2 Yıl önce topladığım sistemimi parça parça satışa koydum son olarak B450m S2h anakartımı sattım. Fakat sattığım arkadaş sistemini topladığında çalıştıramamış. Kartı test ederek söktüm ve bir sorunu yoktu. Benim sistemimde r5 3500x işlemci ve 3000 mhz ram ile kullanmaktaydım ve bios sürümü en güncel versiyonuydu. Sattığım arkadaş r5 3600 ve 3200 mhzlik ram takmış bütün bağlantıları doğru yapmış fakat sistem çalışmıyor. psu ve diğer parçalarda bir sorun yok. deneme olarak birde 3100 seri işlemci taktı ve sonuç aynı çalışmıyor. Aklıma gelen en mantıklı senaryo anakartın sistem başlangıç ayarlarını kaydetmesi. Ram mhz olarak ve işlemci seri olarak değişmesi bu sorunu meydana getiriyor. yardımcı olursanız sevinirim < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Gigabyte B450m 3200 oc Çalışmıyor

-
-
Sistem çalışmıyor derken; BIOS ekranı bile gelmiyor mu?
-
Evet gelmiyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Anladığım kadarıyla mobo size geri gelmemiş ve sizin tekrar deneme şansınız da olmamış.
Sistemin hiç açılmamasının ayarlarla %99 alakası yoktur zira bu gibi değişimlerde %99 ayarlar sıfırlanmaktadır. Sıfırlanmasa bile (%99 diyorum malum) en azından BIOS ekranının gelmesi gerekir. Ram'ler kendini stock speed'e alır vb. fabrika ayarlarına dönülmüş olur.
Hiç açılmama sorunu dendiği zaman; öncelikle donanımsal sorunlara yoğunlaşmak yerinde olacaktır.
-
Anakartı test edip verdiğim için alıcınında benimde gönlüm rahat fakat ne kadar satıcıda olsam alıcıdan çok üzüldüm ve forumlara yöneldim umarım sorun çözülür. İlgin için teşekkür ederim.
ileteceğim teşekkür ederim.
GIGABYTE B450M S2H ve D4 mem özelinde; ram moboyla uyumlu olmasa dahi %99 en azından BIOS ekranının gelmesi gerekir. Dediğim gibi %99 (belki birdenbire çözülmesi bile muhtemel olan) donanımsal sıkıntı vardır.
Sağlam zannettiği parçalar arızalı da olabilir. Siz tabii size verilen bilgiler ışığında ilerliyorsunuz ama böyle sorunlarda birebir görmedikten sonra ne desek aksi de çıkabilir. Belki de CPU'yu, ram'i oturtuyorum sanıyor ama oturmuyor ya da gözden kaçırdığı bağlantı var vs. birçok sebep masadadır (bu esnada pinler hasar aldı vs.).
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 14 Ağustos 2022; 22:2:3 > -
Çok haklısın sonuçta kul yapısı herhangi basit birşey darbe, montaj hatası, herhangi bir madde ile temas bile soruna sebep olabilir. Dediğim gibi sadece fikir alıp iletmeye çalışıyorum belki basit bir sorundur çözebiliriz diye
Alıcı ne kadar iyi niyetli olursa olsun göremediği, kaçırdığı kısımlar olabilir. Bundan dolayı ya tam manasıyla emin olması lazım ya da sorunlu kısmı tespit etmesi lazım (donanımsal mı, basit bir bağlantı hatası mı, pinler mi vb.).
Yazdıklarıma ek olarak bu gibi durumlarda; bağlantılar, pinler vs. her şeyden emin olunduktan sonra iş parça parça sürekli denemeye kalıyor. Mümkünse eldeki tüm parçaları aynı marka-model başka bir moboda veya herhangi (uyumlu) başka bir moboda da denemesi lazım.
En olmadı gelir sizin yanınıza siz tekrar kurar çalıştırırsınız. Bunların haricinde zaten yapılacak bir şey de kalmıyor.
-
Bende de aynı alakart var 3200 mhz ram ile kullanıyorum hic sorun yaşamadım .
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
BIOS pili çıkartıp 5 dk. bekleyip tekrar geri taksın akabinde start vermeye çalışsın... Şayet çalışmazsa anakart RAM seçiyordur. Başka RAM denesin.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X