Şimdi Ara

Gigabyte EP43-S3L ' POST error occours! ' SORUN ÇÖZÜLDÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Gigabyte EP43-S3L ' POST error occours! ' SORUN ÇÖZÜLDÜ

Başlıkta belirttiğim ve resimde görüldüğü gibi hata veriyor. ve sistem saati değişiyor. Sistem saatini düzelttikten sonra PC yi kapatıp açıyorum sistem normal. Ama PC den elektrik bağlantısını kapatıp yine açtığımda belirttiğim sorun ortaya çıkıyor. Bu her zaman değilde genelde oluyor. He bir de bu sorun pc açtığımda 2-3 saniye sonra kendiliğinden kapanıp tekrar açıldığında oluyor.

Bios : F9c Beta
    Anakartın garantisi var.

Düzeltme: 1- 380w Pegasus power vardı 4870 bağlıydı, ben evde yokken kardeşimin dediğine göre PC kapalıyken (eğer o açmadıysa tabiiki :) ) PSU da bir yanma olmuş, PSU ya baktığımda içindeki bir parça yanmış. Büyük ihtimalle PSU ekran kartını kaldıramadı diye düşünüyorum (ama PC kaplıyken bu nasıl olacak). Hey neyse, şu an 300W PSU x550 256mb ekran karti ile idare ediyorum (O bozuk ya neyse işimi görüyo sonuçta).
    1-1 ) Bu Sebepten dolayı başlıkta belirttiğim sorun çıkmış olabailir.

2 - Başlıkta hata ile karşılaştığımda saat 01.01.2009 oluyor. (fabrika ayarlarına dönüyor sanırım)

3 - Anakart Kingston (2x2) 1066 MHz olan ramlerimi 800 MHz olarak görüyor. Kendisinden aldığım arkadaş ram yuvalarında bi sorun çıktığını ama tamir edildiğini söyledi ben de zaten tamir sonrasında aldım (Ram lerde sorun yok).

4 - Şimdi anakartı garantiye vemeli miyim? (sorunun ne olduğuna onlar baksın.)

5 - Bios Pilini Değiştirmeli miyim? ( Ama yeni :( )

Yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anlayisli -- 17 Mart 2012; 13:40:28 >

• biosu kendinizmi güncellediniz beta sürümüde
  • Bios pilini kontrol etmişsinizdir sanıyorum.
    Ne yaptıktan sonra böyle olmaya başladı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: notebook-yk

biosu kendinizmi güncellediniz beta sürümüde

Hayır, anakartı forumdaki bi arkadaştan almıştım. O güncellemiş olabilir.

quote:

Orijinalden alıntı: 1200gs

Bios pilini kontrol etmişsinizdir sanıyorum.
    Ne yaptıktan sonra böyle olmaya başladı?

Hayır kontrol etmedim. Çünkü anakartın garantisi devam ediyor. Yaklaşık 1,5 yıllık, Hiçbir şey yokken oldu. yani tam olarak ben de bilmiyorum.

Düzeltme: 1- 380w Pegasus power vardı 4870 bağlıydı, ben evde yokken kardeşimin dediğine göre PC kapalıyken (eğer o açmadıysa tabiiki :) ) PSU da bir yanma olmuş, PSU ya baktığımda içindeki bir parça yanmış. Büyük ihtimalle PSU ekran kartını kaldıramadı diye düşünüyorum (ama PC kaplıyken bu nasıl olacak). Hey neyse, şu an 300W PSU x550 256mb ekran karti ile idare ediyorum (O bozuk ya neyse işimi görüyo sonuçta).
    1-1 ) Bu Sebepten dolayı başlıkta belirttiğim sorun çıkmış olabailir.

2 - Başlıkta hata ile karşılaştığımda saat 01.01.2009 oluyor. (fabrika ayarlarına dönüyor sanırım)

3 - Anakart Kingston (2x2) 1066 MHz olan ramlerimi 800 MHz olarak görüyor. Kendisinden aldığım arkadaş ram yuvalarında bi sorun çıktığını ama tamir edildiğini söyledi ben de zaten tamir sonrasında aldım (Ram lerde sorun yok).

4 - Şimdi anakartı garantiye vemeli miyim? (sorunun ne olduğuna onlar baksın.)

5 - Bios Pilini Değiştirmeli miyim? ( Ama yeni :( )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anlayisli -- 5 Şubat 2012; 12:25:57 >

• Anakart arızalı gibi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1200gs -- 5 Şubat 2012; 12:21:00 >
  • quote:

Anakart arızalı gibi..

siz bu cevabı yazarken bende yazıma birkaç birşey eklemiştim :)

Garanti kapsamına girer mi acaba.
  • güncelleme
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: anlayisli

güncelleme

Pil değiştirdinizmi? Kart yeni ama bozuk anakart pili kısa sürede bitirebiliyor.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: anlayisli

güncelleme

Pil değiştirdinizmi? Kart yeni ama bozuk anakart pili kısa sürede bitirebiliyor.

Hayır, pili değiştirmedim. ona en son bakacaktım, ama eve gidince bakarım

ilgilenenlere teşekkürler. ;)
  • Selaamun Aleykum.
    Sorunu Eski ekran kartından (kısmen bozuk) dolayı böyle bir sorunu çıkartıyormuş. şu an asus 8500gt kullanıyorum sıkıntı yok çok şükür.
    Herkese teşekkürler.
    Tecrübeyi paylaşayım dedim. Başkasına da lazım olabilir.
    SEvgi ve Saygılarımla Hayırlı günler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.