Şimdi Ara

Gigabyte GA-a320m-H nasıl ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar. Orta düzey bir oyun bilgisayarı toplamayı amaçlıyorum. Bana AM4 soket bir anakart gerekiyor. Başlıkta da belirttiğim gibi
    Ga-a320m-H anakart nasıldır ? Bir de buna benzer Asus Prime A320m-K anakart var. Diğerlerine göre fiyatları oldukça ucuz. Bunun nedeni nedir ?
    Bir de sınırlı bütçem olmasından ötürü bir ikilemde kaldım aşağıdaki ikililerden hangisini almalıyım sizce ? Bilgisi olan arkadaşlar lütfen yardımcı olsunlar.

AMD Ryzen 3-1200af + MSI b450m Pro m-2

AMD Ryzen 5-1600af +Ga-a320m-H anakart

Düşük anakart yüksek işlemcimi yoksa tam tersi mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FIRSTMAN -- 17 Mayıs 2020; 15:5:20 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• A320 almanızı tavsiye etmem. Hız aşırtma özellikleri yok teknik anlamda zayıf bir kart fiyat olarak o yüzden uygun. En azından b450 almanızda yarar var.

İkinci olarak şahsi fikrim bilgisayarda güç kaynağı ve anakartın iyi olması gerek. Diğer donanımlarını rahatlıkla sorunsuzca tam performansında kullanmak için. O yüzden b450 anakart almanız daha mantıklı. Bütçenizi biraz daha artırırsanız eğer 1600af+b450 anakart güzel bir ikili olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Gardiyan- -- 17 Mayıs 2020; 15:9:54 >
  • -Gardiyan- kullanıcısına yanıt
    Eğer bahsettiğiniz şekilde seçimimi yaparsam ekran kartından 400 tl kısmam gerekecek. Bu da performans açısından oldukça olumsuz sonuçlanacak. Bana 1600af ve a320m daha mantıklı gibi geliyor. Bu a320m in bir de msi olanı var gigabyte pek sevdiğim bir marka değil aralarında cüzi miktar fiyat farkı var. a320m ile 1600 alsam OC yapmadan bile iyi performans alacağımı düşünüyorum. Benim sorduğum olay OC yapmadan kullanacağım AMD Ryzen 1600af 12nm işlemci için MSI a320m anakart yeterli olur mu ? b450 alsam OC yapmayacağım için boşu boşuna almış gibi olur muyum ?

• Benchmark testlerinin youtube da videoları mevcut. 1200af 1600af nin oldukça gerisinde kalıyor. 1200af 4 çekirdekli ve hepsini %100 kullanırken 1600 12 çekirdeğini de %50-60 civarında kullanıyor. O yüzden seçimimi 1600af yönünde kullanmak istiyorum. Farklı görüşte olanları da görmek istedim. Deneyimi olan çok insan burada mevcut. Yardımcı olursanız sevinirim. Yukarıda da yazdığım gibi hangisini tercih etmeliyim ? Ya da a320m anakart 1600af nin OC yapılmamış hali için yeterli olur mu ? Ya da b450 gibi sağlam bir anakart alıp OC mi yapmalıyım ? B450 tercih etmelisin diyenler ve diyecekler için yazıyorum. Sizce hangi serisini tercih etmeliyim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FIRSTMAN -- 17 Mayıs 2020; 15:27:59 >
  • FIRSTMAN kullanıcısına yanıt
    Kullanım şartlarına, program çokluğuna bağlıdır.
    İşlemciye çok yüklenmeyeceksen R3 ile b450 olabilir.
    Şahsen R5 li olanı tercih ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yksln kullanıcısına yanıt
    Ustam öyle birşey yazmışsın ki hiçbir şey anlamadım R3 ile b450 olabilir ama R5 i tercih ederim demişsin. 2 seçenekten hangisini almalıyım ?
    R5 1600af + a320m olanı mı ?

İşlemciye çok yüklenmeyeceksen Ryzen 3 lü olanı tercih edebilirsin.
    Diğer türlü Ryzen 5 li olan daha iyi olur bence.
    Birde buradaki kimseye usta demeyin. Kimsenin sözü mutlak doğru değil.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yksln kullanıcısına yanıt
    Öncelikle yorumunuz ve açıklamanız için teşekkür ederim. Ustam kelimesini hitap olarak kullanmıştım bir sıfatlaştırma amacım yoktu kullanırken.
    Bilgisayarda ağır programlar çalıştırmayacağım. Oyun bazlı olarak kullanacağım bu sistemi. Fakat yapmışken de çoğu oyunu kaldırabilmesini isterim doğal olarak. Izlediğim kıyaslama testlerinde oyun performansı açısından R5 işlemci R3'e kıyasla oldukça iyi iş çıkarıyor. İnanın çok kararsızım. R5 alsam OC yapmazsam a350m ile b450 arasında bir fark olur mu ? OC yapıldığında a350m pek hoş bir sonuç vermeyecektir. Ben bu yüzden OC yapmayacağım. Eğer OC yapmadan da fark olur derseniz b450 alıp OC yapıp kullanırım fakat OC olmadan performans farkı yaşanmazsa boşuna hem OC yapmam hem de fazla para vermemiş olurum.

A320 demek istediniz galiba.

R5 + A320 daha iyi olur bence.

B450 ile A320 anakartların baktığım kadarıyla OC yapılmamış, normal kullanım MHz hızları aynı görünüyor.

• Ayrıca bu internette de çok konusu olan bir soru, hatta donanım haberde de var.

• A320 de hangi marka ve hangi modeli tercih etmeliyim. Her +10 TL de model yükseliyor. F/p açısından hangisini almalıyım ?

• gigabyte a320m-h güzel fakat anlamadığım bir boot sorunu yaşadım, daha önce g4560 + biostar h110mhc de istediğim windows iso sunu kurabilirken gigabytte blInıtalizeLibrary failed 0xc000009a sorunu veriyordu, bu yüzden çok fazla farklı sürüm iso lar kuruyorsanız gigabyte tavsiye etmem

• Peki asus hakkında yorum yapabilecek var mı yukarıda yazan bu anakart için ?

• gigabaytın gırıs sevıye kartı b450m s2h 400 lıralara hatta dahada uyguna satılıyor kampanya takıp etmek lazım sadece.
    100 lira ıcın şeyetmeyın bence.

1600 alın kesınlıkle. AF olmayanı kalmamıstır ama yınede AF mı dıye kontrol edın.
  • Arkadaşlar peki birşey sormak istiyorum. İşlemci olarak 800 tl den düşük f/p bir işlemci alacağım. Almayı düşündüğüm işlemci R5 1600af
    İnternet araştırmam sırasında yakın fiyatlarda R3 2200G ve 3200G işlemciler ile karşılaştım sizce bu üç işlemciden hangisini tercih etmeliyim ? Ya da daha uygun fiyata bu düzeye yakın olan işlemci önerebilecek var mı ?

• 100 lira daha verip b450m almaya çalışın.
    Ryzen 5 1600 ise düşüneceğiniz tek işlemci olsun.

• Bahsettiğiniz b450m gigabyte b450m doğru mudur ?
    Çünkü MSI b450m ler 700-800 tl civarında

• Aynen b450m s2h yeterli olacaktır

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.