Şimdi Ara

Gerçekten Aynalı ve Aynasız Fotoğraf Makinaları Arasında Kalite farkı Varmı (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
165
Cevap
3
Favori
4.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: freelyman_1980

    Internet konulari trolleyen insanlarla dolu. Bunu bilinçsiz yapanda var bilinçli olarak bu işi üstlenmiz kişulerde var. Adamlara birşey anlatamazsın anlamaz.
    Cepten çıkana bakmak lazım. DSLR tabiki yılların deneyimi ama aradaki fiyat farkı iki makinayla çekilen fotoğrafların farkına değiyormu. Çok kişi taniyorum zamaninda almış evinde bir kösede eşşek kadar makinayı taşiyamayan ve coguda arti olarak compact makina almışĺar ve kullanmiyirlar. Ama zamaninda aynasiz hafif bir makina alsalardi hem masraf etmiyecek hemde kaliteli fotoğraf cekeceklerdi. Profesyonelsen zaten makinan önemli degildir amatörsen yönlendirme cok onemlidir ve cebinden cikacak para önemliyse mantikli olani almalisin degilmi? Benimde nette kizdigim bu aslinda dogru ve yonlendirici bilgi yok her firum trollenmis hatta o kisinin istedigi disinda bi makina kullaniliyorsa tabir su oluyor"o kadar para vermissin aptallik etmissin"...

    Bu konuyu bu yuzden acmistim ama konu yine gelip tikaniyor bu isin orta yolu yok gibi duruyor ve yonlendirme olmuyor. Siz diyorsunuz odaklama yavaş adam diyor vizörden kullan. Ne gereği var ekrandan tek tıkla cekim yapmak dururken? Bu konu izar gider.

    Ben burdan makina alacaklara şunu öneriyorum;
    1-kesinlikle forumlardan arstirmasinlar,cunku bi mali alan onun fanatigi oluyor taki satana kadar ve yanlis yonlendiriliyor
    2-alacagi urunu internette ornek fotograflarina baksinlar ve fotograf sitelerinde takip etsinler
    3-verecegi paraya degecegine inandiklari mali alsinlar ozellikle uzman goruslerine guvenmesinler hatta gidip yakindan inceleyerek makinayi tanimaya calissinlar

    Benim icin nx300 yeterli hatta fiyat olarak beni hic sarsmadi ha kalacakmi bu bende tabiki hayir ilerde degistirecem ama ne alacam buna karar verene kadar hem isin esprisini anlamak hemde bu isi gercekten devam ettirebilirmiyim sorusuna cvp bulana kadar kullanacam. Ve inanin forumlarda arastirarak ikinci makinayi almayi dusunmuyorum...

    1. Bravo !..
    Tertemiz, duru mesajınız içindi bu
    2. Ayrıca çok doğru tespitleriniz için de tebrik ederim. Özellikle de bilinçsiz şekilde de kişilerin sadece o üründen hoşlanmaları nedeni ile soranlara kendi bilgi ve tecrübe düzeyleri çerçevesinde iyi bir şey önermeleri konusuna değinmeniz çok ince bir detay.
    3. İnceleme sitelerinin kullanıcı önerilerinden daha güvenilir olduğunu düşünüyorum ben. Tabi TR'deki blog, ürün satışı yapan mağazaların sitelerindeki incelemeri kast etmiyorum. Çünki bizde "inceleme" diye yazılan bir çok yazı daha çok tanıtım, övgü ve de karşılaştırması olmayan yazılar oluyor. Hatta bu gibi yazılar örnek ürün gönderen distribütörün tepkisini almamak ve tekrar ileride başka makinalar da göndermesini sağlamak için özellikle ürünlerin eksi yönleri saklanarak yazılıyor.
    4. Birkaç yerde açıklamaya çalıştım evvelce. İşi bu tür ekipman incelemekten ibaret olan küresel belli başlı sitelerde ürünler ile çekilmiş test fotoğrafları jpeg+RAW olarak bize makinadan çıktığı gibi sunulurlar. Bu ne demektir, hiç düşündünüz mü ? Bu o makinayı bugün hiçbir tek poz fotoğraf çekmemiş birisi alsa işte böyle bir sonuç elde ederin kanıtıdır. RAW'ını ise az/çok bilen bir kullanıcı indirir kendisi işler ve o makinadaki sensörün gerçek performansını kendi bilgisi düzeyinde görebilir demektir ! Hangi kullanıcı size bu duru bilgiyi veriyor !?
    5. Kullanıcı fotoğraflarına bakmak 500pigs.com, flickr.com gibi sitelerde mesela yanıltıcı olabilirler. Çünki buralara yüklenen fotoğrafların işlenmemiş olduğuna dikkat etmek gerekir. Raw yada jpeg olsun fotoğrafı işlemeyi bilmeyenler bu örneklerden yola çıkıp o makinayı aldıklarında asla aynı sonuca ulaşamayacaklardır. Yine bu nedenle inceleme siteleri daha gerçekçidir.

