememiştim pinlerini ama ilk gördüğümde baya bi bölüm eğik gözüküyordu 2 renk gibiydi pinlerin görünümü acaba o kadar fazla alan komplemi eğik ben onu farklı bi yapı sanmıştım , yenisi gelirse bakarım yine aynı mı görüntü
bende de GA-PH67A-UD3-B3 anakart var sistemi yeni kurduttuğumda yoktu f2 biosu yükledikten sonra mı yoksa öncesindemi oldu tam kesin bilmiyorum fakat aynı sorun baş gösterdi power düğmesine basınca elektrik geliyor ve hemen kesiyor 2,3,4, kez tekrarlayıp açılıyor, bazende hiç yapmiyor normal bir şekilde açılıyor, bios f3 yayınlanmış açıklamasında "Solve press reset button cause system abnormal" yazıyor artık bu sorunla ilgili problemi mi gideriyor anlayamadım, en kısa zamanda biosu yükleyip bakacaz sorun çözülüyormu, olmazsa bizde garantiye yallah.
kartı 7 nisanda ankarada teknik servise verdik , ertesi gün istanbula ulaşmış teknisyen bakmış yetkili servise gidecek diye not düşmüş 12 nisan gibi bi ararım sonuç nedir diye bakalım kaç günde sonuçlanacak ve ne diyecekler
biz hiç bios ekranını falan göremiyorduk , açılıyo elektrik kesiyo tekrar açılmaya çalışıyo tekrar kesiyo tetiklemiyordu
bekliyorum :(
Anakart geldi pinleri düzeltmişler anakartta sorun yok bu seferde ramlerin 1 tanesini takınca elektrik kesiyor , o rami tek başına taktığımızda elektrik kesiyor diğerinde sorun çıkmıyor bu seferde o ramin 1 tanesi sorunlu çıktı onuda yollayacaz garantiye bakalım o ne kadar zamanda gelecek , anakart 11 günde geldi ,
makineyi toplarken başka bi sorun daha çıkınca artık sinirimden gülmeye başladım ya valla , bu nasıl şanstır böyle anlamadık :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme