Şimdi Ara

Gigabyte anakartlardaki 'pwr fan' soketi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
3.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bunun system fan'dan farkı nedir? aslen ne amaçla kullanılmalıdır?

• Bazı psu'ların üzerinde 3pinli fan devirini okumamıza yarayan bağlantı kablosu oluyor, HighPower'ın sanırım 560w olan eski serilerinde vardı bu özellik bir de Nexus psu'larda görmüştüm...

Zira kasa fanı da takabilir, m.üstünden devirini görebilirsiniz
  • yani benim kasa fanını takarsak da sıkıntı olmaz o zaman dimi. psu'nin fanı falan etkilenmez herhalde?
  • Etkilenmez merak etmeyin, bende de şuan 3pinli bir fan takılı o sokette.
  • Çok teşekkürler hocam
  • Rica ederim kolay gelsin
  • benim anakartın kullanma Kulavuzunda fan ters döner gibi bir ifade vardı. Kullanma kulavuzunu öneririm
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MSI Anakart Pinler Yamuldu
    9 ay önce açıldı
    Anakart Cpu Besleme Sorunu
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu konuy hakkında bilgisi olan var mı? yani ters dönme durumu hakkında
  • Hayır ters dönmez.

Takıp deneyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: farukalyuz

benim anakartın kullanma Kulavuzunda fan ters döner gibi bir ifade vardı. Kullanma kulavuzunu öneririm

Ters dönerse Ters montaj yapın sizde düz olur :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: gkhnkndy

Arkadaşlar bunun system fan'dan farkı nedir? aslen ne amaçla kullanılmalıdır?

Merhaba;

-system fan etkin olduğunda fan 12 V ile çalışır,
    -işlemci soğutucusunun fanı PWM durumunda hem daha yüksek devirle döner hem de sıcaklığın yükselmesi ile fanın dönüş devri artar.

Benim kullandığım işlemci soğutucusunun fanının dönüş devri PWM durumunda ~1700-3200 d/d aralığında sıcaklığa bağlı olarak değişiyor.
    PWM etkin olmadığında ise aynı fan sıcaklık değerinden bağımsız kalarak ~1600 d/d'lık sabit bir değer ile dönüyor.
    Ayrıca da PWM durumunda iken fan ters yönde dönmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erom?

quote:

Merhaba;

-işlemci soğutucusunun fanı PWM durumunda hem daha yüksek devirle döner hem de sıcaklığın yükselmesi ile fanın dönüş devri artar.

Benim kullandığım işlemci soğutucusunun fanının dönüş devri PWM durumunda ~1700-3200 d/d aralığında sıcaklığa bağlı olarak değişiyor.
    PWM etkin olmadığında ise aynı fan sıcaklık değerinden bağımsız kalarak ~1600 d/d'lık sabit bir değer ile dönüyor.

Hocam başlığı yanlış okudunuz galiba... Pem fanın ne demek olduğunu biliyorum. benim sorduğum "PWR fan"dı... sağolun yine

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: erom?

quote:

Merhaba;

Hocam başlığı yanlış okudunuz galiba... Pem fanın ne demek olduğunu biliyorum. benim sorduğum "PWR fan"dı... sağolun yine

Merhaba;

evet fena halde yanlış okumuşum,kusuruma bakmayın.
    İyi günler...

• pardon ben Pwr_fan la Sys_fan2 yi karıştırmışım. Benim SYS_fan2 pwm şeklinde çalışıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farukalyuz -- 16 Ağustos 2010; 13:22:11 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.