    Forumlarda diye genelliyim ama özellikle bu forumda inceleme sitelerini karalamak bir gelenek, doğal bir hareket halini almış. Bunun sebebini de bir şekilde bilinçli bir kitlenin bilinçsiz kitleyi de yönlendirerek yaygınlaştırdığını tahmin ediyorum. Bu forum bir tüketici bilinçlendirme ve tüketici yanında olan forum değildir bana göre. Hayli de uzun zamandır bu durumdadır. Burası üreticiler(distribütörler) ile maddi çıkar ilişkisinin çok sıkı biçimde olduğu bir pazar gibidir. Tüketici burada bunları bilmeden bilen ve bekleyenler tarafından resmen avlanmaktadır !..

    Buradan çok kolay yanlış çıkarımlarda bulunacak zeki arkadaşlarımız çıkabilir. Açıklamak isterim ki her avlanan tüketiciye "kötü mal" aldırılmaya çalışılıyor diye bir ifadem yoktur ! Demek istediğim kesinlikle bu değildir. Dediğim durum nedeni ile tüketicinin görüş alanı daraltılarak bir nevi manupile edilerek kararına etki edilmektedir. Bu etki neticesinde kişinin kötü ürüne ulaştırılmasına neden olunuyor demiyorum. Fakat kişinin görüş alanı daraltılarak kendisine seçenekleri görmemesi ve bir dürbün ile raflardaki belli bir bölgedeki ürünlere bakması sağlanıyor diye tarif edeyim. Neticede tüketici belki kendisine daha uygun olan ürüne ulaşamayıp o dar çerçeveden birini tercih etmek durumunda bıraklılıyor.

    Buraya yazıyoruz amma kaç kişi görecek ? 2-3 gün sonra konu forumun arka sayfalarında yitip gidecek ve bu olaylar aynı şekilde devam edecek. Gerçekten çevresine, insanına, arkadaşına vb. faydalı bir şey yapmak isteyenlerin blog veya sitelerde bu konuları yazmaları daha iyi olur diye düşünüyorum ben. Yine bu nedenle de ürün alma aşamasında araştırma yapan arkadaşlara önerim kişisel blog veya bir mağazanın kendi sitesindeki incelemeyi okurlarken dikkat etmeleri gereken şey hiçbir kaynak, kıyaslama, kabul görmüş bir ölçü birimi ile ölçülmüş veri paylaşıyor mu dikkat etmeleridir. Laf her yere çekilir ama bilimsel ölçümler ile ölçülüp küresel erşime sunulan veriler bence çok daha güvenlilerdir. Ufak bir coğrafyada daha da ufak bir kitleye hiçbir ölçüm değeri ve kıyaslama imkanı sunulmadan laf üretilerek yazılan incelemeler tehlikelidirler. Özellikle bu nedenlerle bu forumda küresel inceleme sitelerinin inkarının çok popüler olduğuna inanıyorum. Trol deyip geçiştirdiğiniz ama bence trol olmayan distribütörler tarafından görevlendirilmiş profesyonel(maddi kazanç elde ettiği için profesyonel olanları kast ediyorum) pazarlama elemanlarının bu forumda aktif olduklarına inanıyorum. Gerçi inanmaktan da öte zaman içinde bir çok delil de topladım.




