q9300 var oc yapamiyorum. ilginçtir ki E5200 işlemcim aynı anakart ile 2,5 dan 3,5 a çıkıyordu? q9300 ün fsb sinin 1 arttırabiliyorum daha fazlasında açılmıyor bilgisayar e5200 kullanırken ramlerim 2x2gb drr2 idi. mhz leri farklıydı. şimdi ise 2 tane 2gb drr3 ramim var ve ikiside 1333 mhz. anakartım aynı gigabyte g41m combo cooler master tx3 evo soğutucu aldım :)
Stok halde ramler hangi hızda çalışıyor? Mümkün ise cpu-z "SPD" ve "MEMORY" sekmelerinin SS'lerini buraya koyarmısın.
durum bu hocam:
ben en iyisi sana biosun oc bölümünü çekip atayım. şuan dışarıdayım akşamüstü yollarım
Hortlatıyorum ama sonuc ne oldu acaba?
RobustoGrande
kullanıcısına yanıt
iş okul derken arada unuttum stock hızda kullanıyorum. tx3 soğutucu falanda aldım. gene iyi hatırlattınız akşam biosu çekip aticam.
inşallah bir çözüm çıkar...
MSI G41M P26 var bendede q9300 bios üzerinden fsb 342 ye kadar yükseltilebiliyor 343 yapınca görüntü vermiyor, voltaj değişmiyor, sadece MSI Dual Core Center Adlı programdan işlemciyi Game mode a alınca fsb 356 yapıyor fakat bu programdada eğer fsb yi manuel arttırmak yani Game mode seçmeden arttırmak isterseniz max 342'ye kadar cıkıyor. 343 yapınca kitleniyor...
Ayrıca MSI Overclocking Center adlı programıylada denedim 342 ye kadar sorun yok 343 olunca kitleniyor bilgisayar....
1333 mhz üzeri ram desteklemediği içindir. 1333 mhz ram takılıyken fsb oc yaparsanız ramlerin hızı da artar sistem açılmaz, ama ddr2 800 mhz varken fsb oc yapabilrsiniz
El Valiente
kullanıcısına yanıt
Hocam Ram Çarpanı da var 1:1:16 gibi birşey olması lazım default ta iken. FSB yi arttırınca Ram hızıda artıyor 1600 lere bende, sonra o çarpanı düşürüyorum ramler 1280 mhz'de çalışıyor.
MSI G41M P26 2x4gb 1600 MHz HP Ram Intel Core 2 Quad Q9300 2.5 GHz Asus Geforce GTX 480 High Power 80+ 750 Watt PSU
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme