Şimdi Ara

GERÇEKÇİ MÜHENDİS MAAŞLARI 2025 (74. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.321
Cevap
276
Favori
2.077.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
70 oy
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Testçiler az alır, başka alana geçsin söyle de.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Ah etmez Fenerbahçe'sine, sessizce kenara çekilir ve zaman onu haklı çıkarır.
  • Arada bakıyorum bu konuya çok farklı ücretler alan arkadaşlar var. Ben size güncel bilgilerimi vereyim.

Gazi Kimya Müh. mezunuyum.

Tekstil üretim firmasında konforlu bir işim var. 15. yıl :)

Müdürlük mevzusu eli kulağında artık.

32k maaşım var net.

Genç arkadaşlara önerim; burada yazılım konusunda güzel maaş alanlar aldıkları ücretleri belirtiyor ancak düşük maaşlar alan yazılımcılar da var. Ama yine de günümüz ve geleceğin arananları kendini geliştirmiş yazılımcılar. Gidip bir kahveye 40-50 vermeyin yazılım dersi alın, orjinal programlar satın alın. Sürekli kendinizi seviye seviye yazılım konusunda geliştirin. İngilizceyi öğrenin bu da 2. şart, en azından orta seviye. Nede olsa bilgisayarda çalışacağım, dil olsa da olur olmasa da olur demeyin sakın. Sakın.

Sevgiler.

Ah etmez Fenerbahçe'sine, sessizce kenara çekilir ve zaman onu haklı çıkarır.
  • Mr. Pink kullanıcısına yanıt

Evet 5 yıldan fazladır çalışıyorum, doğru. Demek istediğim dediklerini Türkiye'deki yerli firmalarda da yapabiliyorsunuz. Amaç sidik yarışı değil yanlış anlamayın.

Aselsan'a girip neden Sage'ye girmediğine neden pişman olmuş anlamadım. Ücretten dolayı değildir herhalde?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Yani yine de aselsan etmiyor ücret fakat yaptığı işten tatmin olmadıysa diyebileceğim bir şey yok maalesef. Öyle birini de ben savunma sektöründe pek bulamadım.

Hepsinin içi bozuluyor zaten. Muhtemelen Sage'ye gitse orada da tatmin olamazdı. Genel olarak zaten şu an Türkiye'de tatmin olmak pek mümkün değil.

• İzmir'de çalışıyorum da TOBB mezunuyum. 9 yıl oldu işe gireli. Maaşı söylemek ne kadar doğru bilmiyorum, en azından aralık vereyim. Çıplak maaşım 40-45k arası, yan hak ve primlerle beraber 55-60k arası oluyor. 2-3 yıllık yazılımcı maaşı işte.

bilgisayar>eem>endüstri>makine gibi şu an.

bu arada bence 60-65k ise ve diğer insanlar da çıplak maaşını söylemiyorsa gayet iyi. bakma abi, buradaki çocukların çoğu bilkentin 3.9, boğaziçinin bilgisayar mezunları. normalde 5 senelik bilgisayarcı maaşı 45 civarı.
    çok çok zor maaşlar değil,eemciler ile bilgisayarcılar arasında %25 maaş farkı var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FEC8BB1EA -- 8 Mart 2023; 14:37:56 >
  • Ritalin06 kullanıcısına yanıt

Vallaha hocam ben de anlamadım kimi aldıklarını bu savsanlara. Ben başvurdum mülakatlara da girdim ama birkaç yerden olumsuz cevap aldım sadece.  

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında bir noktadan sonra üniversitenin pek bir önemi kalmıyor. Biz genelde mülakatlarda üniversiteye değil adayın direkt bireysel tecrübesine bakıyoruz. Makine cidden çekilecek çile değil. Ben zamanında çok uğraştım bilgisayar tarafına geçeyim diye de olmadı. Üniversitede ilk yılımdayken tekrar üniversite sınavına girmek de yemedi. Şirketteki junior arkadaşı da yazılıma yönlendirdim. Master için kabul etmemişler lisansı makine diye. Artık son çare yurtdışı. Tezi bitirip arayışlara başlayacağım ben de.

• Dostum makine sektör bilgin zayıf bence makine mühendisleri hakkında maaş düşüklüğünden bahsediyorsun ama Petkim Tüpraş’ta socarda calısan makineciler otomotivde %65 üzerindeki mühendisler makineciler savsanda %45 50 si malzeme makine ağırlıktır , gıda tesisleri üretim alanları makineciler çimento sektörü maaşlarını şişecam maaşları var burda yine oran %50den fazlası makinecidir devlet hava meydanları Thy teknik mng hava yolları Tsi buralarda çoğu pozisyonlar makinecidir , baktığın zaman Ford elektrikli araçlar togg ürün sahipleri yine makinecidir demir çelik Tosyalı kardemir Ereğli yıldız holding etimaden örnekler uzayabılır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ritalin06 -- 8 Mart 2023; 14:44:17 >
  • trkgncr kullanıcısına yanıt
    abi, bir de piyasa neden düşük?
    iyi otomativ firmalarında da makineci düşük alıyor. eemci yüksek alıyor.
    itü makine vesaire de içe yaramamaya başladı. ilginç ve düşük maaşlar görmeye başladım makinede.
    elektrik elektronik ve endüstri maaşlarında daha normal maaşlar görmeye başladık.

avoyonik alanı bence eemcilere ait.
    fordda da plc öğrenimi ee’cilerde daha yüksek.

ee sonra zamanlarda makineyi ilginç bir şekilde sömürdü.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.