Şimdi Ara

Getz polen filtresi değişimi @Albatı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
3
Favori
18.663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ALINTIDIR:www.getzfanclub.com

Not: Link siteden kaldırılmıştır.

Fanınız düşük mü üflüyor ya da klimadan kötü kokular mı geliyor?
    Polen filtresini temizlemek işinize yarayabilir.
    Çok basit olan işlemi ayrıntısıyla anlatacağım.
    Ben de ilk defa denedim, sonuç; 4. kademede az üfüren fanın 1'de bile coştuğunu gördüm.
    Ayrıca toz kokusu da oldukça azaldı.

Önemli not: Aracımın 10.000 bakımında polen filtreleri değişmiştir fakat yaklaşık 6 ay sonra yoğun tozdan eski haline geri gelmiştir.Yani arabanızın normal bakımı geldiğinde polen filtrelerini yetkili servise değiştirmeniz tavsiye edilir.Ama benim durumdaysanız buyrun buradan:

Adım 1: Polen filtremiz torpido gözünün hemen arkasındadır.Öncelikle torpido kapağını ok yönünde yanlardan güçlüce basarak kendimize doğru çekeceğiz. Biraz zorlayabilir, mandallar tak diye atması lazım.

Gördüğünüz gibi kapak yerinden çıktı.

Adım 2: Ok işaretli olan yerde polen filtrelerinin takılı olduğu bölüm var. Fakat önünde bir kapak var ve üzerinden 2 kablo geçiyor. O kabloları mandallardan kurtarıp yerinden çıkaracaz.

Adım 3: Kapağı, üstündeki tırnağı aşağıya doğru ittirerek, kabloların arasından sıyırarak çıkarıyoruz.

Adım 4: Görüldüğü gibi üstüste duran iki adet polen filtremiz var. Bunları düzgün bir şekilde önce üsttekini sonra alttakini yerinden çıkarıyoruz.

Adım 5: Geriye artık temizlemek kaldı.Ben fazla ayrıntıya girmedim, duvara hafif hafif vurarak içindeki tozu çıkardım. Ortaya yayılan tozu görünce neden hava gelmediğini anladım tabi LOL

Aynı adımları tekrarlayarak filtrelerimizi yerine takıyoruz.

ALINTIDIR:www.getzfanclub.com

Hazırlayan: ALBATI

• daha bugün filtreyi yerinden çıkarıp, temizleyip yerine taktım. eskiye nazaran çok fark etti diyebilirim. filtreyi yerine taktıktan sonra herhangi bir terslik var mı diye aracımı çalıştırıp klimayı açtığımda, henüz yeni çalışmasına rağmen inanılmaz derecede hemen soğuttu. bence 6 ayda bir yerinden çıkarılıp temizlenmesi 2 yılda birde yenilenmesi gereken bir parça.

yalnız eklemek istediğim bir kaç nokta var. yukarıdaki fotoları filtreyi sökmeden önce bende gördüm ve bunlara bakarak yapmaya çalıştım daha doğrusu cesaret aldım. bu konuda; ilk fotodaki gibi yanlardan basılarak torpido gözü açılmıyor ya da açılıyorsa bile çok ama çok zor açılıyor. ben kırılacak diye bırakmak üzereyken, torpido gözünün içinde sağında ve solundaki --ki bunlar fotoda gözükmekteler, çıkıntıları yada tırnakları aşağıya yani kendinize doğru çektiğinizde rahatça elinize geliyor ve böylelikle gözü yerinden kolayca çıkarabiliyorsunuz. oradaki tırnaklar tamamen çıkabiliyor ve rahatlıkla yerine takılabiliyor. ayrıca bir nokta daha var: o da polen filtresinin önünden geçen kalın kablo. o kablo o kadar gergin duruyor ki arkadaşın anlattığı gibi filtrenin önünden çekemiyorsunuz. bunun için kablonun bağlı bulunduğu yeri yani metal uçlu kısmı çıkarın --ki bu fotoda beyaz renkli parçadaki bağlantı yeri oluyor ve kabloyu rahatlıkla filtrenin önünden çekin.

ilk yapanlar belki biraz zorlanacaktır ama bildikten sonra gayet rahatlıkla yapılabildiğini anlayacaklar.

kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi audioslave -- 10 Haziran 2010; 1:48:12 >

• Torpido gözünü açarken yanlardaki tırnakların çıkarılmasını yanlış anlatmışım, daha sonra ben de farkettim.
    Ordaki tırnakları dediğin gibi aşağı çekince kendiliğinden kolayca çıkıyor.
    Fakat kablolar bende o kadar gergin değildi o yüzden kolay çıkardım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: albati

Torpido gözünü açarken yanlardaki tırnakların çıkarılmasını yanlış anlatmışım, daha sonra ben de farkettim.
    Ordaki tırnakları dediğin gibi aşağı çekince kendiliğinden kolayca çıkıyor.
    Fakat kablolar bende o kadar gergin değildi o yüzden kolay çıkardım.

hocam açıkçası ben yanlışınızı düzeltmek için yazmamıştım. zaten sizin fotograflı anlatımlarınızı görmese idim cesaret alıp polen filtresini kendim değiştiremezdim. zaten sizin anlatımınızı gören kimseler benim uyardığım noktaların üstesinden rahatlıkla gelebilecekler. benim sözlerim aslında bu işin göründüğüden de daha basit oluşu. saygılar

• Güncel
  • Bu ara ben de değiştirecem, internetten getirttiğiniz bir site falan var mı yoksa gidip yedek parçaçıdan falan mı alayım.
  • İnternetten yedek parçaları bulamıyorum. Daha doğrusu güvenemiyorum, uyumsuz çıkar diye.

Camlar hemen buğulanmaya başlayınca değiştirdim geçen.

15 tl ye aldığım parçacı vardı. Şimdi orjinal filtre getirmiş 20 TL miş değiştirdim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lpg periyodik bakım fiyatı?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Polen filtresini 10TL
    Hava Filtresi 7.50TL
    Yağ Filtresi 4.50TL

Birde yağ alırsam nerdeyse 70TLye km bakımını çıkarcam :)
  • Polen filtresi önemli değilde, yağ filtresinin orjinal olmasına dikkat edin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: biuu

Polen filtresi önemli değilde, yağ filtresinin orjinal olmasına dikkat edin.

Aynen, yağ ve hava filtresi önemlidir.
  • Seyrantepe sanayi mahallesinde özel hyundai yedek parçacısından aldım ve daha önce de alıp kullanmıştım gercekten sorunsuz ve faydası direkt yakıt ve araca sesinde fark ediliyor. Cumartesi günü polen filtresini ve hava filtresini taktım. Aracın çekişi ve sesi hemen değişti. Ayrıca polen filtresinden dolayı bütün kış tam sıcaklıkta kullandığım klimayı haftasonu soğuk geçmesine rağmen ortadan yukarıya çekemedim bu kadar fark edeceğini tahmin etmemiştim.
    Eğer seyrantepeye yakın arkadaşlar varsa tavsiye ederim bu yedek parçacıyı km bakımını beklemeden daha öncesinde sorunsuz ve daha makul olarak çözüme ulaşılabilir. Tabi ki garanti kapsamında olmayan araçlar için konuşuyorum.
  • Güncel.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.