  • by_reso kullanıcısına yanıt
    Bunun da çaresini bulmuş firmalar, aynasızlara optik vizör takıyorlar, alın size hem optik vizörü olan hem de LCD ekrandan AF yapabileceğiniz bir fotoğraf makinesi, örneğin Fuji X-Pro1 ama burada da bir sorun ortaya çıkıyor, bu cihazın optik vizöründen bakarken neyi nasıl netleyeceksiniz?? Kullanım yine DSLR'ye dönmeye başlıyor, ya vizörden bakıp belli AF noktalarını önceden seçip deklanşöre yarım basıp netleme yapacaksınız ya da LCD ekrandan dokunarak. Ama hem optik vizörden bakayım hem de LCD ekrandan dokunarak netleme yapayım derseniz kafanızda bir canlandırın, hala oluru varsa yapın derim.
  • Father Torque kullanıcısına yanıt
    yok o hepten olmaz şu an a7r veya a7 2 var kafam da ama fiyattan dolayı olmayabilir. 2. olarak a6000 çok karıştırıyor kafamı ama onun da tasarımını hiç beğenmiyorum. hiç hakkın da kötü yorum okumadım ama 70d hakkında da okumamıştım aynı şeyi yaşamak istemiyorum.
  • by_reso kullanıcısına yanıt
    İşte onu anlatmaya çalışıyorum zaten, sizin sorununuz 70D veya a6000 değil, DSLR mi aynasız mı sorunu ve bence cevabı çok açık.
  • Father Torque kullanıcısına yanıt
    cevabı aynasız evet de hangisi ? hergün sistem değiştirmek istemiyorum bi kere adam akıllı alıp set yapmak istiyorum. şimdi bide hazirandan sonra düğün salonun da fotoğraf çekmeye başayacağım aynasız yeterli olacak mı bu konuda ? dslr ye geçmem de en büyük etken bu olmuştu aslın da. hani tepe flaşı olsun başka aksesuarları olsun kolay bulunur daha ekonomiktir diye. aynasız da bu konuda sorun yaşarmıyım bilemiyorum sony de rahat bulunur herhal de aksesuarlar.
  • İnsan bir teknolojik bir cihaz alırken cihazdan belli talepleri, cihaz için belli kıstas ve ölçütleri vardır. Eğer kişi neye ihtiyacı olduğu bilmiyorsa, ne tür fotoğraflar çekeceğini belirlemişse direk bodoslama parayı basıp cihazı almamalı. Her alanda bu vardır bu ölçütler. Mesela telefon, bilgisayar, televizyon ve bu konuda konuşulan fotoğraf makineleri.

    En başta nasıl bir cihaza ihtiyacı var onu belirlemeli. Ne tür fotoğraflar çekeceğini belirlemeli. Ya da taşınabilirlik cihaz alacak kişi için önemli mi? Hobi için mi kullanacak yoksa meslek icabı mı? Ve dahası...

    Her tür cihazın kendine özgü avantaj ve dezavantajları vardır. Bu ihtiyaçlara binaen seçim yapılmalı.

    Kendimden örnek vereyim. Ben ilk fotoğrafçılık deneyimimi fujifilmin bir kompakt makinesi ile başladım. Epey bu cihazı kullandım. Sonra üniversiteyi kazandıktan sonra bu ilgi alanım daha üst düzey bir cihaza terfi etmeyi istedim. Çünkü artık bir kompakt makine bu alanda ilgili birisi için yetersiz kalıyordu. Uzun süre araştırmalarımdan sonra ekonomik durumumu göz önünde bulundurarak canon 700d 18-55 lensli dslr fotoğraf makinesi aldım. Yaklaşık bir sene çok güzel fotoğraflar çektim. Ama sonra bu cihazı taşımada sıkıntı çektim. Ertesi sene okuldaki derslerin ağırlaşması ve fazla fotoğraf çekme fırsatı bulamamam ayrıca almak istediğim ultrabook bilgisayar için para ihtiyacım oldu. Ve cihazı sattım. Şu an fotoğraf makinesi kullanmıyorum. Olsa da kullanamamam heralde bu ders yoğunluğunda. Ama önümüzdeki senelerde bir fotoğraf makinesi alırsam daha taşınabilir bir makine alırım heralde. Onda da tercihim sony a6000 olabilir.

