Şimdi Ara

Gigabit Switch ve Modem secimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
5.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar kendi işyerime taşınacağım CAT6 FTP Kablo aldım.çalıştırdığım internet cafede kullandığım modem ve Switchleri i yeni işyerimde düşünmüyorum.Gerek Lan oyunlarında gerekse ağdaki yogun trafikten dolayı tıkanma ve yavaşlama yaşatmayacak gigabit Switch ve bu düzene ideal kaliteli bir modem almak istiyorum.

    1+46 VEYA 1+51 bilgisayar yapmayı düşünüyorum. buluntuğum yerdeki bağlantı hızımız 8 Mbps

    ESKİ İŞYERİMDE CAT5-KABLO 10/100 LAN BAĞLAMTI VARDI

    YENİ İŞ YERİMDE CAT6-KABLO 10/100/100 LAN BAĞLANTI YAPMAYI PLANLIYORUM

    CAT6 İÇİN KULLANILACAK konnektör RJ45 Mİ YOKSA DAHA FARKLI UCMU KULLANMAM GEREKİYOR?

    Bu konuda aşırı bir bilgim olmadığı için tecrübeli ve deneyimli arkadaşların ysrdımına ihtiyacım var.

    saygılarımla..



  • kaliteli ve uzun omurlu bir sey olsun istiyorsan...

    2 adet 3Com Switch 2824 24 Port 10/100/1000 switch
    1 adet 3Com Switch 2816 16 Port 10/100/1000 switch

    3. switch i 8 portta alabilirsin sana kalmis...

    kablo olrak zaten cat6 kullanacaksin fakat ucuzuna kacmamani oneririm...konnektor olrak yine rj45 de sonlandiriyorsun bir farkı yok...gerci onlarinda biraz kaliteli olanlari var onlari tercih edersin...

    modem olarak linksys,zyxel in urunlerini dusunebilirsin..fakat icerideki trafik switchler uzerinden akacagi icin modemin pek bir etkisi yok local taraf icin..

    ayrıca dogal olarak bilgisayarlarda da gigabit ethernet olmasi gerekiyor...

    + olarak patch panel de kullanmani oneririm..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ENIGMA -- 13 Nisan 2010; 12:22:18 >
  • modem olarak cisco da kullanabilirsin, 877 adsl router. bu sebeble hem networku 2 yada 3 switch kullanacağın için farklı vlanlara bölerek veri akışını rahatlatabilir, networkunu şişirmemiş olursun.

    ayrıca kesin pc sayısından da eminsen 48 portlu sağlam cisco switchde kullanabilirsin.
  • * CAT6 icin kullanilacak konnektor yine RJ45 modelidir ama farklidir.. CAT6 olanini alman lazim yoksa kabloyu icine gecirip sIkamazsin..
    * Switch alirken dikkat etmeniz gereken saniyede ne kadar veri ve paket trafigini cevirebildigi. Asagidaki cihaz isteklerini yeterinde karsilayacaktir
    cunku sizin framelerin basina VLAN icin header ve ya IIRC gap gibi datalar olmayacak..
    (Satin almayi dusunurseniz yardimci olabilirim)

    quote:

    3COM 3CRBSG5293 48Port 100/1000+4SFP Switch 2952
    # Portlar 48 10BASE-T/100BASE-X/1000BASE-T, 4 Gigabit SFP ports
    # Performans 104 Gbps switching capacity, max., 77,4 Mpps forwarding rate
    # Led göstergesi Module active, power, network traffic/duplex mode, link status/speed
    # Ağ Yönetimi 8,192 MAC addresses in address table, 256 port-based VLANs, 8 trunks, max.; 8 ports per trunk, Auto-negotiation of port speed and duplex,
    # Yönetilebilirlik Layer 2, Web-based configuration and management, System configuration with SNMP v1,v2c and v3
    # Güvenlik IEEE 802.1X Network login, Access Control Lists (ACLs), IP-based Layer 3 filtering, MAC-based Layer 2 filtering

    Bu cihazin bir dusuk modelinin cevirebildigi degerler ise :
    56 Gbps switching capacity, max., 41,7 Mpps forwarding rate (Neredeyse anahtarlama kapasitesi yari yariya)

    * Eger iki adet internet hatti alabilirsen Multi WAN yaparak internet trafiginide rahatlatirsin.
    * Patch Panel, Organizer ve bir RACK dolap kullanarak sistemi sIkir sIkir bir hale getirebilirsin.

