Şimdi Ara

Ghosting sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
2.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Samsung 2232GW lcd de bu olay oluyormu,kullananlar yazabilir mi acaba?
  • gecen gun philips 220cw aldım, çok buyuk hayal kırıklığına uğrattı benı PESte... ghostingten gözüm bozulcaktı sinir oldum resmen, sonra araştırdım smartresponse diye bi özellik varmış, heralde ghosting sevenler için koymuşlar onu kapatınca yarı yarıya azaldı ama hala yapıyor meret
  • vatandan aldıysanız 1 ay olmadıysa degiştirler büyük ihtimal

Samsung ve Benq larda sorun yaşıyacagınızı sanmıyorum
    rta modu kapalı samsung 2 ms lerde ghosting yok.RTA AÇIK GELİR KAPIYCAKSINIZ
  • samsung t240 monitörü alalı 2 gün oldu ve pes 2009 da ghosting olayı bariz var arkadaşlar, bu olay yüzünden özellikle oyuncular gerçekten sinir bozuyo diyebilirim..
  • quote:

Orjinalden alıntı: kuzeys

samsung t240 monitörü alalı 2 gün oldu ve pes 2009 da ghosting olayı bariz var arkadaşlar, bu olay yüzünden özellikle oyuncular gerçekten sinir bozuyo diyebilirim..

Maalesef Samsung T240 monitörümle aynı sorunu yaşamaktayım. Diğer oyunlarda bir problem olmamasına rağmen ya da en azından fark edilebilir, rahatsız edici bir ghosting sorunu olmamasına rağmen özellikle Pes2009 ve Nba2K9'da rahatsız edici şekilde ghosting sorunu var. Sanki sadece bu iki oyuna özel bir durum gibi. Monitörümü alalı 2 hafta oldu. Sadece böyle bir nedenden dolayı da değiştirmezler sanıyorum. Bu oyunlarla ilgili bu sorunu çözen var mı arkadaşlar ? Özellikle T240 kullanan arkadaşlar bu 2 oyundaki ghosting sorunu ilgili fikirlerini yazarsa sevinirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prong -- 22 Ocak 2009; 21:57:31 >

• evet aynı işte bendede bu sorun var hatta konu bile açtım diğer oyunlarda sorun yok sadece pes fıfa nba2k9 gibi oyunlarda var valla isyan ettim artık
  • Sen 650 700 lira para dök ağız tadıylan bi pes oynayama...Gözünü sevem x2200w artık hepten içim rahatladı
  • Ben şu haliyle bile genel performans açısından o BenQ ya 500 lira para dökmektense bu Samsung'a 630 lira dökmeyi tercih ederim. Ama maalesef konumuz bu değil. Başkalarının yaşadığı bir soruna bakıp oh ne güzel bende yok içim rahatladı şeklinde tepki vermektense yardımcı olabilecek bilgilerimiz varsa bunları paylaşmak daha mantıklı sanki
  • 400 döktüm ... Ayrıca genel performans derken? Benim dediğim monitörü kullandın mı ki genel performansını nerden biliyosun
  • Genel performanstan kastım renklerin canlılığı, brightness/kontrast dengeleri ve yeterliliği vs vs...Eminim x2200w'nin performansı çok iyidir. Belki T240 dan çok daha iyidir. Umarım daha da iyi olur. Sadece bahsi geçen iki oyunda yaşanan sorunun çözümü ile ilgili bir fikriniz var mı ?
  • Çözümün bi ayarla falan olacağını sanmıyorum gerçek tepkime süresiyle ilgili olduğunu tahmin ediyorum..Bu monitörün griden geriye tepki süresi 5 ms sanırım ama ben de monitör araştırırken çok kafa patlatarak öğrendiğim bilgilere dayanarak konuşuyorum gerçek tepkime süresi çok farklı bir durummuş gtg sürelerinden..Çoğu 2 ms 5 ms monitörde gerçek tepkime süreleri 15 20 ms ye kadar çıkıp bu ghosting sorunu görülebiliyormuş...

quote:

Orjinalden alıntı: BeFeD

selamlar. viewsonic vg2030wm monitör kullanıyorum. bu monitörden kullanan ve pes6 gibi oyunlarda ghosting sorunu yaşayan var mı acaba? bende mi sorun var bilmiyorum ama resmen ghosting oluşuyor. 8 ms de bile böyle sorun yoktu sözde 5 ms. bu. teşekkürler

Sanırım bu arkadaşımızın sorusunun cevabı da benim söylediklerimle ilgili...8 ms gtg de ghosting olmayıp 5 ms te olması..

• quote:

Orjinalden alıntı: Jokerguy

Çözümün bi ayarla falan olacağını sanmıyorum gerçek tepkime süresiyle ilgili olduğunu tahmin ediyorum..Bu monitörün griden geriye tepki süresi 5 ms sanırım ama ben de monitör araştırırken çok kafa patlatarak öğrendiğim bilgilere dayanarak konuşuyorum gerçek tepkime süresi çok farklı bir durummuş gtg sürelerinden..Çoğu 2 ms 5 ms monitörde gerçek tepkime süreleri 15 20 ms ye kadar çıkıp bu ghosting sorunu görülebiliyormuş...

quote:

Orjinalden alıntı: BeFeD

selamlar. viewsonic vg2030wm monitör kullanıyorum. bu monitörden kullanan ve pes6 gibi oyunlarda ghosting sorunu yaşayan var mı acaba? bende mi sorun var bilmiyorum ama resmen ghosting oluşuyor. 8 ms de bile böyle sorun yoktu sözde 5 ms. bu. teşekkürler

Sanırım bu arkadaşımızın sorusunun cevabı da benim söylediklerimle ilgili...8 ms gtg de ghosting olmayıp 5 ms te olması..

arkadaşlar nereden bakabklirim bu tepkime sürelerine

• Tepki süresine bu kadar takılmana gerek yok. Büyük ihtimalle senin AOC 5ms ya da 8ms. Ama sonuçta böyle bir sorun yapıyorsa yapıyprdur tepki süresinin ne olduğunu öğrenmen soruna çözüm getirmeyecek. İllaki öğrenmek istiyorsan en basitinden hepsiburada.com a gir monitörünü bul özelliklerine bak orada yazar. Ancak özellikle bu iki oyunda LCD kullanan çoğu insan benzeri sorunlar yaşıyor. Nba2k9 un donanımhaber inceleme videosunda bile incelemede kullanılan sistemde oyunda aynı problem oluyor dikkatli izlersen videoyu. Tepki süresiyle çok alakalı olduğunu sanmıyorum. Öyle olsa başka oyunlarda da aynı sorun olurdu.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.