    Hiçbir zaman takım tutar gibi bir marka ya da bir tip cihazda takılmayın. Dar görüşlü olmayın. Tavsiye isteyenlere ise kullandığınız cihazın iyi ya da kötü yönlerini belirtin. Bunu hayatınız her safhasında düstur edinin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bahsettiğiniz makineleri n üçünu de kullanıyorum su ana 3 de satılık (hangisi önce giderse artık) önceliginiz hız ise 7ii ve a6000 (gün ışığında aynilar dusuk ışıkta 7 iyi) önceliğiniz İQ ise kesinlikle 7r büyüklük ise 7r ve a6000 (7 R EM5ii den çok az daha büyük dusununce biri m43 diğer FF) ben en çok 7r i seviyorum boyut ve iQ açısından ama ibis de gerekli oluyor bazen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asarhaddon kullanıcısına yanıt
    ben de 7r düşündüm ama yavaş olduğunu okudum bi çok yerde bu yavaşlık ne kadardır onu test etmek lazım. eğer oda 70d gibi ekrandan odak yavaş ise, vizörden odak seçmek için uzay mekiği gibi tuş dizesi kullanarak yapılıyorsa hiç bulaşmiyim. a6000 ile araların da bariz fark edilir derecede bir hız farkı yoksa sorun olmaz.
  • Gün ışığında sıkıntısız netler ama az ışıkta mırın kırın eder bahsettiğim üç modelde de LCD den netleme yok bunu biliyorsunuz dur herhalde size şu an için en çok hitap eden makine a6300 olur ama o da TR de pahalı tabi şunu da söylemek lazım FF makinenin tadı ayrıdır big iş better :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asarhaddon kullanıcısına yanıt
    şimdi a7r ile a7 2 de ekrandan 70d gibi geç odaklama yapmıyor dimi sonuçta videosunu izledim gayet hızlı odaklıyordu. peki a7r ile a7 2 arasın da çok fark varmıdır ? hangisi tercih edilmeli sizce ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by_reso -- 26 Nisan 2016; 10:17:49 >
  • Hocam samsungta neyse onlarda da odur daha önce yazdım DSLR da çalışma prensibi farklı aynasizda farketmiyor dediğim gibi normal ışıkta 7r ile a7ii arasında pek bir fark göremezsiniz sorun ışık azalınca başlar (7r da sadece kontrast algılama var) 7ii üç makine arasında az ışıkta en iyi netleyen makine ibis de artısı ama 7r in küçüklüğü ve sonuçları beni kendine çeken şey a6000 tam bir F/p makinesi küçük APS-C olarak iQ gayet iyi hızlı a6000+50 1.8 +yeni Sigma 30 1.4 ve 10-18 şahane bir set olur yalnız başka sistem lensleri kullanma konusunda 7ii en iyisi eğer Canon tarafında FF lensleriniz varsa 7ii tercih edilebilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asarhaddon kullanıcısına yanıt
    çok teşekkürler. a7r ye doğru biraz daha döndü ibre şu an hayırlısıyla bi satalım makinayı önce :)
  • Rica ederim
    Denemeden almayın yalnız istanbuldaysaniz deneme olayı rahat olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jiddi

    Portre çekiminde yüz tanıma, göz tanıma gibi bir seçenek yok mu ki ? AF noktası seçmenize gerek kalmaz öyle bir durumda sanırım. Ben öyle yapıyorum, prime lens kullanırken hiç sorun olmuyor.

    Merhaba,
    Yüz tanımadaki netleme, spot netleme kadar etkili değil gibi geldi bana. Sanki spot netlenme daha keskin.A7r için diyorum bunu.

    Bu arada ben göz tanıma gibi bir seçenek bilmiyordum. Akşama ilk işim bunun için makineyi kurcalamak olacak.
  • 7R ve 7 II de yapmıyor demiştim
    Düzeltme yapalım her ikisinde de var custom button ayarlarına tam bakmamışım geçen aramış bulamamıştım oysaki custom button ayarlarında tuşlara eye af atama varmış :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asarhaddon -- 26 Nisan 2016; 16:37:59 >
  • Asarhaddon kullanıcısına yanıt
    Yüz tanımayı keşfettiğimde bayağı bir sevinmiştim çünkü gerçekten yararlı bir özellik. Bence, göz tanıma başarılı olursa, portre çekimlerde çok iş'e yarayacaktır.
  • Hocam mesajı düzelttim ama tekrar yazayım makinelerde eye af herhangi bir tuşa atayarak yapıyorsun geçen aramış bulamamıştım dikkatli bakınca farkettim :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Asarhaddon

    Hocam mesajı düzelttim ama tekrar yazayım makinelerde eye af herhangi bir tuşa atayarak yapıyorsun geçen aramış bulamamıştım dikkatli bakınca farkettim :)

    Hocam cevap ve ilginiz için çok teşekkür ederim.
    Aye af'yi siz yazınca sanki hatırlar gibi oldum. Görmüş ve ne olduğunu anlayamamıştım gibi geldi. Akşama bakarım tekrar.
  • Asarhaddon kullanıcısına yanıt
    hocam akşam makineyi kurcaladım. Göz af'yi daha önce orta düyme'ye atayıp bırakmışım. Dün ilk defa denedim. Kesinlikle potre fotoğraf çekimleri için yaralı bir özellik. Sayenizde öğrenmiş oldum. teşekkürler.
  • Rica ederim üstad :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.