    Kurulumu yaptirmak istersende ucuk olmayacak bir ucretle yapabilirim




  • arkadaşlar cat6 kablo olarak PRIMEX FTP TİPİ GRİ KABLO ALDIM.GÖRDÜĞÜM KADARIYLA Cat5 e nazaran daha kalın tam ortasında slikon var ayrıca jlatin kağıdı ile sarılı sanırım
    kutusundan okuduklarım şunlar:
    Primex CAT6 4X2X24 AWG
    SOLID COPPER FTP CABLE
    Made in China
    bu kablo benim işimi görürmü bilginize sunuyorum.
    SAYGILARIMLA..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: glorphin
    arkadaşlar cat6 kablo olarak PRIMEX FTP TİPİ GRİ KABLO ALDIM.GÖRDÜĞÜM KADARIYLA Cat5 e nazaran daha kalın tam ortasında slikon var ayrıca jlatin kağıdı ile sarılı sanırım


    Merhaba,
    Kablo üzerinde yazılı değerler kablonun kaliteli olduğu anlamına gelmemektedir. Zira piyasada çokca kalitesiz kablo mevcuttur. Bazı firmalar kablo imalatında bakır yanında başka metalleri de kullanmaktadırlar. Bu nedenle almış olduğunuz kabloyu döşeme işlemi yapmadan önce test etmenizde fayda var.
    Önerim: 80-100 m kadarını kesin ve uçlarına konnektörleri takıp bilgisayarlar arasında gigabit bağlantı denemesi yapın. Eğer sorunsuz bağlantı olursa ondan sonra kablo kalitesinden emin olabilirsiniz.
  • Konuyu daha önce görmedim, konu sahibi arkadaş pm ile bir bakmamı rica etmiş ama zaten katılımcı arkadaşlar gerekeni yazmışlar, benim extradan eklemek istediğim bir durum yok. Kablo konusuna fazla takmayın, sonuçta cafe içi uzun mesafe olmayacağı için bir sıkıntı olacağını sanmıyorum, jack konusunda da abartmaya gerek yok rj45 ile bağlayabilirsiniz, mümkünse metal çerçeveli modelleri tercih edin. En önemli unsur switch olacak, bu konuda kaliteden taviz vermezseniz iyi olur. Kurulum konusunda da uzman birinden yardım alırsanız güzel bir sistem kurarsınız. Yeni işyeriniz hayırlı olsun.
  • Arkadaşlar Yardımlarınız için çok tsk ederim.Açıklamalarınız doğrultusunda birikimlerinizi birleştirmek istiyorum.

    Swich konusunda arkadaşlarımızdan aynı marka iki farklı model önerdiler:Bu iki modelde tercihim hangisi olsun istersiniz?

    Cat6 konnektör de elimde 100 adet var ama eskiden kalma sanırım cat5 için metal olanı tercih edin diyen arkadaşlar var fiyatları uygun olan da var dengesiz fiyat olanda var ki panel kullanılırsa baya lazım olacak tam olarak tavsiyeniz olan modeli hangisi?

    Modem seciminide sizlere bırakıyorum.

    CAT6 Patch Panel olarak secim Swich Marka,model ve port sayısına göremi seciliyor? bu konuda hiç bir bilgim yok yardımlarınıza ihtiyacım var.

    ARKADAŞLAR BU ÜRÜNLERİ ALABİLECEĞİM FİYAT KONUSUNDA MAKUL OLAN LİNKLER ATABİLİRSENİZ ÇOK SEVİNİRİM. YAKIN ZAMANDA İŞYERİMDEKİ MOBİLYA VE ELEKTRİK AKSAMINI HALLEDİNCEYE KADAR MALZEMELERİ TEMİN ETMEK VE GELECEK ARKADAŞA HAZIRLIK YAPMAK İSTİYORUM.
    HER ŞEY İÇİN ÇOK TSKLER UMARIM UZATMAMIŞIMDIR.
    SAYGILARIMLA..




  • Cok oyun oynayan biri olmadigim icin bir sey sormak istiyorum. Bir bilgisayardan oyun oynayarak Gigabit mertebesinde trafik cikabilir mi? Eger cikabiliyorsa dikkat etmeniz gereken bir nokta da bilgisayar donaniminiz olmasi gerekecek. Gigabit hizini kaldirabilecek bir HDD (donanim bilgisi olarak da geri kaldim, boyle HDD 'ler var mi bilmiyorum) ve sisteme ihtiyaciniz olacak.

    Kisisel gorus olarak, bir internet kafeye CAt6 kablo yatirimini gereksiz buluyorum fakat zaten siz almissiniz. Orta halli bir konnektor, yalniz duzgun bir sonlandirma ile, isinizi gorecektir. Patch panel yatirimi her ne kadar bir cok seyi kolaylastiracak da olsa maliyetinizi artiracak bir kalem. Karsilayabiliyorsaniz en az kullanici sayiniz kadar portlu patch panel almaniz gerek. Switch markasi modeli ile patch panel'in alakasi yoktur. Kullanici sayisi ile vardir.

    Switch modeli olarak Itu 'deki 1400 kisinin kaldigi azili Vadi yurtlarinda eskiden Allied Telesis marka switchler kullaniliyordu ve de trafik ihtiyacini karsilayabiliyordu. Bunun disinda Enterasys cok saglam switchler uretiyor.Eger fiyatlari da uygunsa 3com 'a alternatif olabilirler.

    Bimel,Exen gibi firmalar bu tarz ihtiyacinizi karsilayabilir. Tabi eminim daha ucuza yapacak birilerini bulabilirsiniz.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.